47

до 63

преди 7 години

Дори е по прогнило, отколкото можем да си представим. Безнадеждно прогнило. Емигрантската вълна събуди неподозиран хъс да се печелят пари от това по всички направления - каналджийство, трафик, настаняване, поръчки за храна, строеж, ремонти, техники, огради, програми, даване квартири на командировани полицаи в частните хотелчета на прекрасни цени, преводачи, даване на бежански статут и закрила, рушвети.... Кой ще иска това да секне?

46

Stefko 88

преди 7 години

Освен да ни викат запас всичките и да си действаме по границата... Че коня върви към реката от 3-4 години насам.

45

Pilot

преди 7 години

Умните политици като Орбан си построиха двойна ограда, а Боко тиквата чака някой друг да му реши проблема ! Какво значи зелена граница , не се ли построи стабилна ограда с армия, която да стреля и охранява държавата ....... Абе Динко да стане шеф на гранични войски с пълни правомощия и ще съм по спокоен отколкото с г.лупавите и наивни приказки на Тиквата !!!

44

До outlaw

преди 7 години

С цялото ми уважение с такова цинично мислене няма да стигнем до никъде. Вероятно съществува корупция, но отказвам да приема че всичко е прогнило отгоре до долу така както го описвате.

43

НФСБ

преди 7 години

Спрете да мрънкате, недейте да ревете!Вземайте багажа и някъде вървете!Тук ще бъде чуждо, както е билои не ви чака нищо добро.Тез които трябва въпроса да решатнатрупаха имоти накрая на светът.Утре там ще идат, дреме им за вас, лампите гасете и на добър час!

42

outlaw

преди 7 години

До Анонимен57 Няма да станат и Вие да се отчитате където трябва и комуто трябва няма да Ви закачат, защо си мислите че трафикант се става хоп събуждам се и прекарвам хора, това са хора покровителствени от високо и те си плащат за това.

41

ханс

преди 7 години

както каза жидката ну ленд фак да еу всеки да се спасява поединично. мисля че е време източна европа да се присъедини към руската федерация защото само те значт как се пазят граници

40

Андрей

преди 7 години

До Юлий ЦезарИ Юли Цезар ли е бил толкова наивен и глупав като теб ?

39

outlaw

преди 7 години

Eй не разбрахте че това е политика , а не просто че те са решили , ако политиците решат един бежанец няма да има. Ето Ви *** пример, когато ние с Румъния искахме запада ни се налагаха визи , критерии и прочие, това беше политика, сега видиш ли в Германия , разрушавали детски площадки и строяли блокове за бежанците, давали има ваучери за храна, е айде и на нас, и ние не искаме да работим за по 200 евро и на нас да построят

38

Анонимен

преди 7 години

Трафикантите също са проблем. Вероятно е необходимо да се променят наказанията за каналджийство. Да станат по-тежки до такава степен че кандидатите за трафиканти да преценят че тази престъпна дейност просто не си струва риска. Ако се ударят здраво и нелегалните нарушители автоматично ще намалеят - няма кой да ги води през границата и да ги транспортира през територията на държавата.

37

Анонимен

преди 7 години

Ония диванета в Брюксел трябва спешно да се изгонят от постовете им и там да се изпратят хора Орбанисти! Бойко да бъде скрит под балатума, че докато се ориентира накъде да се кланя, ще мине време.

36

Анонимен

преди 7 години

До Юлий ЦезарБлагодаря ти ! Разсмя ме ! Това че сателита е израелски не означава че израел изпраща арабите от Азия и Африка в Европа.Но знаеш ли какво и така да е аз казвам, когато някога арабите взривяваха израелски автобуси Европа казваше че е нищо и защитаваше арабите, нека и сега когато европейски автобуси гърмят Европа пак да каже нищо и да ги защити.На чужд гръб 100 тояги са мялко.Европа никога нямяше да разбере че исляма е опасен, докато не го почувства на своя гръб.Така ли е ?

35

outlaw

преди 7 години

До мили ванилиЗа да не пречат на каналджиите

34

Анонимен

преди 7 години

Сценарият е познат от създаването на османската държава. Отначало не тръгват с големи армии, още нямат такава мощ, враждуват помежду си и всичко става постепенно докато тартора надделее. В приграничните райони с набелязаните за завладяване територии се настаняват разни войнствени банди, насъскват се да грабят, убиват и прогонват и след време там се заселват анадолци. Така и сега.

33

Ясно е

преди 7 години

Балканите заедно трябва да се готват да се защитят от идващите хуни,никой няма да ни помогне сами трябва да се защитава ме.

32

мили ванили

преди 7 години

Има едно решение- Връщане на ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ! Къде са те сега, защо ги разтуриха продажните ни политици!? Освен това - по мрежата ел. ток и стрелба на месо! Нелегалното преминаване на БГ границата е престъпление по чл. /двеста и някой ако не се лъжа/ от Наказателния к-кс. И само с писане във форумите не става скъпи сънародници.Трябват по- големи протести от страна на населението в БГ, трябва да подкрепим Харманли.

31

Анонимен

преди 7 години

Така е само минирането е решение. Всичко останало е разхищение на държавни средства. Трябва да се мисли за икономиката на държавата.

30

Веселин Узунов

преди 7 години

Българите са бежанци. Тука са територии на Османската империя и никой не ги гони и нищо а те пак са неблагодарни. Родопите са си били Тъмражка република. А сега ревнали за някви си бежанци че били и с друга култура. Аууу колко културни били българите.)))

29

Анонимен

преди 7 години

За да се върнат заставите и въоръжената охрана е необходим човешки ресурс. А за това е нужно връщането на наборната служба, защото охраната на границата няма да бъде от днес до пладне. Ще натискат да влизат през границата нелегално в течение на години, може би десетилетия, нямайте съмнения в това. Подържането на толкова много хора патрулиращи по границата струва пари. Абе, направо не ми се мисли.. Минирането е най лесното ефективно и евтино за данъкоплатеца решение. Това е. Ама няма да разрешат.

28

Анонимен

преди 7 години

Моля, като първа стъпка уж водещите телевизии да престанат водят в студията си разни лустросани и светещи от гел ***, настанили се тук и да ни обясняват колко сме нетолерантни.Първо те да се изгонят из България.Свободното движение на *** тук е било през османско време. Или има Съединение и България, или работата е изтървана.