326

студент

преди 8 години

...47 000 са целия състав....всякакви звена сектори и т.н. ...15 000 са на улицата тия които ви бършат сополите премесени с кръв ...алооооо... днес.бг...сознайте се бре

325

Анонимен

преди 8 години

В Ню Йорк са 30хиляди само редовите полицаи, има още щатски полицаи, които действат с различни правомощия (state trooper), има федерални агенти (FBI), агенти от отдела за борба с наркотиците (DEA), има шерифи по всичките каунти-та, с техните заместници (които са вид местна изпълнителна власт, която има права в някои случаи да отменя федералните решения), има национална гвардия, брегова охрана - много неща има. Само автора мозък няма.

324

Анонимен

преди 8 години

и те не ги знам какво правят. Примерно в ямбол, където трябва да са около 400-450 полицаи. Да има 10 в 5 патрулки - съмнява ме дори да има 5 патруплки едновременно навън. да има 50 администрация - останлите не ги знам какво правят.

323

Анонимен

преди 8 години

Ако от тях извадим 11000 души администрация, която също е в общия брой тогава колко полицаи истински остават???? Мислете, когато пишете и давайте фактически данни, а не някаква бройка

322

mimi

преди 8 години

tova po statistika na jurnalistite li e

321

анонимен

преди 8 години

Как са 47 000 всички полицаи ? Може би имате предвид всички в МВР, а явно медиите не са запознати че не всички в МВР са с полицейски правомощия. То бива незаинтересованост и писане на неверни данни.

320

ппп

преди 8 години

Сигурно са очаквали, че като отрежат привилегиите 50% от полицаите да напуснат сами. Така с един куршум 2 заека. Сега ще почнат по план "Б".

319

Обективен

преди 8 години

Да, така е - МВР са твърде многобройна институция, но като им орежат привилегиите, проблемите няма да се решат нито от финансова, нито от професионална гледна точка. Напротив. Това ще е допълнителен стимул за увеличаване на злоупотребите и корупцията и за системно гледане през пръсти на служебните задължения. Проблеми в системата има много и те не са от вчера, но тъпоумните ни управници за пореден път демонстрират некадърност и некомпетентност, прилагайки крайности за решаването им.

318

jack

преди 8 години

До автора на статията: Вземи и провери с точност данните за полицаите в България. Това са неточни данни! Журналисти като теб трябва да бъдат класифицирани като лъжци и измамници, подлежащи на СЪД! Все едно да кажа, че си плод на ***....

317

Анонимен

преди 9 години

В Румъния и Франция има и жандармерия коато не се води към полицията както е в Бъгария, например в Франция тя наброява 100000 жандармерист за Румъния е същото. Ако ги сложим и тях към числата за да е коректна статистиката ще се види, че сме на равно с доста държави в Европа.

316

ники

преди 9 години

МВР разкри точния брой на служителите си - 61 170

315

Николай Цеков

преди 11 години

До лошияМВР е структура, в която и пазачите и чистачките са държавни служители, но същевременно работа вършат (с все достъпа до информация и липсата на облагите на държавен служител) доста ЛРТП - лица, работещи по трудово правоотношение. Те дори не са в сметката.

314

полицай

преди 11 години

До polizei:От кого ги пазим ве колега,ти знаеш ли кажи ми,че аз незнам?

313

лошия

преди 11 години

Аман от некъдърни журналисти,търсешти евтина сензация!!!!!!!!!Алоооооо журналистчето я вземи си направи труда да разбереш че МВР е структура изградена от много други структури от които половината нямаит и грам полицейски функции!!!!!Глупаво е да правиш сравнение на непроверени цифри!!!Първо научи коко са полицаите в България /които за твое сведение едва наброяват 20 000/ и после си прави сметките и изводите!!!!!Ама нали е по лесно първо да напишеш глупоста , а после да размърдаш сивото вещество/

312

ДЕМОКРАТИЧЕН човек

преди 11 години

С най-много полицаи но за сметка на това сме най-бедните и най-бандитската държава в ЕС благодарение на Борисов и ГЕРБ

311

demokrat

преди 12 години

няма грешка всичко е както трябва. да направим изчисления съвсем простички: 30 % са полицай т.е 30% от 618 е 185,4 на 100 000 хилди40% са на принципа в полицията се плаща за прослужено време , а не за свършена работа т.е 247.30% работят дирекно за престъпниците- 185.4 на 100 000ако се махнат последните от системата или се сведат до приемливо ниво , то непремено ще даде отражение на на 2-рите и от тях 50% ще си вършат работата т.е1/2 от 247,2 е 124като прибавим към тях тези който работят се

310

polizei

преди 12 години

rodnata miliciq wi pazi

309

Анонимен

преди 13 години

факт е, че нашите полицаи приличат на ДЕБЕЛИ *** и не вдъхват никакъв респект! Не живея в Бг и винаги като си дойда ме избива на смях като погледна полицаите ни, изглеждащи като пълни смешници в сравнение с европейските! освен това в Бг полицаи стават или много прости и изпаднали индивиди, от които нищо не става, или пък такива големи връзки, които веднага биват уреждани в КАТ и за нула време забогатяват от подкупи(имам личен пример за това)

308

bebetooo

преди 14 години

до Анонимен: виж какво няма да споря с теб или да се защитавам, явно не си ми на интелектуалното ниво. Това че обиждаш хора, които дори не познаваш, говори само по себе си за теб. Хайде защитавай една от най-корумпираната част от обществото ни, то зареди такива като теб, държавата ни е в това състояние.

307

Анонимен

преди 14 години

Калинчо,кух си ,като гъдулка моето момче,да не раздувам,защо,по-умните ще се сетят:)