16

някой

преди 8 години

50 сторинки не са "съсипващо ниска цена", дори и без субсидиите. По Великден ни продаваха марули по 3 лв. Аре бегай оттук, 4 лв за кило череши ли искате пак.

15

аре стига ве

преди 8 години

Какъв "картел", кой им пречи сами да се оргнизират или да наемат логистика? И какво дремаха цяла година, че юли се сетиха, че тези прекупвачи не им харесвали?Проблемът е точно, че Боко ще им обърне внимание (после да се похвали) а трябва да ги прати у лево, да се научат.

14

Анонимен

преди 8 години

"Аз пък черешите си ги купувам от Женския пазар за 1.00-1.20лв. Което си е перфектна цена."За Женския пазар в София става въпрос.

13

Анонимен

преди 8 години

Аз пък черешите си ги купувам от Женския пазар за 1.00-1.20лв. Което си е перфектна цена.

12

Сугласен с -10

преди 8 години

Под 3.50 аз във Варна не видях цена тая година.Масово бяха 4.50 . Е , затова няма купувачи. Да си ги натикат всички по веригата в ......

11

Анонимен

преди 8 години

Току-що минах през магазин на голяма национална търговска верига. 30 юни е, а цената на черешите е 4 лв/кг. Тия "търговци" съвсем са изперкали.

10

анонимен

преди 8 години

на пазара в люлин има 1л60 лв 1л80 лв 2 лв 2л20 лв ягодите по 3 лвв големите търг вериги ги знаете 2л69 лв доматите по 70 ст и на 1 лв кгтурски

9

Анонимен

преди 8 години

кат са толко много протестиращите - да се организират и да ги пуснат индивидуално на пазара!Догодина прекупвачите ще са елиминирани!- ще идват се молят за някой лев!

8

Икономист

преди 8 години

Добре де, тия хора още в комунизма ли живеят? Защо не си договарят предварително изкупните количества и цени в договори с железни клаузи? Защо не са потърсили предварително алтернативен изкупен канал - било то в България или в чужбина? Защо в България продължава да има производители, които смятат, че тяхната работа се изчерпва с производствения процес, а реализацията едва ли не им е осигурена? Първо се осигурява пазар, а след това се мисли за производство, 1-ви принцип на маркетинга!

7

Анонимен

преди 8 години

В Кюстендилско сега е в силата си - добре узрял, и немският сорт "Жълта Драганова". Да знаете, че когато са узрели, този сорт череши са с почти кехлибарен цвят, едри са, твърди и също много сладки. Дребните, болнавожълти и не особено сладки черешки, които се появиха тук-там в София, или са обрани неузрели, или са от друга разновидност.

6

gtf

преди 8 години

За да имаш успешен бизнес трябва да имаш качества на търговец или да си наемеш човек, който има тези качества и е склонен да работи за теб. Тези 200 човека, по 20 лв. отделете на месец, съберете се, обсъдете какво ви трябва, като не можете да си управлявате бизнеса - наемете хора, които да го правят. Младите седят без работа, вие чакате държавата - няма как да стане.

5

Преди няколко дена,

преди 8 години

един с ник "Черешар" качи тук невярна информация. Така наречените "Хрущялки" не са сбор от различни локални сортове. Това е сортът с официално име "Ван", наричан в Източна България "Хрущялки", а в Кюстендилско - "Рускавици".Може да има известна разлика във вкуса и големината по места, но сортът е един.Те вече попреминаха и не са късен сорт, както твърди "Черешарят".Късният сорт е американски -"Бинг" - черни, твърди, едри и много сладки. Сега точно узряха в Кюстендилско.

4

....

преди 8 години

Не знам какво става , уж субсидии едно-друго , а цената на земята говоря за добруджа пада със страшна скорост , въпреки че агенциите за имоти пускат обяви на високи цени никои не купува ...става нещо.............

3

Анонимен

преди 8 години

Срамота! На пазара черешите са по 3 лева, а ги изкупуват по 50ст. Каквито и транспортни разходи, фира и прочие да има пак остава огормна печалба.

2

Пешко

преди 8 години

До -10и аз така

1

-10

преди 8 години

Преди 1-2 години изяждах килограми череши, защото бяха на сносни цени. Тази година, е няма такива цени. Купил съм си 3 пъти и това е. Да си ги ядат, прекупвачите ли, производителите ли, не ме интересува. Аз мога и без череши. Ако и те могат без да продават, значи всички сме доволни!