40

живял-видял

преди 10 години

Аз карам от 86 г. и бензин под 90 ст. не помня!

39

Анонимен

преди 10 години

През 60-те години бензина беше 10 и 12 стотинки, през 70-те години беше между 50 и 60 стотинки, а след 81 година беше 1 лев и комунизма го завършихме с цена на бензина 1.20 през 1989 год.

38

Анонимен

преди 10 години

Ами хайде бегайте в Северна Корея да ядете хляб от 20 стотинки и да наливате бензин от 25 ст. в резервоарите на мосвичи и жигулита.

37

Анонимен

преди 10 години

Много евтино беше при соца.Не знам за бензина,но билет за автобус или трамвай беше 6 ст.,можеше да хапнеш прилично в ресторант за 3-4лв( с една ракия и салата)

36

Анонимен

преди 10 години

Последно Рад.Тогава в ония времена за което имаш тъмна светлина ще ти кажа, че всеки имаше дом семейство и челяд. Улици пълни с детски глас,спокойствие и работа за всички,няма бездомни няма гладни,няма клошари.Осигорено задравеопазване,безплатно образование...........Днес рад селата запустяха,градовете затихват,младите ги няма в страната, а дане говорим за цени ипридобивки,там е пълна смрат.На тебе Рад това време ти е чуждо,непознато,или ти е платено така да пишеш.

35

РАД

преди 10 години

До АТАКИСТЕй го и това недоносче - Ще викаш "***" на онова беловласо джудже,дето се бара за голям ваш лидер - Боленчо :):) Ясно?Какви 40 стотинки за литър бе байо???? 40 стотинки беше хляб "България", "Добруджа" беше 36 стотинки. Литър А-93 беше левче, а оня,дето ставаше само за ЗИЛ-ове -А-83 - 80 стотинки!Какви глупости дрънкаш?!?! Май си някой 18 годишно скинарче,дето ако му обърша един зад врата,ще пусне жълто и ще му изтекат сополите :):)Съвсем се оляхте не хора!

34

Пламен

преди 10 години

Дя не забравяме, че ако Украйна не беше ядрено обезоръжена през 96г, то тя имаше пълното право да изравни москва с океана.

33

Анонимен

преди 10 години

Хей рад не лъжи.Първо заплатата на учител през 1985 година не е била 120.00 лв а нещо повече, и второ цената на бениза тогава беше 25 ст.,а на дизела 18 ст.

32

до 70

преди 10 години

Тогава ток 2 ст. хляб 20, билет 6ст, боза 6ст. -сега ток 20, хляб 1,20, билет 1лв, боза 50 ст и е с подсладител, не истинска боза -заплата се е дигнала 3,5 пъти, цените 6 пъти ;)

31

РАД

преди 10 години

До АТАКИСТКоментарът ти е лишен от всякакъв смисъл.Именно,защото съм живял през комунизма,съм се запознал с така наречените "ценности" на този строй. И никак не ми харесват! Вероятно съм и по-голям от такива като теб,дето едва ли са закачили от "ценностите" или пък са били някои мишки на държавна хранилка.Аватарът ми е ,за да провокира разни ***, дето се мислят за големи мАжове като използват за другите думата Пред клавиатурата всички са много силни и вилни :)

30

Анонимен

преди 10 години

аха лъсна комуниста регистриран като Рад. Ние тука ще се правим на демократи защото сега така е модерно, ама който не ни харесва трябва да бъде изселен. патриотизъм и европейски ценности какво да правиш. В Русия не е толкова зле отдавна имакрасив благоустроени градове само че някои са спрели и циклят с картинки от чернобил още, за да *** *** на някой западняк докато му чистят тоалетната и то ако го пусне там.

29

дядомраз

преди 10 години

Мир да има и любов!

28

РАД

преди 10 години

До 58Учителите сега не тънат в охолство друже,но я се замисли кой е виновен за това.И честн да ти кажа дори и да не "тънат в охолство" са доста по-добре материално от времето на Соц.-аЕдна елементарна справка може всеки да направи и дори да сметне.Вземете цени на основни стоки и вижте колко единици от тях може да се купи със сегашния доход и колко с тогавашния.Пример:1 л. бензин през 1985 = 1 лв. Със заплата от 120 лв. - 120 литраСега -1л.=2,60лв. Заплата 600 лв.(учителска) = 230 л.

27

Анонимен

преди 10 години

Абе СвинскиНа училище се ходи с униформа, а не по пижама.Кой ти е забранявал да носиш дънки извън учулищните занимания.Никой.Не се прави и ти на репресиран с твите дънки.Че аман от болни репресирани,

26

Анонимен

преди 10 години

Руснаците в Украйна, след Кримската кампания на Путин са вече под 7 милиона! Янукович бе последният руснак, който бе президент на Украйна.Разделението вече е толкова дълбоко, че руснаците ще трябва да се примирят в ролята си на малцинство, което ще трябва да се съобразява с украинците.

25

награда

преди 10 години

В украинската армия е обявено съревнование: който най-бързо дезертира ще получи за награда руско знаме!

24

Анонимен

преди 10 години

Рад такива твърдения, че си бил еди какъв си, а *** - еди каква си, в коментари под новини, където не можеш да го докажеш, а и не значи нищо, са безсмислени. Още по-малко за хора които имат понятие наистина от икономика и икономически теории както и от история. От коя година България има пазарна икономика че дрънкаш глупости, на всичко отгоре още изчисляваш в долари, а борда беше към марката, което само по себе си е показателно и типично за политиците от онова време.

23

Свински

преди 10 години

До рад преподавецаНе знам дали си преподавал Ама май си препродавал Картофи

22

РАД

преди 10 години

До 55По цикленето са червените *** като теб!Виж си "смислените" писания,дето спамиш тука и тогава отваряй дума!Ако е въпрос за обиди, няма проблем , но ми е под нивото да си хабя думите за някакъв с 2 гънки в мозъка (една по рождение, другата от удар),дето само "цикли", колко било гот при Соц-а !Като е толкова гот в соц -държави, що никой не емигрира в Северна Корея, Куба, Виетнам а? Много кофти на Запад викаш.Що ли се натискат българите за натам??Ама и при *** е гот.Ама никой не отива

21

винаги са лъгали

преди 10 години

Лавров отлично знае, че арогантните и високомерни западняци ще го излъжат. Както винаги са лъгали. И няма да си изпълнят задълженията. Кой от тях ще се осмели да разоръжи бандюгите от Правый сектор? Нали след това ще го разчекнат на Майдана!