32

Найя

преди 8 години

До тези коментиращите и даващи акъл с антифриза -един такъв щеше да си изяде бъркоча разпръснат на поляната.До останалите с въпроси "къде по света се гледат тези породи?" ми навсякъде бе хора.До кучемразците -а аз като газя в човешки *** и разхвърляни памперси какво да кажа?!? И до тези които си взимат кучета от по сериозни породи-хора поинтересувайте се от спецификата на дадена порода и преценете дали е за вас,може ли да се справите с нея.И задължително да минават обучение

31

кучкарка

преди 8 години

До кучето И аз не разбирам как може да оставиш куче навън?Ако го обичаш ,ще го прибереш, но ти явно не ги обичаш, щом може да го вържеш на двора.

30

кучето

преди 8 години

Не мога да разбера психологията на хората, които гледат куче в града, в апартамента си ?! Кучето е животно за село - да си стои в двора на широко и да пази. Какво пази в града? Как може да живееш под един покрив с животно!? :(((

29

Анонимен

преди 8 години

е поне от темата научихме полезно свойство на антифриза,надявам се това да накара собствениците на кучета да им слагат намордници за да не могат да ядат на улицата,тоест да защитят кучетата(то е ясно,че не мислят за хората)

28

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 35Ти джафкаш! Аз съм кучелюбец, умря ни едно прекрасно и благородно животно и повече няма да взимам куче. Но веднаж го нападна именно ротвайлер, а след него два стафордски териера и с голям труд отървах нашия. Всеки трябва да води кучето си с намордник! Е, може да не е строго за дребните породи, но едри, силни, агресивни породи - задължително! Глоби до главозамайване. Предупреждения и ...евтаназия!

27

Дааа!

преди 8 години

До АнонименСъщото е и с престъпниците.

26

tr

преди 8 години

Da beshego izyal

25

Анонимен

преди 8 години

До АнонименAз съм сезирала и община и полиция за един питбул който съседи роми пускат по улицата да си скита сам и пак нищо. Екоравновесие пък отказва да се занимава. Куче което скита само и без стопанин е все едно бездомно. Питам тогава кой ще ни защити от безотговорни стопани на опасни кучета

24

Деян

преди 8 години

До 77777Никой не мрази кучетата, а безхаберните им стопани. Можеш ли да обясниш на едно дете на 6г. примерно, че "кучетата нападат лошите и страхливите" за да се забавляват с тях? По твоята логика, ако имам оръжие мога да си стрелям по всеки за да си поиграя. Кучето е отговорност и обикновено взема част от характера на собственика си.

23

Бай Иван

преди 8 години

до 25Ще те пратя да го обясниш на ухапания човек от статията, че кучето си е играло с него.ПС: Това куче сигурно е от онези които са добри и никога не хапят (както уверяват повечето стопани когато ги срещнеш в градинката).

22

Илия

преди 8 години

До АнонименА ти колко си луд, няма да е зле да посетиш специализирано заведение.../// Прави впечатление, че няма абослютно никакъв контрол отностно налагането на закона за слагане на намордници на едрите кучета, и това е не само в София, а е из цяла България..

21

77777

преди 8 години

Преди повече от 20 години и аз имах куче и оттогава знам как стоят нещата. Истината е, че кучетата нападат само лошите и страхливите и то почти винаги ги нападат за игра, колкото да ги изплашат и само в много редки случаи се стига до ухапване и това също си има причина. Преди да имам куче и аз мислех така инфантилно както тук пишещите, които мразят кучетата, защото ги е страх от тях.

20

Анонимен

преди 8 години

до 18 кучетата не са съдии ,че да раздават правосъдие и то недоказано

19

АЗ

преди 8 години

породата на кучето не е от значение. имах такова куче, но беше душичка ( възпитано ) . Стопанита на такива агресивни кучета - биз значение дали е питбул, щнауцер или пудел трабва да понесат по-сериозни последици !

18

Анонимен

преди 8 години

Куче над 5 кг, което се разхожда без каишка и намордник би трябвало да се конфискува на място.

17

До 10

преди 8 години

Проблемът не е във животните, а във вас - техните стопани. Всеки го проумява това като настъпи поне 2 кучешки ***. Проумява също, че с хора, получили възпитанието си от телевизия Планета не може да се води диалог. Те разбират само от яки глоби.

16

Анонимен

преди 8 години

след като държавата не ни пази от песовете е редно да ни разреши да ходим въоръжени,за да можем сами да се защитим

15

Анонимен

преди 8 години

МВР ли регистритa кучетaтa? Или общинaтa? Кой нaлaгa глобите? МВР в случaи кaто този носи нaй- мaлкa отговормост. Прaв е пишещия, че сa виновни собствениците, но и ние, че си трaйкaме. Съседът ми редовно рaзхождa питбулa си без нaмордник, но никой от нaс не сезирa общинaтa.

14

Анонимен

преди 8 години

Кучето не напада без причина. Усетило е, че това е лош човек и затова го е нападнало. Кучетата усещат лошите хора.

13

Анонимен

преди 8 години

уморих се да повтарям,че мястото на животните не е сред хората и то специално на хищниците ,които могат да гледат на хората като на плячка.Не мога да разбера нехайството на държава и институции към проблема.Значи кучета могат да ни разкъсват а ние не можем да го убием или даже да го ударим без да ни съдят.Явно в тези случаи ще трябва ние да сме закона,помните случая на човека дето защити жена си