295

Анонимен

преди 11 години

невидени при прежните тирани. Скрий, че си българин в най-българския край;че си потомък Самуилов, на Атонский Паисий внук; скрий на коя си майка син, на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин, и езерата и горите македонски!Не споменувай Лозеград, Люлебургас, ни Булаир ужасни: ти би разбудил подозрения опасни, че на героите техни може да си брат.Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека, дъбрава, езеро, река, рид, планина ще викат с глас през всички времена: Тук българи са, българи от памтивека!Април, 1913 г.

294

Анонимен

преди 11 години

Па шта си ти? такъв въпрос задава във твоя дом безочлив чужденец. Па шта си ти? с такваз псувня смущава душата ти некакен пришълец;Па шта си ти? туй питане навред - при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга о, бъларино, сърбин ти полага и чака с начумерен лик ответ.Но ти пази се, прав ответ не давай. Кажи се португалец кюрд, сириец, лапонец, ***, ***, индиец - но българин се само не признавай.Че тоз грях смъртен прошка там не знай: влече позор, побой затвор, изгнань

293

Анонимен

преди 11 години

Защото като си върнем Вардарска Македония Македонските българи ще са добре дошли,ама сръбските македонци ще ядът сопите,а те не са като българските македонци да държат,както досега ви показват,кои са истинските македонци и патриоти!А вие сръбските македонци ще се криете зад жените си,защото сте ***(пички),които 200 албанци ви биха на сред Скопие!!!Така,че стягайте багажа от сега,че скоро ще ви обявят за българчета всичките и тогава,трябва да се пишите сърби,защото нали българи на 100% не сте!!

292

Анонимен

преди 11 години

Скандалозна одлука: ги избришаа Македонците во Бугариа од европската резолуциа!Ето ви още малко лютичко макета!Почна и на европа да им става ясно,че такива антични македонци,които крадат чужда история въобще ги няма!Скоро ще ни върнете всичката история,която сте ни е украли!Ама ми е чудно,като стане официално ясно на целия свят,че всичките сте българи,дали ще можете да живеете с тази мисъл?Или ще си хванете пътя за Белград или за Пакистан?

291

Да живее България

преди 11 години

"Отечеството се създава само чрез себеотричане. Спасението на личността е в спасението на обществото. Ако умре целият свят, ти за какво си?"полк. Борис Дрангов, роден в Скопие, починал при завоя на река Черна за националното обединение на България. Докато има поне един българин като него в Скопие и Вардарска Македония, няма никога да се ви изоставим братя българи от Вардарско.

290

Цар Самуил Български

преди 11 години

Поздрави на българите във Вардарска Македония! Братя българи, няма да ви оставим, заедно ще смачкаме главите на сърбоманските и сръбски змии, които тровят българщината в този край на Родината ни. Ще ги *** от Земята и ще освободим от робство и този български край. Да живее България и всички българи - от Охрид до Онгъла, от Белград до Лозенград и Люлебургас.

289

Анонимен

преди 11 години

Който обижда Президента, обижда България. Айде в задния двор на Европа.

288

Анонимен

преди 11 години

Македонци=***!!!Само с разликата,че си имат държава!

287

до анонимен макак

преди 11 години

А и нашите миризливи *** са по хубави от вашите изкривени македонки!И ако се чудите,защо са толкова изкривени!!!Е не може от два помияра да излезе нещо добро!Айде помиярчета гледайте да не нарушавате договора,че лъвът ще ви дойде на гости дома!!!

286

до анонимен макак

преди 11 години

така,че мълчете сръбски протежета да не събудите лъвът!!!И сега нали се сещате,че се подписва договор,а не е само декларация,която да не спазвате!Вече при не спазване ще бъдете санкционирани!Някои от нас могат да ви смятат за близки,но истината е,че сте един изкуствен народ,който вече е много далеч от българския!И ще ни върнете историята ако искате въобще да си говорим!А тея приказки за "две червени" съмн е слушал и аз от българските ***!На тях сте ги давали и сте мислили,че са българки!!!

