177

vegetarian

преди 14 години

съседка, с която по една щастлива случайност са балкон до балкон. Тя пък не обича да се занимава много с кучетата. Обажда се, когато имат нужда от защита или колкото да каже здрасти на бившото си куче, което преди години тя самата пусна да живее пред блока!!! Кучешка идилия! А какво можем да направим ние по въпроса? Дали закона е в защита на баба "кучкарка" и нейната приятелка?! По-важна ли е печалбата 2млн пари за кучета + минимум 30хил ваксини против бяс всяка година!Минимум 30хил ухпавания!

176

vegetarian

преди 14 години

Тя не пропуска нито ден! Дори в най-големия студ е в градинката или на площадката с купички и тенджери в ръка. Никой и нищо не може да я спре, защото тя има дългогодишен опит в тази сфера. Възможно е някоя организация да я спонсорира и окуражава! Преди 5-6г тя отглеждаше поне два пъти повече кучета от сега. Един хубав слънчев ден дойдоха от кучкарника и поприбраха нейните любимци. Сега цикъла се повтаря. Тя е типичната 'кучкарка' живее сама, изолира се от хората. Говори предимно със своята....

175

vegetarian

преди 14 години

Картина от един Варненски квартал. Едино от 5те кучета постоянни обитатели на площадката препикава пясъчника. След малко идва 4-5 годишно момченце и рови на същото място. На пейките е 'лудата' кучкарка самотна и необезпокоявана, тя храни глутницата кучета. Отсреща има детската кухня и множество майки с деца. За сега бабата отнася по някой лош поглед, междувременно идват и нови кучета които искат да ядат.Денонощен лай!Бабата всъщност излиза да храни 30-40-те си котки, но и е мило и за кучетата..

174

Анонимен

преди 14 години

Тоя "баща" дето има нахалството да съди, трябва да бъде веднага тикнат за доста години зад решетките ззаедно с жена му, където задължително да преминат поне 100 пъти ограмотяващ курс как се гледат деца в България.

173

Анонимен

преди 14 години

Почти винаги хората, които обичат децата, обичат и животните, вкл. и кучетата и котките, както и обратното - тези дето мразят кучетата и/или котките мразят и децата и останалите хора, но не си го признават, даже може би си вярват, че избора бил децата или кучетата??!! Дивотия отвсякъде.

172

Анонимен

преди 14 години

Някой знае ли какво наказание е предвидено в закона за родителите на това дете, защото са го оставили без надозр?

171

Анонимен

преди 14 години

Хората наричащи кучетата "***" или "пумияри", а собственичката им "побъркана", по-добре да млъкнат - очевидно е, че не схващат проблема, а избиват комплексите си на страх от кучетата. На първо място виновни са държавните институции, че не са създали правила и условия за спазването им. Чакат да се случи нещо подобно, за да вземат някакви необичайни мерки. Правилата задължително трябва да включват и отговорностите на местните власти, а не само задължения за собствениците на кучета и КОТКИ.

170

Анонимен

преди 14 години

а да храни *** може... сега един изпълнителен лист за непозволено увреждане и няма и несеквестируемост....хак и е

169

хохо

преди 14 години

Честно казано хората, които толкова реваха как така жена гледа еди колко си кучета, сега би трябвало да замлъкнат, тъй като 5 големи кучета и 9 бебета не са проблем за един двор. Това с кучетата се случва рядко, такова нападение, ни виж, хората се нападат ежеминутно, избийте се. И наистина не мога да си представя на тази улица никой ли е нямало, те за колко време са я нападнали и убили, че никой не могъл да извика, или да ги замери с нещо.

168

Юрист

преди 14 години

Пич не си в час, първо наказанията не са в НПК, а в НК. И като има цяла глава за отвличания в НПК би ли ми я посочил? И ако ще се правиш на компетентен не е зле да разбереш какво е това състав на престъпление и какво е гражданска отговроност за щети причинени от деликт. А иначе много жалко за детето, това от какъв етнос е няма никакво значение. И още по жалко е, че тука някои хора зачитат повече кучешкия от човешкия живот.

167

gost

преди 14 години

Жалко за детенцето!Родителите също на съд ,защо са си оставили детето без надзор на улицата,където освен кучета има и други опасностти,застарашавайки здравето и живота му,а сега ще искат парично обезщетение,което няма да им върне детенцето!Виновниците - родителите и собств.на кучетата да се накажат ефективно с присъда!!!!Безсрамие е да чакаш пари от такава трагедия!!!

166

Анонимен

преди 14 години

Щом като тази жена има толкова кучета, то тя явно ги развъжда, за да ги продава. Неможе да няма наказание за убийство, пък било то причинено от немарливост. Тези кучета трябва да й се отнемат, да бъдат кастрирани, а тя да бъде осъдена и вкарана в затвора. За всичко ме винивна стопанката. Аз имам куче, но то обича хората и единственото, което им прави е да им се радва. Просто така е възпитано. Имахме на гости едно две годишна детенце, а кучето ми беще направо щастливо от играта си с него.

165

Анонимен

преди 14 години

Очевидно е, че на първо място вината е на родителите на детето, оставило го без надзор. Не само кучета както в случая, а куп други неща можеха да му се случат при такива безотговорни родители.

164

Анонимен

преди 14 години

Koito si vzema ku4e, poema i otgovornostta za postapkite mu. Mnogo sajalqvala, no ne mojela da ovazmezdi semeistvoto. taka vseki moje!

163

до 86

преди 14 години

Говориш като очевидец! Възможно е да е така както казваш, детето дразнело кучетата а бащата е алкохолик. И какво правим? Храним песовете с непослушните деца, а бащата понеже е алкохолик не трябва да му пука, че детето е разкъсано от така наречените домашни кучета! Грижовната стопанка, която е възпитавала деца в училище защо не държи любимците си в двора на иначе така мизерната си ***!

162

до 147, маги

преди 14 години

Снощи прерових целия НПК, но никъде не видях да има наказание за безотговорни собственици на кучета.А ББ за отвлеченото чедо на мафиот е готов нов закон да прави, въпреки, че в НПК има цяла глава за отвличания, в същото време дори съболезнования не изрази на близките на разкъсаното детенце.

161

dio

преди 14 години

Такива зарази е възможно да Ви, докара на цялото село, че ум да ви зайде, тогава не едно дете, цели семейства, ще ви се наложи да се изселите от там, но никой не се замисля върху това !

160

Попова

преди 14 години

Чета постовете и се отвращавам на малоумието и наглостта на човешкия разум! Става въпрос за човешки живот и то на дете! Има ли значение дали е българче, турче или ***? Нима религията и цвета на кожата правят по различен човека? Или нямат душа и не изпитват болка? Познавам тази жена, която отглежда тези кучета. Вярвам, че съжалява но факта си е факт! Мястото на кучетата и е в двора и а не на улицата! Нямате си на представа каква мизерия и помия е в цялата и къща. Мръсотия и смарад навсякъде!

159

bez

преди 14 години

5 godishno dete bez nadzor, samo na ulitcata?! Durjavata triabva da osudi i roditelite na deteto.

158

Анонимен

преди 14 години

Много побъркан народ. От един трагичен случай, следствие на неспазването на закона от държавните органи, родителите и собственичката на кучетата, при наслагвана 20 години омраза към околните, изби в обикновена злоба и жестокост - избиване, тровене и какво ли не. Опомнете се - дръжте се като хора.