42

Denis

преди 12 години

Който може да се замисли нека го направи. Нямаме никакво здравеопазване, нямаме никакво образование - населението ни изпростява татално. Вижте хората до 25г възраст - трагедия. Че при скапаната тоталитарна държава всички знаехме да четем и пишем и "безработен" беше срамна дума, здравеопазването беше безплатно и въобще не беше лошо. А вие си търпите и всеки прави мълчалив протест на ум и то в къщи.

41

Н.

преди 12 години

Жално ми става като чета коментарите ЗА БАН, това е една комунистическа структура, която отдавна е трябвало да бъде закрита. Не съм против науката, даже напротив, аз съм против това да плащам данъци и част от тях да отиват за благото на една група пенсионери, който не са работели и един ден през живота си. От наука може да се печели и това е доказано отдавна. Нека всеки университет си развива изследователска дейност. И стига с Дянков и Мянков, изборите минаха!!! Тези хора ни струват пари!!!

40

Изрод Дянков

преди 12 години

Знаете ли къв як мол може да се направи в сградата на БАН!

39

cenzurno.represiran

преди 12 години

Повтарям:Нашият протест е възможност за израз на недоволството и на други държавни служители, поставени в безизходна ситуация от нашето "демократично" правителство. Струва ми се, че ще е най-удачно към нас да се присъединят и лишените от право на официално протестиране редови служители на МВР. Нека го обявят като "охрана" на нашия протест. Така сферата на науката и служителите на силовите министерства официално ще си подадем ръка за оцеляване в кризата предизвикана от тандема ББ, ЦЦ и ДянкOFF !

38

Цветан Цветанов

преди 12 години

Бе я ги манете тия - учени, пфу !!!Важно е да има пари за подслушване !!!Господарят като е прочел само Винету - кво му е?

37

siskata_93

преди 12 години

хаха, както са излезли, да вземат да им врътнат ключа, та повече да не се връщат...:р

36

Анонимен

преди 12 години

И не мога да разбера въобще защо на постната информация за Академия на науките на дадена държава трябва да се слага плюс или минус. Ми тва е официална информация. И да не ти харесва това е точно така и не знам що се напрягаш да се вълнуваш като можеш да го намериш и прочетеш ? А а а а то не отговаря на представите на БАН за Академия на науките ли .... с маслооооооо ...

35

Анонимен

преди 12 години

Не става въпрос за брой академици, а за брой членове, а в определени примери изобщо за бройка хора, работещи в съответната академия. И същността на академията.

34

ORCE

преди 12 години

Sakam da prasam dali e clen na BAN gospodinot BOZIDAR DIMITROV koj vece znaeme deka e expert za istorija,crkvi,jazik jazicni dijalekti.Ako e clen mu cestitam a ako ne daj boze ne e odmah da go zaclenat,zasto kaj ce odi Bugarskata nauka bez toj genijalec

33

cenzurno.represiran

преди 12 години

със с или със з ?

32

до 21

преди 12 години

1. Руснаците са 110, а не 200 милиона;2. Българските академици са 58, но осем от тях - по историческа традиция - са хора на изкуството. С други думи, при 14 пъти по-малко българи академиците-учени са ни 10 пъти по-малко, което е горе-долу същото. - Къде точно е проблемът?

31

Анонимен

преди 12 години

Ако искате мога да изровя инфо за повечето съществуващи академи на науките за различни държави, но е безмислено. Ясно се вижда от по-долу постнатите 3-4 примера,че при нас нещата са тотално сбъркани и представляват поредното шуробаджанашко испълнение...

30

Анонимен

преди 12 години

Колко жалки сте всички, които плюете по БАН!!!Радвайте се на Дянков, който ви обрияа на мизерия и глад, радвайте се, че от 2012 ще вдигнат отново възрастта за пенсиониране, радвайте се, че на бюджетните служители се канят да дават само 70% от заплатите! Радвайте се и възхвалявайте магистралите!!!

29

Анонимен

преди 12 години

Всички протестиращи да си вдигнат високо партийните книжки.След което да си декларират хонорарите,които са получили за да стачкуват.

28

cenzurno.represiran

преди 12 години

Противопоставянето го търсят шепа ***. Масата учени никога не сме търсели конфликт и не сме гледали в чуждата паничка

27

Анонимен

преди 12 години

Аре сега ми кажете че БАН не е измислица за да може "наши" хора да *** и да си зимат заплатка докат се гътнат...като междувременно не поизточат некой друг милион... Научните разработки се правят от научни институти, свързани по определен начин с някъкъв клон от науката. БАН е един вид съветник (трябва да е). Па тука БАН напрай това...БАН напрай онова...дрън дрън ерина.

26

Анонимен

преди 12 години

Във строителството пари за наука няма, прoумейте го най-сетне, има пари за асфалт за тухли за цемент и така нататък, всичко извън строителството да яде асфалт ко се чудите толкоз много.

25

cenzurno.represiran

преди 12 години

Нашият протест е възможност за израз на недоволството и на други държавни служители, поставени в безизходна ситуация от нашето "демократично" правителство. Струва ми се, че ще е най-удачно към нас да се присъединят и лишените от право на официално протестиране редови служители на МВР. Нека го обявят като "охрана" на нашия протест. Така сферата на науката и служителите на силовите министерства официално ще си подадем ръка за оцеляване в кризата предизвикана от тандема ББ, ЦЦ и ДянкOFF !!!

24

Анонимен

преди 12 години

Трудно ще се случи, репресиран. Довчера търсехте противопоставяне и си искахте парите за сметка на техните жалки обезщетения. Ще мислите малко, преди да плямпате, нали сте умнички. Сега се дерете самички на площада, останалите сме прекалено прости да разберем високоинтелектуалните ви проблеми и търсения.

23

Анонимен

преди 12 години

Британското кралско дружествоВ момента Royal Society има повече от 100 служители и е научна неправителствена, но подпомагана от държавата организация, чиято цел е да насочва и популяризира научната дейност, да следи спазването на етичните принципи в науката и да подпомага таланта във всеки вид и форма.