125

Анонимен

преди 11 години

След като ВАНДАЛИТЕ ГЕРБ разбиха малкия и среден бизнес, след като изнудват малко останалия голям, производството легна и умря !След като няма производство, няма и консумация на ел.енергия и резонно се явява излишък на генераторни мощности.Това е добре да го проумеят разните дървени философи и полит-плювковци.Ами ако уцелим и изберем хора, които да ВЪЗРОДЯТ България от този ГЕРБ УПАДЪК ?Нали ще има производство и ще е необходима ел.енергия...Ще я внасяме от Турция ли - чорбаджиите на Бойко?

124

ХА,ХА,ХААААААА...

преди 11 години

АЕЦ-БЕЛЕНЕ ....ИЗГОРЕ!....ИЗГОРЕ И "енергийния център на балканите"----ГДЕТО ЩЕШЕ ДА ПРОДАВА ТОК НА СИТЕ КОМШИИ!КОМУНИСТИЧИСКИ ПРОСТОТИЙ ---КАТО ВСИЧКИ ТЕЗИ , СЛЕД 9.09.44г.....ГДЕТО СЕГА ИМ ГЛЕДАМЕ РАЗВАЛИНИТЕ / като "великите строежи на КОМУНИЗъМА/ДОБРЕ , ЧЕ НЕ СЕ ХВАНАХМЕ НА РУСКАТА ВЪДИЦА!....а , иначе Цацаров ---да си влезне в ролята за големите ЗЛОУПОТРЕБИ В ЕНЕРГЕТИКАТА И ОКОШАРИ , ОВЧия , сърГЕЙЧЕТО И *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ!

123

Анонимен

преди 11 години

150. Ще забравиш че има и България И това е целта .

122

Анонимен

преди 11 години

148 кашпацитетът ни е 12 000 Мвт и абсолютния пик е под 7 000 Мвт малко по различни цифри са това

121

Никола

преди 11 години

Още една причина да забравим за АЕЦ Белене , защото отпада един сериозен наш клиент на ток като Турция ! И сега се чудим какво да правим с изградените мощности , дето все нещо им продаваме на турците ! Чудя се на Цацаров , защо се бави с арестите на Станишев , Р.Овч. и бандата енергийни престъпници ?! Тука очевидно има престъпление , а не в някакво подслушване измислено на Позитано !!!

120

ВЪПРОС

преди 11 години

ПРеди няколко години се заговори усилено за ядрена централа на студен синтез. Строи се във Франция от Франция, Русия, САЩ, Германия, Великобритания и Япония и трябваше да е готова 2015-та г. Всяка от страните е дала сериозен технологически принос, но и финансов. Защото строителството е скъпо. После спря да се говори, а това е истинското бъдеще - ядрена централа, но без радиация.Някой знае ли нещо по въпроса?

119

До Българин

преди 11 години

Абе не мога да ги разбера хора като тебе: "България трябва да съкрати половината от сегашните си мощности." казваш е като ги съкратим на лято и на зима какво ще правим ще си купим по 1 колело с динамо и ще въртим ???? Ето такива като тебе са най-дразнещи нямат си понятие от нищо и дават акъл. Прочел си някъде, че капацитетът ние близо 9 000мвт а сега се нуждаем от около 4 500, да ама това е само сега 2 месеца пролетта и 2 месеца есента останалите 8 месеца се нуждаем от средно по 7500-8000мвт !!

118

Truth_Hurts

преди 11 години

А ние, нали сме балъци, спряхме строителството на Белене, 'щото имаме излишни пари да плащаме златна ел. енергия :)

117

Анонимен

преди 11 години

Егати тъпите турци. Ще дават 20 милярда долара (30 милярда лева) за АЕЦ. Да бяха си наели Станишев и Овчаров да им я построят за 3 милярда долара (4,5 милярда лева). Нали Белене за толкова щяха да го правят, уж?

116

Анонимен

преди 11 години

До 136Спи спокойно, след 15 години България няма да я има и ток няма да й трябва, ама хич.

115

Българин

преди 11 години

Търция има 25 милиона работници. В българия надали са останали и 2 милиона. Турската икономика е в страхотен подем за разлика от Европейската а да не говорим за Българската. Турция е високоразвита индустриална държава която произвежда буквално всички. България едвам крета на туризъм и слаба лека промишленост. За това на Турция и трябва АЕЦ а България трябва да съкрати половината от сегашните си мощности. Факт, съжалявам ако съм обидил националното чуство на някого.

114

Анонимен

преди 11 години

В Турция си нямат *** като Б.Б които защитават Турските интереси.За едно потупване по главата.

113

ВЕИ

преди 11 години

На България и е достатъчна зелената енергия цялото ни население е колкото три квартала на Истанбул.....

112

Анонимен

преди 11 години

А без инфраструктура как ще работи Белене? В Козлодуй има такава, има и предвидени площадки за още 2 блока. За какво ни е тогава Белене?

111

Анонимен

преди 11 години

136-ти,20млрд лв = 10млрд евра = 15 млрд усд.

110

умерен

преди 11 години

Никой не е казал ,че няма да имаме нов реактор и ние , плановете са да се разшири Козлодуй...........но на рашнките и позитанксите мекерета това не се нрави

109

Анонимен

преди 11 години

133-ти,прав си - няма да е 18, а само 15млрд долара.

108

Анонимен

преди 11 години

130-ти,защото в Турция са нямали Р.Овч. да ги закопае завинаги да изкупуват скъп ток от Мариците, когенерации и т.н. В Турция има недостиг на ток, а тук излишък. Я сметни 18 млрд инвестиция при икономия от 7 млрд за колко години се изплаща. А тук разчитат на някакъв имагинерен износ. За кого ще изнасят ток? При излишък от 7ГВт ще правели още 2ГВт. Ти ако имаш у вас 7 хляба ще идеш ли да си купиш още 2? Ей така, да си имаш...

107

до 121

преди 11 години

Посочих ти какво е казал П.Христозов.Той е разследващ журналист.Не е случаен писател.Не си е продал душата да сее дезинформация.По вече можеш да прочетеш в "Журналистически разследвания."а това го е казал в статията"Защо Б.Борисов сдаде властта"Ако видиш в EMSC,това за земетресенията по света,ще разбереш,че Турция е в силно земетръсна зона.Не е много удачно да строят АЕЦ.Освен ,ако не са с руски реактори.Те издържат на силно земетресение.

106

Анонимен

преди 11 години

130 те нямат толкова ниска цена на тока като у нас