45

Анонимен

преди 7 години

Като се има в предвид,че втори ден крият машинистите, и не казват нищо за тяхната версия, много се съмнявам да излезе на бял свят истината.Единствената причина поради която подобна композиция ще подходи към гарата с подобна скорост е проблем със спирачките

44

А

преди 7 години

А болтовете на трасето там ли са били или на вторични?

43

Анонимен

преди 7 години

Мисля че и скоростта от 71 км в час , не е толкова висока за да предизвика скъсване на връзките .Защо точно в центъра на селото са се скъсали обаче ?????

42

i'm

преди 7 години

Мдааа...влакът "летял" с колосалната космическа скорост от 70км/ч. А трасето, последен писък на технологиите, не е предвидено за тези свръхзвукови скорости! Докато експреса в България се движи със 100км/ч през 5% от дължината на железопътната линия по цялата и дължина, някъде по света междуградските влакове се движат с 300км/ч през 80% от времето! Нооо, така е в милата ни родина. Сега ще обяснят как умопомрачителната скорост от 70км/ч е проблема, а иначе жалките ни железопътни трасета са ОК!

41

Анонимен

преди 7 години

Всички отговорни ако поемат своите задължения в Хитрино няма да остане човек без къща или ремонт.Мъртвите няма кой да ни ги върне,но пък ще има едно успокоение за справедливост.Лека им пръст!

40

Анонимен

преди 7 години

Даже и министър Московски бъкел не знае и хабер си няма, че из Територията се движат влакове Убийци, упрлавлявани от самоубиици.

39

Анонимен

преди 7 години

Съмнявам се че има машинист, койтоо би влязал в район на гара с подобен товар със скорост от 70 км/ч, те все пак са машинисти а не камикадзета

38

Shano

преди 7 години

Четат форумите и формулират мненията си на тази база,живеят ден за ден ,имат качества да минават през трупове за да докопат постове ама като ги вземат =апокалипсис

37

Анонимен

преди 7 години

Цистерна с пропан-бутан не може да се взриви!Взривоопасната концентрация пропан-бутан - въздух е от 2-9%! В цистерната налягането е около 8-10 атм , спука ли се цистерната, газта ще гори на разстояние от пробойната. Нарича се стоящ пламък. Разлятия пропан-бутан гори, няма как да се взриви!Втечнения пропан-бутана е по-тежък от въздуха и по-лек от водата.От течно до газообразно състояние пропан-бутана увеличава обема си 260 пъти и трябва да се смеси с въздух в съотношение 7% газ към 93% обемни единици въздух. Този процес иска време и затворен обем.Времето е студено и изпарението е бавно. Ка

36

Анонимен

преди 7 години

Другарю депутат, аз пък от съвсем достоверен източник знам, че влакът се е движел с поне 500 километра в час.И тържествено се кълна, че моят източик е по-достоверен.И откога, другарю депутат, е ваша работа да манипулирате следствието? Чии интереси са засегнати?

35

Анонимен

преди 7 години

"Влакът факла летял с 30 км/час над разрешеното в Хитрино"-И сега ако бяхме една нормална държава с работещ съд, а не шайка безделници които само папат заплати бонуси и подкупи , а не върщат нищо фирмата БУЛМАРКЕТ на Станко Станков и Кипърската Офшорка щеде да бъде осъдена и да плати за всичко: нови къщи,кръвнина, ремонт на всичко и т.н. но в чалГето естествено няма да стане така.

34

Анонимен

преди 7 години

Депутат казал?! Тия не припарват до обществен транспорт, но иначе са специалисти. Служител съм на НКЖИ - има много контролни и експертни служби, нека те се произнесат първо, пък после да се коментира.

33

Анонимен

преди 7 години

При превоз на опасни товари, независимо по въздух, вода или земя, навсякъде по света се прави всичко възможно, да не се преминава през, над, до населени места...независимо от заобиколните маршрути.

32

Анонимен

преди 7 години

Бързат да замажат истинската причина , най- удобно е да излъжат , че е бил с превишена скорост. Дори така де , да не би да е първия който кара с превишена скорост? Кой ще бъде съден за трагичното състояние на жп линиите и на вагони и локомотиви от 60-те години на миналия век?

31

Анонимен

преди 7 години

ГЛУ-ПОС-ТИ на търкалета!!!Тези машинисти да на са карали болиди от Формула 1,бе???Или са били толкова безотговорни и мало..мни??Питайте ги,може пък и сантасе да са играли двамата в кабината!!Само желязото в цялата композиция и то празна е около 1 500 тона!!!А с товара,колко тона стават??И се движат със скорост ха,ха 80 км./час,теглени от машини модел 70-та,които едвам само себе си теглят!!

30

Анонимен

преди 7 години

да , и от високата скорост се е " самозапалил "!!! абе има много гнило покрай тая " авария " !жалко че отново пострадаха невинни хора !!!

29

Анонимен

преди 7 години

Написано е неясно?От къде е тази информация за 70 км/ч? Кой е информирал депутата? Така звучи несериозно и лъжливо.Машинистът да не *** и да не знае, че информация за скоростта се записва? Така че не си трийте мръсните ръце в машиниста

28

не е за смЕх

преди 7 години

Хайде и тоя "спец" се изходи бил получил информация не трябва ли случайно тези които се занимават със случая да обявят за какво иде реч или вече е решено и тоя подгрява казана за машинистите.

27

Анонимен

преди 7 години

Ведна абдикирала държава в която няма нокакъв контрол ,цари анархия и краденето е държавна политика -бетствията и аварийте ще продължат.

26

дъртия

преди 7 години

Влакова комозиция с толкова вагони не се прави.Защо е без предохрана?Кой измени инструкцията за опасни товари и защо?Защо се превозват през ноща?Къде почиват бригадите?