285

до анонимен макак

преди 11 години

ей мишка!Това,че нашите съюзници през първата и втората световна война губят не означава,че нас са ни били!Ние сме единствената държава,която няма нито едно пленено бойно знаме!Това какво означава?Ще ти обясня!Значи,че нас не са ни били,дори след втората световна са ни забранили да имаме военни машини и е трябвало да си намалим армията,защото,който се е зблъскал с нас не си е тръгвал победител,а победен!И англичани,и французи,и гърци,и сърби,и турци,и румънци!Така,че мълчете сръбски протежета

284

Анонимен

преди 11 години

albanzite xubavo vi po4naxa ami vzemete si i indiiskija prinz ise opravjaite

283

Анонимен

преди 11 години

Скопските хунзи многу ги боли тоа што Плевленлиев е од Пиринска Македониа а е претседател на Бугариа.

282

Анонимен

преди 11 години

До АнонименТи чувал ли си за полковник ДРАНГОВ, бе, српско л---но !!! Роден е в Скопие !!! Господарите ви в Белград и Москва умират от смях, защото предателите заслужават само отвращение !!! Поздрави за БЪЛГАРИТЕ от МАКЕДОНИЯ !!!!!

281

Анонимен

преди 11 години

Бескрано глупата и исфрустрирана политика останува и натаму на сцена. Политика коа им ги загубила сите вони што ги воделе. Политика што на нивниот народ низ историата му донела срам дека бил соработник со фашистите и нацистите на Хитлер. Политика што ги бележа дека биле ревносни исполнители на требеето на Евреите. Политика што нивните граани ги изолира од цивилизираниот свет во текот на целата втора половина од 20-тиот век. Политика што придонесе пола од новородените *** да се по татко МАКЕДОНЦИ, заради плодниот и долгогодишен бизнис за две червени на жените од Бугариа.

280

Македонец

преди 11 години

*** што ти напишал Вазов 1872г:Из стихотворението "Един къс от Цариград"Тук мяркат се пред твоя взор и се кръстосват безразбор: и мюслиманин добродушен, и грък фудулин и лукав, и българинът малодушен, и македонец честен, прав, и работливият арменец, и образованият френец, и анадолец груб и ***, и мръсний, лошав арнаутин, и спекулантинът ***, и чер арап със сплескан нос150 години подоцна, сеуште се исто си важи.

279

co4ocoop.co

преди 11 години

Abe vestnikari za6to trebva da ni zanimavate s psixi4nite problemi na plemeto BYRM,nie ne sadim 6te gi sadi Gospod.KOITO SE OTRI4A OT ROD I RODINA DA MU E IAKA GARBINA.Aprezidenta ni da mine na srabskata sistema -s edna raka dupe gladi s druga k*rec vadi.

278

Анонимен

преди 11 години

съвсем са им объркани главите на македонците. след като твърдят, че са древен македонски народ и нямат нищо общо с нас българите защо не покажат древната си история, а се представят с българска история? говорят за германия и австрия- австрийците отричат ли че са немци? че сме ги предавали в различни периоди от историята-не мисля че е съвсем така, но това не е ли работа на историците? а най големия проблем в отношенията ни сега е терора над българите там, а не паметниците в скопие.

277

Анонимен

преди 11 години

До хех:)

276

хех:)

преди 11 години

60-70 000 е грубо 5-6% от населението на БРЮМ, което е почти колкото нашите ***. А всички знаем колко *** има тук:) Я почнете да си чете историята на английски примерно, или на немски пък после седнете и помислете. Съществуването на Македония става само и единствено благодарение на болшевиките(които са се опитали и добружанска народност да създадат, и са имали и идея за тракийска). Кво беше-от Бога българи, от Тито-македонци(тоя чекинг...)