153

ВАЖНО!!!

преди 14 години

Вирусът на свинския грип може да е бил създаден в лаборатория при разработване на нови ваксини. Това предположение направи един от създателите на лекарството Тамифлу, което се използва за лечение на грип. Според австралийския учен много вероятно е да е имало лабораторен инцидент.Опасният вирус може да е бил създаден по невнимание от учени, които са развивали нови вируси за разработване на ваксини. Това твърди вирусологът от Австралийския национален университет Ейдриън Гибс. Според него, след като свинският грип е комбинация от генетичен материал от ***, птици и хора, напълно възможно е вирусът да се е появил в лаборатория. Наскоро Гибс попаднал на реклама на ваксина за грип при ***, която е съдържала три различни вируса. Австралиецът допуска два варианта, че учените не са унищожили разработения вирус, който бил използван при разработването на новата ваксина или пък не са успели да овладеят разпространението му. Експерти по грипни болести от Световната здравна организация също проучват този сценарий.

152

ВАЖНО!!!

преди 14 години

от 5.11.2009 - Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат, излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията, за което предаването е било прекъснато за 15 мин. Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за "свински грип" може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия "свински грип"

151

до 149

преди 14 години

АМИ ОБИКНОВЕННО ПЪРВИТЕ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ СА МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИЦИ(Англия, USA не търсете информация само на BG - знаем се)...т.е. те ако не искат!!!!!А И ПОЛСКАТА МИНИСТЪРСКА ДА СЕ ИЗКАЖЕ В ПАРЛАМЕНТА - ПРОТИВ!!!Т.Е изправя се срещу СЗО - едва ли е случайно...!

150

S-MS

преди 14 години

za sega ne sum bolen i nqmam nujda ot vaksinav Turciq ve4e ima zaboleli ot vaksinataima dosta strani4ni deystviqpo dobre po 50-100 grama rakiq vsqka ve4er ot kolkoto vaksinata

149

до Ангел

преди 14 години

Същото нещо чух днес и от моя позната, която живее в Гърция. Каза ми,че гърците са абсолютно против поставянето на ваксината. Обаче моя роднина в Австралия каза,че по цял ден по телевизията дават адреси на пунктове, където можеш да си поставиш безплатно и хората ходят много......незнам вече кое е хубаво и кое не

148

NO COMMENT

преди 14 години

до експерт /ами ако искаш на теб да ти я боднем и да чакаме...ако нищо не ти стане/-----------------------------------------------------------А защо тази новина ............я няма никъде по нашите МЕДИИ????НЕ Е ЛИ ДОСТА СТРАННО?

147

експерт

преди 14 години

не виждам какво лошо има във ваксината, също е хубаво че ще се позабави докато дойде в България. Тъкмо тогава ще знаем дали действа и има нежелани ефекти

146

Анонимен

преди 14 години

...посредством превръщане на живота на обикновения човек в Ад...

145

ВАЖНО!!!

преди 14 години

от 5.11.2009 - Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат, излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията, за което предаването е било прекъснато за 15 мин. Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за "свински грип" може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия "свински грип"НО ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ ЧУЕ ПО НАШИТЕ ПЛАТЕНИ МЕДИИ...

144

angel

преди 14 години

Абе ние не сме ***, много добре знаем, че всичко е за пари, за да печелят гигантските фармацефтични компании, но грипът е тук, грипът е факт. Дъщеря ми в момента го кара. Профилактиката е следната, 1 път на ден ремантидин. Симптомите са, главоболие, болки в очите, ставите още на първия ден, температура, суха, дращеща кашлица и повръщане. Лекува се с ремантидин , тамифлу и реленца плюс витамини и нурофен. Бъдете здрави , но взимайте мерки.

143

Стойко

преди 14 години

Безплатно е само сиренцето за мишката в капана,анадъмо?Или да обяснявам като на бавноразвиващ се?

142

Анонимен

преди 14 години

Мда, хем е безплатно.

141

Анонимен

преди 14 години

Мда, хем е безплатно.

140

Анонимен

преди 14 години

Мда, хем е безплатно.

139

Виена

преди 14 години

Първа мярка като усетим грипа: пресен сок от 2-3 лимона, като прибавимм и вода една трета от количеството на сока, оставяме на котлона да поври 5 минути със захар на вкус. Пием като чай на глътки, преди или след ядене няма значение. Този чай се вари и пие през три часа, докато сме в грипна криза - температ, гърло, главоболие, хрема, стомах и т.н.А за да избегнем грип - всеки ден по 2-3 скил чесън, сварени като чай, за да се убие миризмагта. Сварен или сготвен, чесънът запазва ефекта си.

138

ваня

преди 14 години

Трябваше по рано да се обяви грипната епидемия в училищата, защото тези които нямаха температура и само кашляха заразиха всички.Мъчеха се родители със сиропи както преди ,но грипа не мина и нещата станаха по зле. Тези който пък бяха с температура ги повали грипа ,че чак в болниците лежаха с различни усложнения.Но нали сме издръжлива нация и послушна, чакаме да направим 30% днес за да обявим епидемия,нищо че на другия ден вече ще е пандемия и процента ще е 50% . Винаги закъсняваме.

137

Анонимен

преди 14 години

O NOEZ WTF

136

отвратена

преди 14 години

Абе тия от МОН са ку-ку бе. Учителите трябвало да бъдат на у-ще ? Децата са в ваканция. Ако не се лекуват болните даскали к'во става ? Всички учители от гр. Сливо Поле кашлят и се сополивят, оставете ги да се лекуват, и те са човеци на този скапан от хората свят.

135

В до 132

преди 14 години

И аз съм средностатистически труженик, просто искам да кажа, че Българинът трябва да обръща повече внимание на здравето си, а не да ходи до лични си лекар само в краен случай. И най-важното да спре да се мисли за недосагаем, сякаш всичко минава около него без да го засяга, респективно - "мен тоя грип няма да ме хване".

134

Анонимен

преди 14 години

И ДИСКОТЕКИТЕ И ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ ТРЯБВА ДАС Е ЗАТВОРЯТ!!! НИКАКЪВ КОНТРОЛ НЯМА ПРИЕМАТ СЕ ХРЕМАВИ ДЕЦА, ВСЪЩНОСТ ТЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА НЯМА ЕДНО ЗДРАВО1!! ТАМ СЪМ СЕСТРА И ЗНАМ КАК Е!