37

големия нос

преди 13 години

Ами като не си доволна от българските лекари, лекувай се в чужбина! Сега поне границите ни са отворени, проблем с пътуването нямаш. Ама се оказва, че българските лекари са търсени в чужбина, защото знаят и могат, а българските пациенти никой не иска да ги погледне в Европа, ако не съберат едни пари за преглед и лечение. Изводите сама си ги направи!

36

Добавям още 1

преди 13 години

Ето още една такава:dnes.bg/health/2010/05/19/eksperti-predrichat-bum-na-leten-grip-i-nastinki.91266

35

Даола

преди 13 години

Не става дума за направление след преглед - много често болните не получват веднага направление, а им се определя дата след няколко дни. И тогава - нова такса.Освен това пенсионерите над 60/63 плащат 1 лев - който не го знае да го научи сега.Ами това е една от най-големите беди в България - почти никой не знае правата си.Тук не обсъждам проблема, че българските лекари се затруднявата да поставят точна диагноза и затова пробват разни лекарства - скъпо и непрофесионално.

34

magi

преди 13 години

"Причинители на настинките са всъщност бактериите" -това означава ли,че всяка настинка трябва да лекуваме с антибиотици.

33

Анонимен

преди 13 години

Това, че шоколада е произведен в европейска страна не значи, че какаото не е от Африка!

32

Ballbreaker

преди 13 години

Няма проблем с шоколада, но 90% от него идва от Африка, а там посевите се обработват с олово. ОЛОВОТО в шоколада всъщност създава проблемна кожа.За това, съвета ми е, яжте НАТУРАЛЕН шоколад, произведен в ЕВРОПЕЙСКИ страни. Не възприемайте съвета ми като расистки, просто това е истината.

31

счети

преди 13 години

"бях свидетел как една сестра в 15 поликлиника взимаше от болните такса за написване на направление - на калпак по 2.40 " Съжалявам да го кажа, но таксата е такава по принцип - за да ти се "напише" направление, е следвало лекарят да те прегледа, да установи наличие на симптоми, за които смята че има нужда от консулт, и съответно да те прати на специалист - резултата е същият, както и ако ти изпише той лекарствата...Друг е въпроса какво става на практика, но не таксата е проблема!

30

Анонимен

преди 13 години

Това за шоколада ме зарадва. Вече ще ям повече Милка.

29

бахурино

преди 13 години

Чико, осъзнай се, що за мисъл по дяволите?Медицинските сестри, лекари и т.н. са си много добре, а народа бива системно ошмулан от ВСИЧКИ страни, но затова само народа си е виновен, защото не е борбен.

28

Чико

преди 13 години

Да, защото искаш медицината да ти работи без пари! Ама без пари и мама на тате не дава!

27

Даола

преди 13 години

Най-голямата заблуда е, че днес в България има здравоопазване.Вчера - 18 май - бях свидетел как една сестра в 15 поликлиника взимаше от болните такса за написване на направление - на калпак по 2.40 - без значение дали са пенсионери над 60/63. Във всеки случай от мен няма да получи нищо.Хората се страхуват и огъват.Когато я попитах излъга, че имало ново разпореждане от няклко дни от Здравната каса. Тя не смее, когато е титулярът Джипи, а само при неговата заместничка.

26

някой

преди 13 години

До: Петър (номер 13)Виж, това за климатиците също е вярно донякъде.Няма никакви проблеми да стоиш под климатика който духа студено.Проблемите идват тогава, когато си примерно бил цял ден на 35 - 40 градусова жега, особено ако е до морето е съчетано и с голяма влага, и като се прибереш, веднага пускаш климатика на MAX, да ти духа право в главата или врата.Съветът е - климатикът се пуска на слабо, като може в последствие да се намали температурата ако е нужно.

25

До 24

преди 13 години

Относно здравите ***... виждал ли си *** пенсионер?

24

Baceto

преди 13 години

Nie u na6e selo Vraca se lekuvame kato si pritegame seka ve4er :):):)

23

Анонимен

преди 13 години

До 2: Бабите били прави. Бабини трънкени :) Това го говориш, понеже имаш богат житейски опит и статистика или понеже си прочел/чул нещо от някъде/някого? Аз познавам от 2-та типа хора и мога да ти кажа, че хората, които не са били водени по тези бабини дивотии са в пъти по-здрави от другите, които са се водили. А за най-добър пример виж *** - голи и боси се разхождат, а зимата мръзнат и са по здрави от почти всички българчета.

22

Биолог

преди 13 години

А добро-утро,естествено е ,че са заблуди.

21

Евгени Георгиев

преди 13 години

"Нови спортномедицински изследвания разкриват, че мускулната треска е последица от пренатоварване.""Нови"? Та това е ясно от 1000 години бе, пичувииии.

20

Зиг

преди 13 години

Абе не знам в коя част на съвременна Германия, точно, си. Това с Колата при разстройство сефте го чувам. Защото явно в някои други части на, може би, по-малко съвременна Германия, лекарите казват - никакви газирани, сладки или каквито и да е други напитки - само вода и чай (при това не всеки вид чай, разбира се).

19

jo

преди 13 години

bratlee neshto si v greshka :D

18

God

преди 13 години

Който не пие от кръчмата, пие от аптеката! Това е основният прирорден закон!