26

Анонимен

преди 9 години

До fripp В Русия източно от линията Ленинград - Москва- Сталинград- Анапа - военни действия не са водени. Освен това СССР по лендлииза получава много военна техника и храна от САЩ и англйските колонии.

25

Анонимен

преди 9 години

До циника Япония от ядрен прах се издигна по топ 5 на световните икономики с помощта на САЩ, полу-разрушената от войната Южна Корея изнася повече готова продукция от Русия - също възстановена с помощта на САЩ. Западна Европа след ВСВ - с помощта на САЩ - източна с помощта на СССР - защо емигрантите се движеха посока запад? Къде са "осободените" с помощта на СССР - Виетнам, Северна Корея, Камбоджа? Абе нали 1979-1990 СССР освобождаваше и Афганистан - там какво стана :))))))))))

24

Анонимен

преди 9 години

До 38:Чул те Господ! Да живее Русия!

23

Анонимен

преди 9 години

УсссРииииОтттО Одсерчо пак ли е тук..........яко долна и отвратителна личност..........

22

Анонимен

преди 9 години

прогонили са я също като първата подводница, казали са :Къш, къш *** ! ,и тя си е тръгнала

21

циника

преди 9 години

до 15, Одисей, наистина има разлика между анексия и наличие на американски бази. При анексията поемаш отговорност за местното население-изравняване на стандарт,заплати,благоустройство и пр.Поемаш не само позитивите,но и негативите.При разполагането на бази се ползваш само от позитиви-държавата,в която имаш бази е на практика под суверенитета на САЩ, но без вашингтон да поема особена отговорност за местните. Сладка работа!

20

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 12По тая ти логика и Одрин си е изконно турски град.

19

Анонимен

преди 9 години

Стратегията на Вашингтон е ясна- пуска флота на съюзниците да души около Русия, ако успеят да съберат разузнавателна информация- добре, ако ли не- Бог да ги прости. Вашингтон ще ги изкара "невинни жертви" на руската "агресия" без да спомене, че ги е пратил там. Навремето така пратиха южнокорейския Боинг в съветското въздушно пространство. Капитанът на самолета беше с десетилетия опит, а международната експертиза заключи, че пилота въвел грешни координати и затова не разбрал, че се намирал в СССР

18

fripp

преди 9 години

Победителите определят правилата на играта.Така е било винаги.Например,след като Британия печели войните с бурите, за да спре съпротивата им, изобретява концлагерите, където загиват хиляди дъчове. През 1944г, правят същото и в Индия - за да премахнат движението за независимост, решават да конфискуват всичката налична храна в Западна Бенгалия и в резултат на това измират 10млн.човека от гладна смърт.Може да са измислили парната машина, но това не ги прави по-човечни, нали.

17

КуРти

преди 9 години

До 26Стана си чат, ама карай.Колега нещо си в кардинална заблуда относно целта на войните като цяло. Това мероприятие още от древни времена се е провеждало само и единствено с идеята за завземане на територия и съответните блага към тази територия, има едно две изключения, едното беше по латинска Америка заради футбол........... винаги победителят е взимал от победения, останалото е еФтина пропаганда и демагогия.

16

fripp

преди 9 години

В Русия след ВСВ не остана нито една здрава сграда. Хората там сами си вдигнаха пак градовете, сами си построиха заводите. Докато в Западна Германия се изсипаха милиарди. Дадоха им ги тия, дето по време на войната нямаха даже счупен джам на някой небостъргач. Ама що ли си губя времето да ти обяснявам.

15

Az

преди 9 години

До КуРтиTи па що си мислиш, че жена му става за употреба...Той за тва е и толкова наперен...;):):):)

14

Анонимен

преди 9 години

До КуРти Ест. че не. Защото ако победата във войната узаконява завладяването на територии - излиза че не трябва да ревем от османско робство - какво толкова имало е война, османците са победили? По твоята логика така излиза...

13

Вова

преди 9 години

Контактът с подводницата продължил 27 минути--------------------------------Разбирай нонстоп облъчване на реднеците с хидролокатор на пълна мощност, за да оглушеят в акустучното... А тези японци не ми е ясно къде са тръгнали да душат около чинията на мечката. Не са ли наясно, че са само на 4 мин от най-близкия Topol-М ?

12

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 19 Русия и 10 пръста да направи - ако ще и да бяга срещу Япония - пак не може да ги стигне по научно-техническо развитите и стандарт на живот - напук че Япония внася почти всички суровини, а Русия - изнася. Напук че Япония преди 70 години беше ударена с атомни бомби - днес над 40% от тениката в Русия (коли, електроника, битова техника) е японска... Същото е и с Германия - 1945 в Берлин влязоха Т-34 и ЗИСове - но днес в Москва е пълно с мерцедеси и БМВ-та..

11

КуРти

преди 9 години

До Анонимен 18Рядко влизам в дискусии/особено с такива като теб/, но хипотетичната ситуация е интересна. Ами я си представи, че аз те посрещна с нещо по-едро и те ошляпам, после имам ли право да дойда у вас като победител и да употребя жена ти? А? Май да. Аре бегай за пушка..........

10

КуРти

преди 9 години

До оди сей на селоИ каква е разликата бе ГМО консуматор? Про-форма суверенитет, а реалността е пълна зависимост! Последна справка, пудела на къса каишка ЕС! Казах ви не се напъвайте няма смисъл..........

9

Анонимен

преди 9 години

До КуРти Нормално и логично да си присвои територия.... Значи ако сега дойда с един автомат у вас - мога да си взема каквото поискам (щото съм спечелил войната) и ти ще си мълчиш и траеш...

8

Анонимен

преди 9 години

Кажете на чичо Сам да спре да излага на риск съюзниците си, като ги принуждава да му вършат работата.

7

fripp

преди 9 години

На о-в Итуруп има един вулкан, наречен Кудрявий. Та тоя вулкан изхвърля годишно по 20 тона рений, а по целия свят се добива за същия период 40 тона. Цената на 1 кило рений достига до 10000 долара. Скоро няма май да им върнат нито една скала от тия острови.