388

Liktor

преди 15 години

Veseli praznici i mnooogo nastroenie prez 2009 -a !A nastroenieto Vi 6te e o6te po-golqmo sled izbornniq den !Kostov NIKOGA ne si hvarlq dumite naprazno ,s tazi zaqvka toi e ubeden ,4e moje da raz4ita na minimum 9-12 % !!!Ako raz4ita6e na 2.5% /koito "uslujlivi "agencii mu otrejdat/,toi NIKOGA nqma6e da napravi takova izqvlenie !!!Uspeh i kasmet !!

387

Dodo

преди 15 години

Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валета 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.Така,че е добре да си спомните всичко това,да си дадете сметка,кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените "престъпления по време на управлението на ОДС"...и не забравяй, хубостнико, че тогава и война имаше на запад от нас!

386

к

преди 15 години

Другарю Донев расъждениятати са умопомрачителни!Вземай си хапчетата ама РЕДОВНО!

385

Доню Донев

преди 15 години

Не някакви аргументи, а факти. Но и аргументите и фактите са съмнително и неопределено нещо. Има едно правило на Оукли - данните не са информация, информацията не е факти, фактите на са познание, познанието не е истина, истината не е мъдрост. Вероятно съм живял и преживял повече от Вас, преодолял съм грешки и заблуди и най-вече не желая да бъда ***, каквото и да ми струва това, защото *** е не който греши /да речем Костов/, а който не се учи от грешките си /да речем Костов/. Или пък е безскрупулен тарикат-келепирджия.Та опитайте се с повече мъдрост да погледнете случвалото се у нас и това, което отстоявам и може би ще ме разберете.

384

Доносник

преди 15 години

Умен, хитър политик. Направи едно изказване и вижте колко много много коментари има след него.Интересно ще ми е да видя едно обективно социологическо проучване ,което да отрази с колко пункта се е вдигнал рейтинга му. Сами разбираъе, че всички които ругаят Костов във форума, ще ги определят като комунисти, а останалите, като седесари. Има ли политик, който да консолидира толкова хора само с едно изказване?Май няма,а? Умен е, не мога да го отрека . Спомням си как преди години, когато Жан Виденов говорише за Източните сръбски покрайнини, той отново находчиво му отвърна, че ако той/ Виденов/ се е родил в Източните сръбски покрайнини, то той/ Костов/ се е родил в Западните български покрайнини.Не го поценявайте. Все пак той едиствен освободи министри и лидери на СДС,заради корумпираност.Единствен който отказ лиценз на Ал. Петров/Левски-Спартак/.Та дори и плоският номер който му скроиха М.Чорни и Т.Батков с превеждане чрез офшорна фирма в Кипър на 200000 долара във фондация "Демокрация" е негов плюс.Просто Чорни олекна с малко пари без никакъв ефект.

383

Dodo

преди 15 години

Ей-й, Дончо, Дончо-о веднага ти лъсва червения комунистически ! Щом ни попита на кого служим веднага ставаш ясен, байовото!...

382

Доню Донев

преди 15 години

, мирясай! Ако не знаеш, да ти кажа, че още има жива репресирани и не ни дърпайте за езика, за да не разскажем това-онова за прехваления елит преди 1944 г. Той много много не се различава от елита преди 1989 г., който става все по-смешен, жалък и долен с разкриването на досиетата и това, което сътвори за тези 20 години отвратителен формален преход. Още повече, че ако имате нещо общо с оня елит, е срамота да да се кланяте на един комунист по същност, какъвто винаги е бил Костов. Защото освен всичко друго, от елита преди 1944 г., макар и малко, е имало действително достойни хора, които ще се обърнат в гроба, ако разберат на кого ни призовавате да служим!

381

VNC

преди 15 години

ако можеше да разсъждаваш, четейки учебника по история, щеше да се сетиш, колко много костовистите приличат на болшевиките.

380

eva

преди 15 години

Твоята тъпота май наистина е като вселената - безгранична.Почети малко някой учебник по история, моля те.

379

eva

преди 15 години

Ти Доню, макар и в покъртителна заблуда, си достоен за уважение, защото за разлика от 90% от спорещите с "нас костовистите", използваш някакви аргументи.

378

VNC

преди 15 години

изгонени са точно от такива, като костовистите.

377

Dodo

преди 15 години

Ей-й, Дончо, Дончо-о съвсем ти се скъсиха крачетата! Ще ти се изтрият макаричките по асфалта, брей!...ама то те не ти и трябват май!

