49

52 до 55

преди 11 години

Да, така е, само че ако няма планирана държавна политика и държавна икономика- видяхме какво стана в България- само манифактурите останаха

48

DARK

преди 11 години

Могат да си протестират колкото си искат.Капитализма е за тия с пари не за тия без пари.Скоро запада ще разбере колко голяма грешка е направил като срина икономиката на Източният Блок.След като падна берлинската стена и слид като се разпадна СССР запада остана без истински голям враг.И вече няма за какво да инвестира във военни разработки и промишленост и почна да инвестира във финансови пирамиди и глупости.Няма промишленост няма работа.Няма земеделие няма работа.

47

до 59

преди 11 години

те ботатите се сменят заедно с властта- днес едни карат джипове, утре други

46

до 60

преди 11 години

пълни глупости- в цяла европа идват на власт социалистите, догодина и в Германия, затова европа се тресе от протести- на хората им писна от дясно консервативно управление, което означава високи данъци, ниски социални придобивки. Това е и не се напъвай да го опровергаваш, защото това е европейската истина.

45

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ

преди 11 години

НИЩО И НЯМА НА ЕВРОПА, ПРОСТО ,ЛИБЕРАЛИ, ЛЕВИЧАРИ И КОМУНИСТИ ,ТРЯБВА ДА СИ СВИЯТ ЛАКОМИТЕ ГОЛЕМИ УСТА И ДА СВИКНАТ НА ИКОНОМИИ И СКРОМНОСТ!В ДНЕШНИ ДНИ ,ВЕЧЕ НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ СТАРИТЕ СОЦИАЛНИ ГЛЕЗОТИЙ,ЗАЩОТО СВЕТА НАВЛИЗА В ДРУГИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОТНОШЕНИЯ И ЯВНА ПАЗАРНА СТАГНАЦИЯ.СТАРИТЕ ЕНЕРГИЙНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ПОСКЪПВАТ ПОРАДИ ИЗЧЕРПВАНЕ, А НОВИТЕ ОЩЕ НЕ СА РАЗВИТИ И РАЗРАБОТЕНИ!ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , ЕСТЕСТВЕНО Е ПАЗАРА ДА СТАГНИРА И ДА ПОРАЖДА СОЦИАЛНИ НАПРЕЖЕНИЯ.

44

Анонимен

преди 11 години

Тва имало онова имало, а в западна германия какво е имало след ВСВ и къде са сега, ами Южна Корея, Китай? Нищо не пада от небето, гарантирана работа означава или прехвърляне на разходите за *твоята* заплата в цената на продукта на фирмата, или да ти се плаща чрез държавни субсидии което пак е взимане от всички останали, дали чрез данъци или печатане на нови пари т.е. инфлация ефекта е горе-долу същия. Най-смешното е как всички плюете и мразите богатите но всеки иска да е богат.

43

qwer

преди 11 години

Ей червените ***,заемите на Б-я ги преписаха на Русията,а защо не ги опрости тогава тази идиотска Русия бе бушмени,нали са ни "братя",да ви го на*укам в *** демагогски кратуни червеи ***, не сте живели вие в социализъм или сте синове и дъщери на разбойници партизани които избиха интелиганцията за да управляват те овчарите и грабят и досега държавата,мръсно и гадно племе сте Б-я с вас е обречена да опре на нивото на Шри Ланка ***.

42

Светлина!

преди 11 години

Това са последните месеци в които Земята ще е това което познаваме. Идва новата епоха на всеобщо благоденствие, мир и любов. Но само тези, които повдигнат нивото на вибрациите си ще преминат успешно в новото измерение.Дотогава ще бъдем свидетели на социални и природни катаклизми в нарастваща степен.Оставете материалното - то е тленно. Погрижете се за душата си през оставащото малко време!

41

до 52

преди 11 години

Естествено, че е давал. В последните соц години доста заводи бяха започнали да се оборудват със западна техника, след като руската се видя че е скрап. Самият Живков неофициално е признал след посещение във ФРГ, че запада се развива по-добре, и в тази връзка що хората бягаха от ГДР към ФРГ а не обратното?

40

53

преди 11 години

и ако някой може да допълни списъка ми, ще му бъда много благодарна, зцащото явно младите само по разказите на некой "дисидент" си правят преразказ по картинка

39

до 50 продължение

преди 11 години

имаше ленински съботници и всеки си чистеше пред блока и нямаше *** и бездомни кучета, които от тях живеят, имаше манифестации и наистина се усещаше празника- сега празника е софра и чалга. Имаше стабилно образование , имаше всичко-само свобода на словото нямаше, но колко сладко беше да разкажен някой виц или да помъдруваш за системата! В чужбине и тогава, и сега не можем да ходим като туристи, само като слуги- е ,кое е по-добре ?

38

до 50

преди 11 години

кога западът е давал заеми на комунистическа България ? Много филми гледаш, ей! Даваха ни СССР и евтини суровини и обширен руски пазар за скапаните български стоки. И съмсигурна, че живееш в апартамент, купен точно по това време, защото имаше пари, имаше работа, имаше почивки за по 14 за цялото семейство по профсъюзна линия, имаше милиция, която наистина ни пазеше-никой не си заключваше входната врата, аз съм се прибирала в 3 посред нощ и на ум не ми е идвало, че някой ще ме нападне-имаше и ДОТ

37

Яско

преди 11 години

ей това на преден план в дясно ми се вижда да е много яка миньорка, евалла, браво!

36

до 47

преди 11 години

***,затова сега сме на това дередже,защото имаше работа за всички и никой не работеше и Западът ни даваше заеми които не можехме да обслужваме,защото лъжехме,че развитият социализъм ще ни докара комунизъм при който като влезеш в магазинът ще си напазаруваш без пари каквото ти е нужно.Още ли има хаптали като 47-ми които не могат да се развият умствено бе ?

35

до 47

преди 11 години

На този свят нищо не е гарантирано и вечно, комунизма само създава илюзия за обратното

34

Анонимен

преди 11 години

Повръща ми се!

33

Анонимен

преди 11 години

Ще го търсите другаря Живков, тогава като завършиш висше и работата ти е гарантирана, а сега се дипломираш и отиваш в чужбина да береш зеленчуци.

32

Фидел Кастро

преди 11 години

ВИВА ЛА РЕВОЛЮЦИЯ!Революция другари, ама революция не се прави пред мониторите, а на улицата!

31

111222

преди 11 години

Много си *** да знаеш. Върни се не 100 а 200 години на зад ако искаш.Ти въобще знаеш ли какво е станало през 1917г.

30

до 38

преди 11 години

Започваме организация за подготовка на нова социалистическа революция за връщане на стария строй, че даже и по-добър. Ще ни трябват хора като теб, кака да се свържем с теб, дай нишан?