69

една "селянка&q

преди 14 години

Винаги ми е било интересно, как хора като теб( заселили се в софия преди 5 години, чиито дядо и баба са били овчар и съответно градинарка, и родителите им са се занимавали с лозя и овцевъдство в Малко Чочовени) обиждат хора, които живеят в провинцията. Преди известно време и ти си брал праскови в ТКЗС, но сега си голям гражданин. Еми..евала...

68

Анонимен

преди 14 години

Хааахаа, без протекции казваш... А как става номера "без протекции" да те приемат да учиш още преди дипломиране....

67

една майка

преди 14 години

До 45 анонименот провинцията съм и съм майка на 2 абитуриентки , които държаха ДЗИ .Имат отлични оценки и на двата изпита , без протекции и подсказване.И бъди спокоен - никой не умира от желание /включително и те / да дойдат в миризливия ви и грозен град.Ще учат в друг голям град , където вече са приети.

66

Наблюдател

преди 14 години

Учителите са без самочувствие. Заплатите им са много ниски, а човек без самочувствие не всява респект. Десет-дванадесет годишни деца ги заплашват с родителите си, или с бодигардовете им и не са редки случаите на посегателства заради по-ниски оценки. Когато учителската професия отново стане уважавана и престижна, тогава и младежите ни ще излизат по-добре подготвени и по-грамотни от учебните заведения.

65

една майка

преди 14 години

Синът ми се готви сам за матурите и получи отлични оценки - 5.50 по БЕЛ и 5.60 по география. В училище по литература ги подготвиха много добре. През цялата година правиха тестове, писаха резюмета, теми. Много зависи от учителя, който преподава предмета. За съжаление остават все по-малко учители, които си обичат работата и я работят с удоволствие, но с тези заплати... Успех на всички деца в живота!

64

ЗАБУЛДА !!

преди 14 години

Вълчев е един "ОБРАЗОВАН ***" за мен. Нямам думи !!! А като знам, че за 200-300 лв. поне 5 човека си купиха отговорите на матурите предварително....просто ще замълча...... Уж бяха строго секретни " ГЛУПОСТИ"!!!Не обичам да употребявам цензорни думи, но специално на Вълчв ще кажа: ДА МИ ГО Д...ш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

63

Sasho

преди 14 години

Много точно ! Вие да ви пуснат новина, че българи са стъпили на луната, пак ще я обърнете на София-провинция ! Айде хубаво има селски училища, в които квесторите са обикаляли от стая на стая и са подсказвали, ама чакайте малко.Не можеш да кажеш същото за Пловдив, Варна, Плевен, Русе, Велико Търново и т.н. и те са в провинцията нали?Това вашето си наистина избиване на комплекси.Изкарахте, че който е в провинцията е някакъв ***, недъгав и не знам си още кво...

62

Анонимен

преди 14 години

Значи, имам само една забележка:- областа -> областтаОбласт е женски род! При членуване се удвоява "т"-то:Формата за членуване на съществителни имена в ж.р. ед.ч. е та .В случай, че думата завършва на т , съгласната се удвоява (напр. вест-вестта) и ако завършва на щ, -та се пише след съгласната (напр. нощта,свещта).

61

До Роско

преди 14 години

Хахах Роско, не те знам как са ти оценили работата по БЕЛ с 5.50 при положение, че ти в 2 изречения допускаш по една правописна грешка..

60

Провинциалист

преди 14 години

Ей, направо вече ме дразните с тая "провинция"какво ще рече провинция?да не сме зелени, или някак си сбъркани?преди всичко сме българи прости комплексари такива.двоен стандарт няма!навсякъде се е преписвало, по форуми не четете ли, познати нямате ли?не само в провинцията.даже най-масово в Софиядвоен стандарт има само за частните гимназии, които си купуват матуритеаман от ограничение хора, и техните класификацииНе съм преписвал, а оценките са ми отлични...даже съм от провинцията..о,боже

59

lol

преди 14 години

"могът"

58

Провинциалист :)

преди 14 години

Интересно кой ви докладва толкова подробно какво се случва в нашите "1-2 училища", та знаете дори как ВСЕКИ един си получава оценките. Сигурно и коментарите и темите са ни продиктували...Да говорите генерално е доста незряло.

57

Роско

преди 14 години

Искарах добър успех на матурата - имам 5.50 по бел и 5 по математика. Сега ще видим дали могът да ме приемат право. Искам във Велико Търново да уча.

56

гнида

преди 14 години

по удивителния ти коментар съдя, че имаш най малко 6+!

55

селянка

преди 14 години

на 45 пак другите са му виновни, че той не изкарал високи оценки.Ако утре сутрин се събудиш с оср*ани *** отсега да си знаеш, някой от село ще да ти ги е напълнил.Само едно ще ти кажа - в селата няма средни училища.Всички селянчета след 7 клас кандидастват в най-близките големи градове.И вярвай ми, всяко от тях би предпочело, ако можеше да продължи да учи висше някъде на близо, а не да се бута в София в някакви мисерни общежития или на квартира да храни някое алчно бабе.

54

4i4o ben

преди 14 години

i az gi minah maturite ama tova pak ne pre4i na oneq ot mon da me hvanat za shmaizera

53

Учител по математика

преди 14 години

Задачите по математика бяха подбрани като за състезание. С изключение на няколко задачи, почти във всички имаше елементи на досещане.Не казвам че са били трудни. За ученици от математически гимназии или готвили се за състезания, нямаше нищо трудно. Дори бяха улеснени, защото беше достатъчно да се досетиш за отговора без да се налагат никакви изчисления.Поне по мое мнение, адачите трябваше да са на ниво да бъдат решени от обикновени ученици, а не от генийчета.

52

Slavi ot Vidin

преди 14 години

Ехх и аз взех матурите и ми е супер готино,вярно с ниски оценки но ги взех,поздрави на вси4ки: Български език 3.29 , География 3.17

51

mariq

преди 14 години

ubii glupaka s malchanie!uspeh!

50

Анонимен

преди 14 години

ДО 48- ами то е ясно че във ваште си училища и градове ви толерират. В някой малък град, където има 1 макс 2 училища на кръст всеки познава другия, учителите мн добре знаят кой иска да кандидатства в София и за да успее детето 6-те му се пишат ей така, а на матурите се диктуват верните отговори.