376

Доню Донев

преди 15 години

Някои костовисти си въобразяват, че някой плюе по любимия им вожд и учител, най-вероятно келеперджийски облажил ги,както някои сами си признават, и затова застават пред него да го запазят от въображаемите храчки като истински модерни матросовци. Ама какво да се прави, познавам реално много от вас, вие сте дребни душици, мазно и страхливо уреждали се и при комунизма, и при демокрацията с трошици покрай масата на лапачите управници, изобщо вие сте от вечните келеперджии, които имат само уста и и винаги сте предпочитали да сте доволни *** пред пълна копаня, отколкото страдащи хора. А грухтенето ви прилича на онова "...и аз от този свят съм недоволна, о колко малко кал и смрад..." от на "На гости у дявола". А като репресиран николапетковист от репресирано семейство и участник в създаването на СДС съм противник на Костов още преди да цъфне в СДС - още в края на 1989 г., когато беше платен съветник на червеното КНСБ и неговия тогавашен лидер Кръстю Петков, а след това част от кандидатдепутатите на БСП, но на неизбираемо място. Е, истински противник му станах, когато с безскрупулен маньовър прескочи за келепир в СДС - отначало искаше пари за да съветва /?той с неговите полетикономически комунистически знания и хвалебствия за Ленин в дисертацията му/, но после миряса само за избираемо място.Е, аз и друг път съм се разсказвал за тези неща, част от тях ги описах в статия в "1000 дни" в началото на 1992 г., а преди това, през май 1990 г. писмено уведомих СДС, че с хората, с които тръгва към властта няма да направим нищо добро за българите и България. Разбира се, вече се бях простил с реалната възможност за депутатстване и я подкарах както при комунизма - по-добре страдащ човек, отколкото доволна ***.Но Костов сега започва да откровенничи и такива ги е наприказвал, че и последните прашинки угризения, че може би прекалявам спрямо него, се изпариха. Той дори бил по-зле, отколкото съм знаел. И основната му вина е, че уби, че беше канибала на синята надежда /не синята идея - такава никога не е имало/. Даже и чисто формално - той вече си признама за СДС: "Моят голям провал е създаването на СДС като партия. Не съм предполагал, че ще се случи". Е ми то е ясно - ако на Костов му трябват десет години, за да осъзнае един от гафовете си, то на костовистите ще им трябват няколко живото, за да усетят поне първосигнар(лно за какво става дума. Знаете ли каква опозиция имаше в СДС тогава срещу това му решение и как беше сломена тя? И как компенсирана и потулена след това - естествено с келепир. Че от там нататък СДС е провалено, че нещата ще вървят на зле беше ясно за много хора, но пустият му келепир! Е, някои се обаждаха и затова изпаднаха от властта - например Тодор Кавалджиев постепенно стана критичен, негови са и думите, че СДС ще има, докато има и келепир.А останалите му битовизми са толкова жалки, че просто не заслужават вниманието ми.Но стига толкова - прекалено много внимание отделих на един толкова малък човек.

375

eva

преди 15 години

Браво на теб, това от кой комунистически трактат го преписа.Говори по същество, не разсъждавай за снобизъм.Всъщност това не е учудващо. Още през 44-та година умните, богати, интелигентни, култури, образовани, пътуващи хора, са били прогонени от къщите си, от България, а и в много случаи - избити по лагери. Само защото са били интелигенция, имали са, знаели са, можели са. Били са натирени от една маса, чиито днешни представители та Илиян и WC, която се е намърдала в жилищата им с вълнените си *** и окаляни шушони, и е заживяла угодно с партийната книжка под потната си мишница.

374

Доню Донев

преди 15 години

Това костовистите, от Dodo до eva, са уникални нулевосигнални същества от плазмодиен тип, които не консумират, за да живеят, а живеят, за да консумират и покрай голямото лапане излапаха и синята надежда. Халал да им е, те вече са се изродили в отровни плевели, които тровят най-вече себе си и се надяват отново да им влезе нещо в джобчето или устата, а може и на място, дето слънце не го огрява. Изобщо феномена "любов към вожда" е недостатъчно разработен в психологията, но в литературата нещата стоят по-добре - примерно в "Бесове" на Достоевски, "1984" на Оруел /Големия Брат/, "Падението" на Камю и т.н.Но да се върнем на конкретния случай. Това, което пишат непрекъснато в един и същи вид и стил не само не е вярно, но то е преди всичко крайна демонстрация на ширещата се у нас необективност и невникване в същността на събитията. Вината на Виденов е, че беше наивен и директно посегна на интересите на разни върхушки, включително на основната - финансовата. Естествено, разказаха му играта, а на нас ни стъпиха на шията. Но Виденов не е ***, разбра какво става и прие да се въведе валутния борд. Спомняте ли си как и колко се моли на всички негови противници в края на 1996 г. носения до тогава на ръце корифей на пазарната икономика проф. Георги Петров според почти всички политици у нас, да се въведе валутния борд при максимум 300 лева за долар и се спаси и икономиката, и българите поне отчасти. Върхушките в БСП мирясаха и се съгласиха, Виденов по принцип отдавна беше "за", но Костов, Бъкърджиев, Цонев и цялата им свита проявиха такава алчност и безпардонно незачитане интересите на България и българите, че в крайна сметка ни нанесоха поражение, чиито последствия ще влачим още много десетилетия. А това в съчетание с последствията на 45 годишния комунистически експеримент е съвсем отчайващо, но ние пак оцеляваме! Спомняте ли си и факта, че лева се обезцени 6 000 %, а реалния спад на БНП през 1996 спрямо 1995 г. беше само 11%. Това ни спаси, а не Костов. Защото пак да припомня - при масовото подаряване на активи от Костов през 1997 г. се появи вица за оня богаташ от Запад, който искал да купи България без българите. Костов отначало се замислил, но после се усмихнал и казал - я елате на пролет, вашата работа до тогава ще се уреди.Много стана, но още малко. 1997 е известна и с привнесените от финансовите спекуланти финансови кризи в Азия. Само че там разбраха кои са виновните и сега ако Сорос или Робертсон /основните явни играчи тогава/ се появят в някои от азиатските тигри, моментално ще бъдат прибрани на топло. А у нас са на уважение и почит!А който иска да разбере доколко съм прав нека проследи сегашната вече световна финансова криза, като започне със запознаване със същността и вродените пороци на паричната система от дългов тип с частично покритие, например като потърси с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филм/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/. Не давам адресите, защото ги трият.

