463

Анонимен

преди 12 години

Защо не направите референдум за шистовия газ, бе мишоци? Ама не ви стиска, ще загубите комисионните от Шервон!

462

Анонимен

преди 12 години

"Газланд" Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната Халибъртън" на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава.Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства.В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България...?!

461

Умничкото

преди 12 години

Бре колко бързо се изучи на песничките си министърчето.Схватливо е.Боко ще го потупа по рамото.

460

Анонимен

преди 12 години

Това тъпо момченце ще си счупи празната глава.

459

Анонимен

преди 12 години

Как няма да "пилеем електроенергия" , скоро виждал ли е свинските връзки на енергаджиите.

458

anonimen

преди 12 години

BB smeni TT sas edin nedorasal oshte "minister" i taka otvori otnovo stranitzata za shistovia gas, sledvaiki preporakite na USA. Okazva se che mnenieto na balgarskia narod ostava bez rezultat ?!?

457

Анонимен

преди 12 години

ne trovete naroda i ne rabotete za interesite na amerikancite a za bul. narod dostaty4no e otroven

456

Анонимен

преди 12 години

Газпром загрижен за прекрасната ни житница - хаиде холан глупости на търкалета.тя Русия цялата една зелена.

455

Анонимен

преди 12 години

Само че кампанията - срещу- изобщо не беше шизофренична а съвсем режисирана и както се видя мълниеносна.Кога тук в БГ сме реагирали на нещо толкова бързо.естествено ако започне някога проучване и добив ние пак ще сме последни .Защото само тука сме еколози и защото никъде по света хората не се вълнуват за природата си.Като сее огледам наоколо и като знам какво е в другите държаво само *** напушва на смях от всичката им лицемерна загриженост.

454

М

преди 12 години

"Ако се окаже, че шистовият газ не пречи на екологията и екологичната оценка е добра, тогава ние трябва да го използваме наистина" Абе този човек най вероятно нее много наред, какви парламентарни комисии ще сформират то е научно доказано, че тая технология е вредна ама нашите умни глави ще правят комисия. Най вероятно тази комисия ще разпределя паричките които ще дойдат като докажат колко безвредна е тази технология. Това ще бъде поредното предателсво срещу Българския народ.

453

Анонимен

преди 12 години

Румъния чрез Шеврон започва сондиране непосредствено до границата ни -Ваме Веке/на 5 км./Тъй като водоносния хоризонт е в Добруджа е един и същ,това обезмисля т.н.мораториум срещу проучване и добив на шистов газ у нас.Шизофреничната кампания срещу ш.газ-забележете-срещу ПРОУЧВАНЕТО МУ-напомня средновековните забрани.Въпросът е за експерти,не за хора ,които до преи месеци не бяха чували за ш.газ и все още трудно изговарят думата"фракинг"-така и не научиха какво означава.А кой е казал че имаме?

452

Анонимен

преди 12 години

S arazbrahte li koj vi uprawliava, goveda?

451

Анонимен

преди 12 години

За България няма какво да мисля - те комунистическите фамилии отдавна я измислиха.И за банките и за търговията и за фирмите.Ама то си беше тяхно и преди де - тъи че един вид просто си взеха наследството..

450

хм!!!

преди 12 години

не си даваме ДОБРУДЖА!!!!!!ДА ВИ С.РА НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!!!!!

449

Анонимен

преди 12 години

Точно олигарсите в Любимата ти Русия са все евреи.Хубаво е да успееш да си представиш първо колко точно е голям света а пък как се управлява точно ти няма как да разбереш.Пък и дори да е от САЩ пак добре че като си представя какво щеше да е ако беше от Русия.

448

студена вода

преди 12 години

независимо от управлението на държавата до момента, на народа във всички случаи като резултат бе гарантирано да пие по една..... студена вода. Като го гледам новия министър май ще лиши голяма част от народа и от тази привилегия с това дупчене.... няма да има за хората да пият поне по една студена вода.... за пица вече не си правим сметка....

447

дядо

преди 12 години

4921 1 Не на шистовия ад преди 25 минутиВ Америка проучването и добива на шистов газ е забранен в много щатове.Защо ли и родния щат на Хилърито - Вашингтон също е наложил забрана за добив на шистов газ?това го копирах преди малкона трубадурите на наглото правителство само това трябва да се показвата си поплюят малко по господарите

446

до 496 от славянин

преди 12 години

На монголските мутри цял свят им лиже *** да им правят инвестиции! А ти за бъдещето на Русия не мисли тя ще се оправи мисли за България! А напоследък да си чул за авариите на прехвалените западни нефто и газодобивни фирми!? Взими се осведоми и за тях все пак!

445

първо виж!

преди 12 години

за тези, които си мислят, че тая работа е бодни пръчка - пий вино.... им давам един линк youtube/watch?v=jUzxnQiFvyc ..... това е едно американско НЕ РУСКО филмче, как на хоратаот чешмите, които живеят в районите на добив на шифтов газ, излиза газ, а не вода.... как тези, които идват от дъържавната администрация ги уверяват, че водата е бездредна, но не искат да пият от нея.... не е лошо и новия министър да го види, пък тогава да приказва.

444

Анонимен

преди 12 години

Трайчо Трайков бе сменен заради шистовия газ и ACTA. Идването на Хиларито в началото на февруари бе по тези два проблема. Какво да направи бб - нима ще откаже на покровителите? Нееее, как ще стане тогава - народа нещо се опъва? - сменя министъра и ОТВАРЯ старите теми - за шистовия газ и ACTA. Елементарно, както би казал един герой и твърде плоско досущ като в *** американски сериал, където ти се подсказва къде да рукоплескваш!?!?