41

Анонимен

преди 7 години

3,5 млн гласуваха на референдума по данни на ЦИК, още 1/2 млн искаха да гласуват но ЦИК им попречи, общото между всички тях е че искат важните въпроси да се решават на референдум, независимо от резултата, и тия хора ще Ви строшат главите

40

Разяснения

преди 7 години

Мажоритарната система работи във Франция и Великобритания, Пропорционалната система работи в цяла останала Европа!И при двете системи има партии,и при двете системи се избират партийни кандидатури,и при двете системи може да има независими кандидати,но не се избират.В сегашната пропорционална система в България има преференциален вот - разменяш първия в листата с последния. Трябва смяна на партиите, а не смяна на избирателната система. Нали гласуваме за хора, определелени от партиите.

39

Анонимен

преди 7 години

Броят листчетата, но не отчитат съдържанието. Това беше част от измамата. Останалата част е в това, че намърдаха референдума на една дата с президентските избори. Ако беше на друга дата, резултатът щеше да е драматично отчайващ. Затова, да не се заиграват с добросъвестните хора, които в голямата си част нямаше изобщо да отидат на референдум, организиран от Слави. Това си беше чиста проба манипулация! Дори и да имаме нужда от по-добра избирателна система, то това не е предложената.

38

Анонимен

преди 7 години

В момент когато хората ненавиждат това, което се случва в българската политика и искат промяна, само *** може да се противопостави и да иска запазване на статуквото напълно или частично. Като че ли ГЕРБ първи се усетиха, че полъхва вятъра на промяната и който не усети първия полъх ще бъде отвят, когато вятърът се засили. Борисов има нюх към настроенията в обществото и може би се опитва да отговори на очакванията - дали има сериозни намерения или е популизъм, предстои да видим.

37

Анонимен

преди 7 години

така ЛИ?били сме подведени от 1 шоумен!ами ако след някой и друг денвсички изревем,че сме подведени от 1 шофьор на самолет тогава какви ще ги дрънкатебе тарикати?

36

от 29

преди 7 години

До Анонимен 32Не е амнезия, а дежа ву))

35

Анонимен

преди 7 години

И защо мажоритарния вот да е популизъм. Много добре ли е да гласуваме пропорционално за листи, където слагат начело една личност, която привлича гласове, най-често води по две листи, а след него нареждат няколко удобни мижитурки, които влизат в парламента и обслужват лидерите на партиите с кучешката си вярност. Кое е популизъм - падането на субсидиите ли. Защо не е популизъм в Германия, където са 50 пъти по-малки по размер? Защо аз, като данъкоплатец да субсидирам партии, които не подкрепям?

34

Анонимен

преди 7 години

36, Момък, няма ли най-накрая да си кажеш, че си прооост? Ако не е променена избирателната система, ГРОБ пак ли нямаше да спечелят чрез купен вот? Не, не чрез купен а манипулиран е по-точното определение. Разбра ли, бе, келлеш?

33

Анонимен

преди 7 години

БСП - то толкова се опианиха от ппбедата на президентските избори че дори си ппзволиха да игнорират 73% от избирателите, и това ще им строши главата, после ще реват ама ще е късно

32

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 24 Борисов се бил вкопчил във властта ...Затова подава оставка. И щял да завърши като Живков...Одеалото ли ще му откраднат?

31

Анонимен

преди 7 години

34 - АКО НЕ ГО УХАПЕ КУЧЕТО НА ОБАМА.

30

Анонимен

преди 7 години

Аз гласувах с три пъти НЕ на референдума, но досега никой не казва колко от всички гласували са дали положителен отговор на въпросите. Не желая да ме използват и да говорят от мое име! Ако извадят отрицателните гласове, със сигурност няма да са 2,5 милиона, но така не им изнася!

29

НЯКОЙ

преди 7 години

Момци, няма ли най-накрая да си кажем истината в очите?Славчо направи референдум за промяна на избирателна истема и субсидии по поръчка на ГЕРБ, за да си останат на власт. А народът, понеже в голяма част, е добър и наивен, се хвана като удавник за сламка и все пак под 50% гласуваха "ЗА" - 2.5 млн. от 6.8 млн. по списък.Това се казва популизъм и чалга политика или да лекуваш здравата глава вместо болната, или да сменяш калкулатора за да ти излезе сметката! А останете си със здраве!

28

Анонимен

преди 7 години

2 милиона и 500 хиляди били гласували. И защо смятат, че всички са за мажоритарни избори. Голямата част от гласувалите са за намаляване на субсидиите. Ако го слушаш Слави ще помислиш, че всички искат мажоритарен вот. А то не е така. Аз например гласувах само за субсидията с "да"

27

Анонимен

преди 7 години

ББ може да е тиква, но за ппреден път доказа че за разлика от БСП и РБ има истинкт за самосъхранение, и отново ще спечели

26

Нас

преди 7 години

Ако ГЕРБ уважаваха референдума ,нямаше да гласуват 11 лв субсидия ! Имаха 2 месеца но не го приеха,как сега за 5 дни ще го приемат! Всичко е предизборно !!! Да замажат очите ни !!!

25

Анонимен

преди 7 години

29, Значи си преживял страшна Амнезия, брат!

24

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 23Може и да си прав, но Славчовите фенове по принцип не са от гласуващите.

23

Анонимен

преди 7 години

На референдума имаше три въпроса - гласувах с не на първите два и с да на третия - за намаляване на субсидията на партиите.Слави играе за ГЕРБ и това е повече от очевидно, плюнки хвърчат в "общественото пространство"- любимия лаф на Цв.Цв., за да бъдем съгласени как за две недели ще направят нов изборен кодекс!Те обичат мътните води

22

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДългия се боксира с депутатите вече 26 години, ама ти откъде да знаеш, като си пубер на 23 Много мило, обаче на 9 януари започнах 45.