33

Анонимен

преди 13 години

do 29 kapo dano niakoi te poslu6a dobra ideia!

32

Анонимен

преди 13 години

Българина не спазва закона. Той не обича закона!И трябва да се научи на това. И точно държавата трябва да го направи!И западните развити страни затова са такива, защото имат страх от закона.

31

Анонимен

преди 13 години

когато се пазарува,или ти извьршват някаква услуга,сьбираш си касовите бележки и накрая на годината си теглиш ДДС,ако го направят така дали някой няма да си вземе касовата бележка,или фактура.Май тогава няма начин да се укрие оборота.

30

до 18

преди 13 години

Стига с тези клюки бе. Ако помислиш малко ще се сетиш, че лиценз на нова българска банка е невъзможен. Провери колко български банки има в момента на пазара.

29

капо

преди 13 години

Всяко чудо за три дни.Всичко е просто - влиза клиент ("преоблечен" данъчен) в заведение и си поръчва сода. Няма касова бележка - 5 000 лв. глоба.Още по-просто: хиляди безработни стават данъчни инспектори на граждански договор - на процент от наложените глоби.2% от 2000 лв. глоба = 40 лв. Минус 2 лв за консумацията = чисти 38 лв. за само едно заведение. По две заведения да хваща на ден, 78*20 дена=1560 лв. месечно, на петдневка. В/у Тях осигуровки и данък.Да си менкат районите, да не ги разпознават.Ако някой пък реши да ги подкупва-ОК, поне няма да им плащаме помощите на безработни.Един вид - няколко хиляди безработни минават на издръжка на заведенията. Или пък "опашка" на проверяващия? И после в затвора.И да се промени наредбата за касовите бележки - не "клиентът е длъжен", аз нищо не съм длтжен, защото нямам сметка.Ако ми връщаха четвърт или половината от платеното ДДС по касовата бележка, и без да съм длъжен, щях да я изисквам.Наредбата да е "продавачът е длъжен да издаде", пък ако не си я взема, да си мушка в ...ако иска. Но при проверка може да докаже, че е регистрирал оборота.

28

Сергей Станишев

преди 13 години

По мое време България беше данъчен рай. Сега е данъчен ад.

27

димитров

преди 13 години

Ами автосервизите, автомивките, паркингите? Никой не издава касови бележки. Правят се на ударени. А после защо има дупки?

26

Анонимен

преди 13 години

ами хората се учат от своите учители - политицитеза 20 години всички,които влязоха във властта се окрадоха и напапахасъздаде се идеята,че пари се правят само с измамаи не след дълго краденето и укриването на данъци се превърна в национален спортне случайно в чужбина ги пращат в затвора за тези неща,а у нас си плащаш рушвета и продължаваш напред

25

www

преди 13 години

Имам един куп касови бележки от цяла България, на които пише всичко длуго, но не Фискален бон. Искам да питам знаещите има ли институция, на която да ги пратя, за да подгонят наглеците. Има ли изобщо такава практика да преследват нарушителите само по издадена нередовна касова бележка. Аман ми е от хитреци, дето крият данъци, но стане ли дума за здравно обслужване, са първи във викането защо нямало пари. А тях ги обслужват с нашите данъци, дето 1 лев не можем да скрием.

24

СЛЕД

преди 13 години

Браво, пълнете чувала с пари!

23

varnenec

преди 13 години

eto taka se pulni haznata,da im natresat globi ot predi godini,te po6turqha po tez letni diskoteki be 6te mi vzemat vhod ot po 10 leva i bez dokument na im sega neka pe4elqt.....mrusni obirdjii...xexexe

22

Патриот

преди 13 години

то тия кръчми и хотели нямат избиване ако не укриваш данъци.един хотел се избива 30 години ако всичко се плаща както му е редът.само,че повечето бързат, за да построят друг и друг хотел с укритите данъци и накрая слънчев бряг да заприлича на люлин.

21

ЧЕ от БГ.

преди 13 години

Много пари,много чудо!Всеки ден хвърчат милиони по медиите,а хората ходят със системите след тях по магазините да си купят храна,за да не умрат от глад в болниците!КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН!

20

D.V.E.B.

преди 13 години

na sto procenta rabotat selskite kra4mi v krivondulevo.po korortite gonat 1000% daje i nagore pe4albaf4era na leti6teto pix kafe za 4.50lv.na aifelovata kula gore kafeto e 1.50E.BG.mizeria

19

Анонимен

преди 13 години

neka da sedi, kolkoto po-blizo edin do drug sa, tolkova po-lesno se kontrolira

18

...

преди 13 години

Дата: 25-08-2010 18:57Кумът на Бойко Борисов Румен Николов Пашата, се готви да става банкер, довериха източници от извора. Готви се лиценз за нова банка, зад която стои Пашата, твърдят те. Това ще е вторият близък до премиера, след Цветелина Бориславова, който ще се занимава с тази отговорна финансова дейност.Източници, близки до обкръжението на премиера, довериха, че се готви лиценз за нова банка, зад която ще стои мощния гръб на Румен Николов - Пашата.

17

Анонимен

преди 13 години

vidiahte li kolko pari sa izkarvali nelegalno 20 god. ot togava da im na4isliat danazite i goliami globi - zdraveopazvaneto se opravia

16

Наблюдател

преди 13 години

колко заведения ще фалират сега.като платят стотици хиляди лв данъци и лихви за 5 години назад.

15

vini

преди 13 години

Браво на Дянков браво на Стефанов само така ще има управия В България няма такава криза каквато искат да ни припишат в България има криза на скритите доходиНаправете страната да стане рай пожелавам ви го от сърце

14

Жо

преди 13 години

ДО СЕГА, за проверки в курортните комплекси, се споменават единствено обекти в Слънчев бряг. Само там ли има злоупотреби? На Златните пясъци, Албена, Русалка и т.н. всичко точно ли е?