160

NIKOS

преди 11 години

TUK CARVULITE UPORITO SE OPITVAT DA RE6AT PROBLEMITE NA SVETA NO AKO SI BQHA IMALI MALKO MOZAK V KUHITE IM GLAVI 6TQHA DA SI RE6AT SVOITE SI PROBLEMI

159

до 206

преди 11 години

Имаме и кирилица, и латиница. Понеже си имаме наша азбука, но ползваме и чуждата, когато ни е необходимо. А вие си имате само чужда азбука, а ясно е, че народ, който няма свой език и писмо, е обречен на изчезване и духовно затъпяване. Така че вие си имате само латиница, т.е. 50% от възможностите, които имаме ние. Казват, че езикът е проекция на духовното ниво на хората.

158

Анонимен

преди 11 години

Защо просто не си измислят азбука с букви представляващи звуците на техния език. В днешно време с технологиите и опита от другите езици спокойно могат да го направят. Иначе само ще си сменят на всеки 20 години азбуката. След 25 год. може да пробват и с китайския.

157

DO GANKITATA

преди 11 години

Q SI POGLEDNETE SME6NITE SI KLAVIATURI BE GANKITA, VIJTE CHE IMA I LATINICA. KOLKO SMESHNO I JALKO POLOJENIE ZA VAS NALI :))))) AKO NE BESHE LATINICATA SHTQHTE DA STE OSHTE PO NEGRAMOTNI..... JALKI INDIVIDI STE EYYY

156

Анонимен

преди 11 години

аналфабетизъм, как хубаво звучи!!

155

Сакис

преди 11 години

Вулгарите пишат на шльокавица, щото са демократи и европейци.

154

rusnak

преди 11 години

Ми то е ясно, че западът е примитивен и му е нужна примитивна азбука, а вече и на други ***.

153

да

преди 11 години

Поклон пред Кирил и Методий и учениците им и пред Патриарх Евтимий!--За твое сведение, тия тримата нямат нищо общо с азбуката на която пишем сега. Кирил е създал глаголицата, която не се ползва никъде по света.

152

езиковед

преди 11 години

Кирилицата е перфектната азбука Няма друга такава , където на всеки звук да съответства буква , със съвсем малки изключения В Германия казваш "ч"- пишеш четири букви " tsch_ , В Англия пишеш "teacher" , четеш тийчъ , а не "теахер или нещо такова .В БГ казваш "учител " и пишеш учител --- колко удобно и лесно е това На френски пишеш 20 букви произнасяш 5 За японските да не говорим С две думи - трябва да въведат КИРИЛИЦАТА навсякъде , да им е удобно на хората

151

Анонимен

преди 11 години

***,като се правиш на цензура,редактирай и онзи *** от коментар 200,ако той не псува,и аз нямаше да го напсувам!Или ще продължавате със селските си номера да кътате дразнителите,пък ако ще да опсуват света.***.И твойта майка.....

150

до 203

преди 11 години

българският народ е сред най-древните в света--пълни фантазии драги. вземи прочети малко историяВторо - като имаме азбука, къде са великите български произведения от дълбока древност досега, които са написани на тази азбука и са оказали значимо влияние на света. Няма нито една такова произведение - проза или научен трактат.

149

Анонимен

преди 11 години

Единици са народите, които си имат азбука, която е проекция на цялостното им развитие, а се знае, че българският народ е сред най-древните в света. Отворете търсачката, ако нямате време за библиотеки, за да видите, че старобългарският език е най-старият славянски език в света, руснаците са го взели от нас и не само те.Затова който си няма език и собствена писменост, може да си сменя езика как знае, неговото семе е на проветриво място. Другите народи ползват чужди азбуки, затова имат празни букви

148

11

преди 11 години

Това ще стане и при нас.Кирилицата е последната желязна завеса между нас и Европа. Нашите деца са наясно и те ще го направят.

147

До 200 и 201

преди 11 години

Айде цъкай минуси да ти олекне на жалката душица:)

146

Анонимен

преди 11 години

Предлагам да си пишат на Тунгуски ,е нормално все пак тя е символ ,на Русия за тях.Тюрските езици пък точно само кирилицата е способна да им отговори на чуроликането ,ама както и да е език се избира по политически причини.

145

Анонимен

преди 11 години

До BAY PANDEL Много по-лесно е да си биеш камшика и да бягаш в бленувания Анадол. Ние българите трябва да разберем,че сме изключителен народ, създали уникална култура. Кирилицата пази нашата национална и славянска идентичност.

144

Анонимен

преди 11 години

До Българска азбука Англо-саксонците не могат да простят на славяните това. Затова докато не ни направят като добичета,няма да се успокоят. Ран-Ът !

143

Анонимен

преди 11 години

Осъзнавате ли колеги, какво ОГРОМНО предимство е да имаш СОБСТВЕНА писменост! - адекватна на говоримия език!За горките казахи и латиницата ще е чужда, както и кирилицата, защото казахска писменост няма!Погледнете ги "западняците" - по 3-4 букви изписват, за да означат един единствен звук - като немците, или пишат едно с букви, пък се произнася съвсем различно - като французите и англичаните........Поклон пред Кирил и Методий и учениците им и пред Патриарх Евтимий!Пишете на кирилица! :)

142

Анонимен

преди 11 години

Препоръчвам ви да прочетете тази статия за да разберете за същността на процесите, които стават в момента във много от мюсулманските страни и кой стои зад тази политикаideyazabulgaria.org/index.php?option=com_content&view=article&id=4021:2013-01-18-17-17-13&catid=116:eb-slavkova&Itemid=202Цели се масовата неграмотност на населението, избиването по различен начин на старите и масовото тъпизиране на младите.

141

Българска азбука

преди 11 години

300 милиона човека в Европа и Азия пишат на кирилица, която е нашата Българска азбука. Смятайте какво огромно е влиянието ни. Дори да е само това, то наистина сме дали много на света. Русия само разпространява влиянието на писмеността ни. От двата факта: 1) Освобождаването на България от турско робство 2) Разпространяването на българската писменост навсякъде където им е възможно става ясно ,че тя работи за нас