132

Една българка

преди 7 години

Аз съм на 63.В моя род нямаше нито един партиен член,баща ми не искаше да плаща дори ОФ и много говореше и псуваше.Семейството ми не е било тормозено,самата аз съм омъжена за бивш военен ,който беше на отговорна работа.Живели сме на границата,в трудности.Обичам страната си,но страдам като гледам в какво е превърната,хората в пограничните райони с Турция са оставени на произвола на съдбата.

131

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 161Лъжеш Eurostat:Гepмaния бeднocттa зaплaшвa oĸoлo 20 пpoцeнтa oт нaceлeниeтo.Haй-виcoĸ пoĸaзaтeл зa бeднocт в Eвpoпeйcĸия cъюз имa Бългapия цeли 41 нa cтo,Cлeдвaт Pyмъния 37 пpoцeнтa и Гъpция 35.7 %. Haй-мaлĸo ca бeднитe в Чeшĸaтa peпyблиĸa eдвa 14%.

130

ODESSA

преди 7 години

Бай ви Тодор не можете да му стъпите на на малкият пръст. Народът живееше добре. Който исксаше да има много пари имаше. Начини да ги изкара, но нямаше нужда. Точно типове като " баш майстора" са на власт във България сега. Неграмотни, ***, и крадливи но със самочувствие. Смях.

129

До 159

преди 7 години

Поради същата причина, поради която Вие червените другари си пращахте и продължавате да пращате децата си на запад, просто е могат отиват

128

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 154Над 2 милиона заминаха на Запад (не на изток). 1вият милион изчезна веднага след 1989 г. Бягаше от този соц рай. Вторият милион изчезна след виденовата зима. Много им хареса комуноидното управление и затова се самонаказаха бягайки към прогнилия и загиващ запад.

127

Анонимен

преди 7 години

До до 150От много ядене тогава, народа масово изкупуваше тоалетната хартия и затова я нямаше хич. Сигурно и заради това на всеки балкон се сушаха домашни суджуци ...щото за закуска всеки нагъваше по два суджука.

126

До 155

преди 7 години

Щото могат бе, щото могат, а това дали мият улицитв или правят нещо друго е въпрос на личен избор, понял товарищ

125

До 151

преди 7 години

Да много произвеждаше България, затова и Добруджа хората се редеха на опашки за олио и хляб

124

до 150

преди 7 години

Ами защото имаше потребление, затова не стигаха стоките. Ако сега вдигнат заплатите до онова ниво и тук магазините ще останат празни. Не виждаш ли че във всеки магазин артикулите на витрината са най много по 5 броя. Нали виждам какви заявки пишат магазинерите. По пет-десет броя от вид.

123

Пропуск

преди 7 години

Ами на бати Бойко не сте казали любимата храна. Той е от модерните диктатори.

122

Анонимен

преди 7 години

Много произвеждала България при Тошо, пък магазините беха празни, що така?

121

Do138

преди 7 години

Da,нямаше толкова стоки,но всичко беше КАЧЕСТВЕНО,а сега е пълно с ***,ета и всякакви отрови.Масово българите имат болен стомах и висока кръвна захар,да не говорим за рака.

120

Анонимен

преди 7 години

До До 136Що, ти боиш ли се от нещо? Къде са тия списъци с избитите милиони невинни от комунистическият режим на Тодор Живково? Защо са тайна, защо не се публиковат вече 30 години. Защо близките на милионите невинно избити от Тодор Живково си мълчат?

119

до 143

преди 7 години

Само че за тези 30 години долара е поевтинял 27 пъти. И сега ще се окаже че сме изнесли стока за 100 милиона тогавашни пари. Пак се изказа неподготвен!

118

Анонимен

преди 7 години

Те днешните магазини като ги гледам с какво са пълни, се чудя като си купиш патешки фенер какво ядеш, пенетът на пaтката или патката на фенера.В едно съм сигурен, преди нямаше и сме яли от домашна консервирана храна, а сега има но и ядеш дедовия.

117

Анонимен

преди 7 години

"що пред хлебарниците имаше опашки пп 200 метра"-а може ли малко по точна информация на коя дата в кой град и на коя хлебарница се е случило това.

116

Нико

преди 7 години

Ас искам да се отнемат местата които живков раздаде без пари за самозадоволяване в началото на 70 те години на бащите и дядовците на много от тук пишещите демократи също да доплатят на държавата апартаментите които им раздаваше за смешни пари само панелките са осемстотин хиляди всички сяляни обратно на село да копаят по нивите само тогава ще разберете какво е правил и какъв е бил живков за българите и българия

115

до до гарнитура

преди 7 години

Ами да, разходките започнаха наскоро. Да уловят някой заблуден Покемон, стига да не е на 2 километра далеч.

114

Анонимен

преди 7 години

Фактите са си факти - в най добрите Тошови години износа на България не е надвишавал 4 мпрд $, а за миналата година износа на България е над 30 млрд, толкова за Тошовия просперитет

113

Анонимен

преди 7 години

При комунизма имаше режим на тока, а днес при капитализма и демокрацията братята америкамци ни продавтат ток от американсктие тецове, а после хората като получат сметките имат демократичен избор - или да не плащат и да стоят на тъмно докато дойде съдия изпълнител изпратен от колекторска фирма да им прдаде апартамента или да платят и после да ровят в кофите за огризки от храна защото всичко е отишло за сметката за тока и отоплението.