33

Анонимен

преди 7 години

Закрила на детето съществува само на документи,защото сме свидетели как малките"рошльовци"обикалят всеки Божи ден по улиците и просят и няма контрол за тях;)

32

tribun

преди 7 години

13 годишна българска ромка роди бебе,в опита си да влезе в книгата рекордите на Гинес,за най млада майка.Опита е неуспешен.Усилията на ромите продължават .

31

Право на информация

преди 7 години

До Анонимен 32Добре е, че все пак ни уведомяват за малък брой от този вид събития /защото в някои махали те са ежедневие/.Дано все пак дочакаме журналистически разследвания по въпросите, които поставят по- долу в коментари 35, 36, 37 и още някои други!Но трябва да проявим разбиране и спрямо журналистите, техните инициативи са ограничени от правила, които работодателят им налага, а той пък се съобразява с нечии директиви.Все пак, ние пък сме в правото си да настояваме за информация!

30

Анонимен

преди 7 години

До 47531ти пък си много наивен!нали през миналата година имаше подобен случай - омбудсМая се възмути поради това, че малолетно бременно момиче е било въдворено в социален дом! Според омбудсманката, то трябвало да бъде върнато на близките си, защото според ромските традиции е било омъжено! Такива са мерките, които предприемат нашенските институции!Не си ли спомняш, че тук обсъждахме въпроса колко пъти още ще забременее и роди преди да навърши 18 г., ако я върнат на близките й?

29

Навършила ли е 13 г.

преди 7 години

или само е навлязла в 13-та си година?Ако ги е навършила, през кой месец е станало това?Къде са били социалните работници и онези, които получават заплати, за да има Детска педагогическа стая?Родителите на тази малка родилка кога са спрели да получават детски надбавки за нея? Или са им били изплащани? Защото момиче с личаща бременност няма как да посещава занятията в основното училище, значи не е имала право на надбавки! Ако не е ходила на училище, някой предприел ли е някакви мерки?

28

47531

преди 7 години

Майката Златка е дете. За да роди дете, или е била жертва на сексуално посегателство, или е била продадена от родителите си за булка. И двете деяния са дръзко нарушение на българските закони. Социални служби, Агенция за закрила на децата, прокуратура - какво показват мерките, предприети от вашите специалисти по този случай? Нали нямаа да се ограничите с лаконичното обясенние, че престъплението е станнало със знанието на ровителите!!! Сега са на ход правозащитниците и медиите.

27

Анонимен

преди 7 години

Аз също да попитам, къде са Социални грижи, Закрила на детето, прокуратурата и полицията, които да арестуват бащата и да го вкарат в затвора за изнасилване на малолетна, а нея да настанят в дом защото очевидно родителите й не са положили необходимата грижа. В тази държава дори и на празниците ни напомнят, че всъщност държава няма. Едно 13 годишно няма да има детство, едно бебе няма да има нормални родители, всички ще бъдат на издръжката на държавата. Честито.

26

Анонимен

преди 7 години

Начи бабата некъде на 25-26 требе да е.

25

МММ

преди 7 години

В нашето село разправяха такъв случай - отиват да я искат за жена - тя с кукли си играе.Нямам обяснение за малоумията в тази държава, освен: *** народ - слаба държава.

24

Анонимен

преди 7 години

Къде са БХК, къде е прокуратурата? Това е написано като най- голямата новина... Срам! Журналистическа отрова- бъдете коректни!

23

ШибиРиби

преди 7 години

Бре тва кат са го забременявали е било на 11-12.

22

Патладжан

преди 7 години

Евалла, жив и здрав да расте, и по-далеч от университети и други такива отровни места!

21

drake

преди 7 години

Главния прокурор да се захване сериозно за работа а де не се занимава с нищо правене (което е характерно за него).

20

Анонимен

преди 7 години

Имаме много добри и всеобхватни закони, които не се прилагат. Текстовете за малолетните, помощите за деца, права на детето и още поне пет подобни остават само на хартия, а маргиналите ползват неограничени права...

19

Анонимен

преди 7 години

Дотам стигнахме, че да наричаш нещата с истинските им имена се цензурира, благодарение на лешояди като бхк и други подобни. Коментари се трият, предополагам, че и журналистите се чудят какъв речник да използват да напишат една банална новина. Вулканът на недоволството клокочи и ще избухне рано или късно, помитайки политиците, бхк и другите слуги на интернационалните престъпници.

18

Анонимен

преди 7 години

Бащата арестуван ли е?

17

Анонимен

преди 7 години

И така до края на България...

16

13 годишна

преди 7 години

Че тя вече е дърта за деца,срама няма ли ?

15

Нас

преди 7 години

А прокуратурата къде е Нали преди дни тия искаха равни права!? Сега е момента да ги получат!

14

Анонимен

преди 7 години

по радиото бодро съобщиха, че раждането на Динко е единственото за деня, нито дума за крехката възраст на майката, за да не се ориентираме за групата, към която принадлежи. Ето докъде я докарахме-само тези специалните раждат, а ние си ги отглеждаме. За поредна година първите новородени са само на тези- специалните.