64

Невен

преди 8 години

Навремето майка ми разправяше една история. Станало някакво произшествие (не ПТП, но се налагало милиция по онова време ...) Видяли милиционер и ми казват така и така елате ... Той им казал: Ами аз не съм на работа в момента, така че оправяйте се. Нищо не се променя в нашата държава, щом си с униформа и някой има нужда от теб трябва да се притечеш, ако не сваляй униформата поне да не дразниш.

63

художника

преди 8 години

Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов, според ръководството на болницата ???------------------------------------------------------Г-да "Лекари", операторът Григор Кумитски, който се удави в морето спасявайки жена, ако работеше само на територията на своето студио сега щеше да е жив. Но той се хвърли да спасява без да мисли за себе си, защото преди всичко е ЧОВЕК, а вие КАКВИ СТЕ БЕ ???Нищо не рискувахте, само трябваше да си свършите работата!!!

62

Анонимен

преди 8 години

До къде ни докараха реформите в здравеопазването. Не зная с каква дума да нарека подобно поведение. Някой да умира на метри от теб и да не му помогнеш, защото не ти е на територията. Имаше упреци към свидетелите, че не го били занесли в болницата. От къде случайни минувачи ще знаят, че персонала работи само на територията на болницата? Ако знаеха, все щеше да се намерят двама да го занесат.

61

Анонимен

преди 8 години

Малко ви бият наистина. Долна, алчна, горделива и безочлива пасмина - самозванци наричащи себе си лекари.

60

Grom

преди 8 години

Хипократова клетва???А човешко отношение?

59

До Тони

преди 8 години

Браво! Много уместен въпрос. Ще чакаме ние да ни звъннат от 112, за да изпратим линейката.

58

маца

преди 8 години

До реалист до"възмВ случая не са правили операция, а са си пушели цигарите, не сменяй темата и ситуацията.

57

maca

преди 8 години

Тук не става дума за права и задължения, а за човечност и морал, и за Хипократова клетва, но явно нашите медици нито са я полагали, нито са хора. Не отива на добре работата в БГ никак!!!!!!

56

реалист до"възм

преди 8 години

Трагични инциденти е имало и винаги ще има..... Я ми кажете , ако сте на спешна операция в "Пирогов" и хирурга ви зареже на масата ,за да дава първа помощ на вероятно пострадал на улицата как ще го приемете?!?!Защо "съвествите" свидетели не са пренесли човека на територията на " Пирогов"?!?! Това не е ли също Човешки дълг?!?!

55

магив

преди 8 години

Срещу 20 лв щяха да го вземат веднага пушещите отвън носачи.Такива мишоци са в Пирогов.Докато незаиграе калашника няма оправия.Бог да го прости човека.

54

Ивайло

преди 8 години

До АнонименЗвъняхме на 112 , линейката дойде на 14тата минута , ама беше късно.

53

Тони

преди 8 години

Щом персоналът, според доктор Сопотенски, работи само на територията на Пирогов, това означава ли, че и Хипократовата клетва важи само на територията на Пирогов за тези доктори?

52

Калина

преди 8 години

Малко се бие в тази държава!

51

кръстоносец

преди 8 години

има едно нещо вика му се Човечност. то няма нищо общо с права и задължения а със съзнанието на индивида. що за хора биха оставили човек да умре след като имат познанията да помогнат. дяволи.

50

Анонимен

преди 8 години

" Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия."И каква помощ са оказали? Установили са , че е умрял! На 50м. от болницата!След като половин час са се правели на луди! Дали ако им бяха показали някоя и друга пачка щяха да се размърдат?!Срам за професията!!!

49

до 54 б.г.

преди 8 години

Не пиши на ХипократПиши на омбудсмана

48

Анонимен

преди 8 години

Ми то и пред парламента цял ден обикалят клошари,ама на тези отвъре никой не им прави проверка защо повече от 60% са бедните хора в тази държава и *** като мухи :)

47

Анонимен

преди 8 години

Пред нашето Дкц падна човекЛекарките изкочиха и успяха да окажат помощНе казаха че не са длъжниСрам за шефа на Пирогов- Голямо бездушие.

46

НИЛ-АТС

преди 8 години

"Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия." ТИ ПЪРВАТА ПОМОЩ!

45

оставка за Москов

преди 8 години

Хипократ не може да се пребори с министър МосковМосков забранява на екипите на спешна помощ да транспортират болни в частните клиники. в същото време държавната Пирогов не се смята за длъжна да помага на хората. Оставили човека да си умре пред очите имМосков -оставка