51

Анонимен

преди 1 месец

Работодателите са работонаематели. Само в Русия ги наричат също "работодатели". На Запад ги наричат с правилното "емплойер", което означава "работонаемател". Нашите продажни синдикати продължават да наричат с грешното име работонаемателите и това е причината за гаврата с работниците.

50

Действителен случай

преди 1 месец

Петък.Шведски работници разтоварват автомобили от кораб. В края на работния ден са останали 10 автомобила. Капитанът вика шефа на работниците и му казва "моля те накарай ги да ги разтоварят, ще отнеме 15 минути, иначе кораба трябва да стои още два дни на пристанището, а това е много скъпо". Шефът на работниците му отговаря "Накарай ги ти, аз не мога"

49

Анонимен

преди 1 месец

Велев каза тази глуппост. Нека да си докарат индийци от нисшите касти, и да ги уморят от работа. Индийците, бангладешците ще трябва да извървят целия път на борба за достойно заплащане и 8-часов труд, който социализмът даде на човека.

48

...

преди 1 месец

Пълни глупости. Това, че работодателите прикриват, че се работи по националните празници, за да не плащат двоен надник, както е по закон, не означава, че не работим.

47

Програмист

преди 1 месец

Чат-пат удрям някой час оувъртайм. Но честно казано, само ако сме доста назад със сроковете по някой критичен компонент. Макар, че се заплаща много много щедро, предпочитам да се занимавам с нещо друго и да съм навън. Живота не е само работа.

46

С НОЖОВЕТЕ

преди 1 месец

С чорбаджи Славьо ще ги прекадим и обиколим дворовете ни. Те са си наши. Той знае как се играят хората и ръчениците. Не сме завършили консерваториите и семинариите им. ДЯДОВЦИТЕ НИ БЯХА ОВЧАРИ. Знам мъката им. Тя вече не е наша. За мъката става въпрос. Тя е за политиците ни и техните непрекъснати кризи. Да се мъчат да си ги съставяти избират правителствата. Редовните, служебните, дори и експертните на тези от Марс. Ние сме си братовчеди с него.

45

Анонимен

преди 1 месец

Преди работех в Джъмбо. Декември месец по 120-60 часа извънреден труд и го водят като бонус,а не като извънреден труд. В слаба държава нищо не се води официално. Като идваха представители на държавата попълвахме бланки колко работим,а на метър от нас седяха шефовете на Джъмбо и надничаха какво пишем. Много поверително няма що. Иначе след това си пазаруваха с големи отстъпки за вкъщи.

44

Юли, 2024

преди 1 месец

Нека тези с маанетата да му ги засвирят в Банкя. Тези със зурлите пък, на Пеевски и депутатите от ДПС. Кларинетистите да си ни ги свирят на нас. Тези от най-хубавите и най-българските. Ибряма си е турчин. Може и на погребението на агента им този, почетния да им свири. За да разберат каква е инфла;ията в родната им Турция. Щом като е починал и Йордан Цонев, целия богословдски факултет на тези от СУ-то им, да му отиде на панахидата. Така е с изборите им.

43

„Верваме“ Ви!

преди 1 месец

Когато у нас работодателите започнат да заплащат всяка една извънредна минута, така както е на Запад тогава ще мръднем напред в класацията! А сега е едно голямо НИЩО, много малко са тези работодатели, които наистина спазват трудовото законодателство и заплащат извънреден труд.За повечето този труд е два ли не в реда на нещата и рботникът е ДЛЪЖЕН да им го дава!

42

Анонимен

преди 1 месец

Извънреден труд се плаща, затова никой в Бг не го отчита.В чужбина ще им излезе през носа, но тука - нищо.

41

Анонимен

преди 1 месец

Пълни глупости, просто нито го отчитат нито го заплащат, поне повечето т.нар. работодатели.

40

Анонимен

преди 1 месец

Ердо ще възстанови паметника на Червенат Армия, но за сметка на това паметниците на терористите Ботев, Левски и всички останали ще бъдат разрушени.

39

Отидете У Запазна

преди 1 месец

Европа у Неделя - и Вода - не може си купите - всичко е Затворено! ДеноНощна Аптека - НеЧувано - Тука всичко Блъска ДеноНощно и е прегърбено от Работа - Лъжат Ви, както ви Лъгаха и за КОВИД-а!!

38

Анонимен

преди 1 месец

Никой не обича да полага извънреден труд. В моята фирма хората с деца винаги се изнизват да вземат децата си от градина и училище и накрая оставаме да работим ние които нямаме деца.

37

Анонимен

преди 1 месец

Като част от Турция българите ще живеят по-добре.

36

БМВ

преди 1 месец

В България шефа като каже - това утре трябва да е готово и няма хъка мъка. Просто не си гоним правата. Я се опитай да накараш някой немец да работи по празниците... ще ти се стъжни.

35

bbb

преди 1 месец

До Анонимен 45Така е, хората работят извънредно, на това никъде не се отчита, не се иска разрешение от Инспекцията по труда, респективно и не се заплаща. В Пловдив, например, има доста такива случаи, но хората се страхуват да подават сигнали, а чиновниците хич и не ги интересува!

34

Анонимен

преди 1 месец

Капитализъм са виждали дядовците ви.

33

Анонимен

преди 1 месец

При новите договорености България ще я дадат на Турция.

32

Анонимен

преди 1 месец

Др, капитализмът приключи още 1929-33г когато тогавашните относително развити страни завиха достатъчно вляво че спряха да са капиталистически в стария смисъл, и не сме го връщали. Сега навсякъде извън африканската провинция има центризъм.