373

преди 15 години

ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!! ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!!

372

VNC

преди 15 години

Най-лошото на хората, които се обединяват като костовисти е, че изглеждат интелигентно, но всъщност са кухи сноби, робуващи фанатично на повърхностни и неверни неща. Правят се на културни, но имат сталинистско текезесарско мислене - готови са да смачкат всеки, който не е на тяхното мнение. Липсата на доводи и логика компенсират със сила, която оправдават като "здрава ръка". Имат комплекси и затова вечно мразят нещо. Вярват в лъжи, които те самите си разпространяват. Лишени са от разум, защото са фанатици. А тъкмо фанатизма е в основата на всички страдания на народите - сталинизма, тероризма, култа към личността.Такива псевдоинтелигенти са най-вредни за обществото, защото са неверни, но прикрити и заблуждаващи.Надявам се, колкото може по-рано, българите да се отърсят от всякакви култове и пристрастия и да започнат най-сетне да мислят практично и позитивно.

371

eva

преди 15 години

Илияне, леко моето момче, да не получиш някой удар от толкова вълнение. Да, наистина как можаш да забравя и другия основен аргумент на селташката ви прослойка "Господин 10%". Къде си ги видял, тия 10% бе?? Я дай едно доказателство за това!! Човек когато говори разни неща, трябва да се аргументира с факти, цифри, документи, а не да цитира като сектант с години наслоявани заглавия на ТРУД, ясно ли ти е *** ***. Дай ми едно РЕАЛНО доказателство и пак ще си говорим. А относно кризата - не ми разяснявай точно на мен въпроси откъде е тръгнала и в какви мащаби е. Ясно е, че не я е причинил Станишев, но и преди тази криза нещата за България си бяха все така катастрофални.Относно кризата ще ти дам един пример - правителствата на нормалните държави затегнаха колана яко, ама ние не - понеже сме най-цъфнали - ларж раздаваме почивки на пенсионерите.Да не говорим колко месеци наред тази криза по стар комунистически маниер се отричаше.Така че не ми се обяснявай, а бягай обратно от там откъдето изпълзя.

370

ILIAN

преди 15 години

ЕВЧЕ ЕВЧЕЕЕЕ *** ***.ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ ПО КОСТОВО ВРЕМЕ НЯМАШЕ,ЗАЩОТО БЯХА ПОД НЕГОВА ЗАКРИЛА.Е,СЕГА ЧЕРВЕНИТЕ СИ ИМАТ ГАЛЕВИ,МАРГИНИ И Т.Н.АМА ВСЯКО УПРАВЛЕНИЕ СИ ИМА БАШИБОЗУК.А ЗА ПЪЛНИ ДЖОБЧЕТА ПРИ *** НЕ МИ ГОВОРИ.ТИ ЗА ГОСПОДИН 10 ПРОЦЕНТА ЧУЛА ЛИ СИ.Е,АКО НЕ СИ ДА ТИ КАЖА ЧЕ БЕШЕ МИНИСТЪР ПО НЕГОВО ВРЕМЕ.РАЗСИПА НЕПЕЧЕЛИВШИ,НО И ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ. А КРИЗАТА *** *** Е В СВЕТОВЕН МАЩАБ И СЛЕД ГОДИНА НЕ КОСТОВ,А ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА НИ СПАСИ.

369

eva

преди 15 години

Ми като не влезне, твоето джобче ще е празно.Ние Костовистите, в една голяма своя част, бъдейки достатъчно умни да осъзнаем очеизвадното и не толкова видното, ще бъдем способни ВИНАГИ да постигнем за себе си и близките си повече във всяко едно отношение - материално, духовно и т.н.Айде, слагай гумените шушони и тичай на двора да издоиш кравата, че в тази криза трябва да се яде нещо все пак!