148

Македонец

преди 13 години

До Егеец от Пловдив:Егейците през 1948 г. дойдоха в България като македонци, на през 1965 година ги направиха българи.Впрочем ето какво заявява егеецът Димитър Благоев в народното събрание през 1917 година:, Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление.

147

elena

преди 13 години

NE NA TAKIVA KATO SPASKA MITROVA V BG

146

elena

преди 13 години

Makedontzite ni mraziat po printzip,no sega se vartiat okolo nas samo i edinstveno zaradi EC

145

Егейка

преди 13 години

И затова Словаците са цъфнали и вързали,защото са млада държава.Старите империи уважават старината,те са и с най-висок стандарт!

144

elena

преди 13 години

Taka i taka barkat Balgaria s Rumania,kvo sme im zalizal zadnitzite na tia makedontzi,to ako ne sme nie epten nikoi niama da gi znai

143

Егейка

преди 13 години

Пловдивчанино,ти знаеш ли кой е основал града ти?Филип,бащата на Александър македонски.Филипополис и Хераклея/Битоля/датират от негово време.Битоля/гърците й казват Монастири/ много прилича на Пловдив .

142

ха!

преди 13 години

В Македония е скъпо да си купиш кола на старо. У нас не е. 2+2=4 Стига с това "на кой дядо му е имал по-голяма брада". Това е било актуално 19 - 20 век. Нека да не е актуално и в 21. Всеки човек за себе си може и трябва да реши дали ще се остави сегрегация да го мотивира. Словаците казват: "нашата държава е млада, рода ни е млад" и живеят все по-добре. Аз съм родом от държава с 1300 години история, Египет - 4-6000.. и какво?

141

Егеец от Пловдив

преди 13 години

Ами и тук в Пловдив поне 30% от населението сме с корени от Егейска Македония или Егейска Тракия. Така , че моля не обиждайте толкова много граждани на България. Не само в Пиринска Македония са се заселваби бежанците от Беломориенто. Нас ни има по цяла България - София, Пловдив, Варна , Бургас, Равда, Хасково, тополовград и още много градове и села по цяла България. Ние македонците и тракийците сме най-изстрадалата и ощетена част от българската нация, така че малко уважение проявете!

140

Анонимен

преди 13 години

Нашите дядовци на родови сбирки винаги казваха че са македонци!Слушаше се само стара македонска музика,възрастните говореха езика,останал им от майки и баби!Говореха и гръцки,доказателство ,че ЕДНО ВРЕМЕ В БЕЛОМОРИЕТО СА ЖИВЕЛИ ЗАЕДНО С ГЪРЦИ,мирно и тихо!

139

до духа4ите от мкд.

преди 13 години

стига с тая македония,не ви искаме насраните албанци ,стойте си там и си въртете свир4оците на шиптарите и си мислете , 4е сте велики.а относно вашета история, то имаше ли такава ?

138

Анонимен

преди 13 години

Колкото ти си познавал Кубер и Аспарух,152

137

Татарин

преди 13 години

Много са ми интересни макетата, като почнат да наричат дядовците си татари. Всъщност това го правят титовистите, а те нямат род.

136

До Кана сю Би ги

преди 13 години

Е, кажи ни, ти, какъв е бил, де. Явно си го познавал.

135

Анонимен

преди 13 години

148,начинът по който пишеш няма нищо общо с македонския диалект!Това по прилича на шопско *** наречие!

134

от 147

преди 13 години

И ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРЕВРАТНОСТИ НА ИСТОРИЯТА,НИКОГА НЕ СМЕ СЕ обърнали срещу роднините и познатите във Вардарско!НИКОГА!половин Пиринско е с потекло от Егея!

133

Анонимен

преди 13 години

145,като ти чета злобните писания,ти нямаш нищо общо с прадядовците ти от Солун и Сандански!Имаш общо с конниците от Волжска България!Коя издънка на род от Сандански ще каже *** на ЕГЕЕЦ?Не те е срам!ПОВЕЧЕТО СТАРИ РОДОВЕ ОТ САНДАНСКИ,Благоевград и Петрич са с потекло от Егейска Македония!ЕГЕЕЦ Е ОЗНАЧАВАЛО ИМОТЕН И ДОСТОЕН ЧОВЕК!

132

Kan-e su bigi

преди 13 години

До Божидар Димитров, Иван Кочев, Пламен Павлов, Петър Добрев, Живко Войников, Иван Танев, Велизар Енчев, Никола Григоров, и пр., и пр. "професори, доценти и учени", журналисти, шоумени, както и до всички участници във форума:Посочете ми един исторически извор, който да съобщава, че Кубер е българин.Кубер е българин само в болните от национализъм глави на проф. Златарски и всички български историци след него, писали върху средновековната история на българската държава.Минусите няма да ви помогнат. По-добре намерете адекватен отговор.

131

Албанец

преди 13 години

Бьлгари,елате да си ги вземете маките,тези помиари не ни трябват,мк е наша!

130

до 139

преди 13 години

истинските СМЕШНИЦИ НЕЩАСТНИ,както в Гърция,така и в цял свят са Българите!Емигрантите ни ще ти обяснят!

129

Егейка

преди 13 години

Навсякъде по света посрещат първо с МОРКОВА,не мислят за ТОЯГАТА!Така погърчиха Егея,ПРОСТАКЪТ *** си знае само сопата,и затова *** ще си умре!ПОМНИ,139