59

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Пътища на запад са платени. Здравеопазване е платено. Пенсии няма в Япония САЩ и др.. държави. Данъците са много високи особено за имоти и доходи на богатите.

58

Анонимен

преди 2 месеца

За плоския данък пищят веднага като ощипани моми, но защо не коментират това, че ни съсипват енергетиката?

57

Анонимен

преди 2 месеца

До До kkk Сивата икономика не зависи от плоския данък. Но вкараха плоския данък. Тогава трябва да го махнат щото пак има сива икономика. Сивата икономика просто няма държава и полиция да конфискуват за неплатени данъци.

56

Анонимен

преди 2 месеца

Ако българина иска социална справедливост, ще трябва да се въведе подоходното облагане. Бедността означава престъпност, след време и за богатите няма да е безопасно да живее в такава държава.

55

Пепката

преди 2 месеца

Вдигайте, вдигайте. Аз вече съм стегнал куфарите към Валенсия. Не че в Испания, не е прогресивен данъка ама поне виждаш горе-долу за какво ти отиват парите. То и тук виждаш, но някак си не е приятно. Значи, продължаваме с вдигането на данъците за тия ,които се осигуряват на реалния доход, в същото време за нашите хора, сивия сектор е супер. Вдигайте, ся заробете България и с Уестингхаус. Аз лично съм взел решение и в момента съм пристъпил към изпълнение.

54

Анонимен

преди 2 месеца

До Проверка, проблемът е, че данаците отиват за карупция. На запад имат високи данъци, но срещу това получават добри държавни услуги. Пътищата ли ни са наред, здравеопазването ли ни е наред или пенсионната система? Пари има! И в момента има с текущите данъци, но голяма част от тях отиват в джобовете на "нашите хора" без да се върши нищо насреща. Защо тогава да плащаме още повече?

53

Анонимен

преди 2 месеца

Ами вероятно големите ще се преместят в чужбина.

52

Кибик

преди 2 месеца

https://zalez.site/da-nahranim-kravata/

51

До kkk

преди 2 месеца

данъците не са едни и същи - за тези с 20к са 2к, за тези с 4к са 400. Как реши че са едни и същи?Осигуровките на какво основание се вдигат? Ако плащаш минимална или максимална осигуровка получаваш еднакво обслужване.Проблема на данъчната система в България е сивата икономика, а не данъчната ставка. Има цели сектори които се осигуряват и плащат данъци на минимална заплата. Да започнем от там и ако пак не стигат парите тогава да взимаме от тези дето си плащат всичко!

50

Мхмм

преди 2 месеца

България е с най-агресивната подоходно данъчна политика, която ми е известна. И не виждам кой печелещ по-малко, т нар беден ще я одобрява. Но не виждам и богат защо би бил ок, ако не е крайно нехаен за държавата и народа си, каквито са явно. На запад освен прогресивно, има необлагаем минимум. Ако си под 10000 к евро на година за де. Настрана, че там са прекалили със социалната държава, но тук сме абсолютно в другата крайност. И ножицата не ще се затваря, а отваря още.

49

бг смешки 2

преди 2 месеца

как ще остане като народа е яко ЗЛЕ И не разбира какво се случва изобщо !

48

Вьзмутен

преди 2 месеца

Не виждам какво получавам срешу *1/3 от заплатата сиЗддавеопазване едва ли всичко е кеш , чисти улици миха нашата преди -2 г , преференции за нещо едва ли - просто един гьрби трима лапат Затова и с тия доходи и даньци никой млад човек не остава в бьлгария

47

Мрънкането идва от

преди 2 месеца

бизнеса най-вече. В Германия данъците са базирани на приходите. По-ниски приходи, по-ниски данъци. Да, 10% от 1000 лева не е равно на 10% от 10 000 лева, НО ако са необходими 2000 лева на работещ член от семейството, за да се живее що-годе нормално, а ти получаваш 1500 и ти вземат 24% не е същото като да вземаш 6000 и да ги вземат 24%. Освен това, колко са тия на 1500 и колко са на 6000? Бедните чисто математически повечето пари идват от бедните - това е факт, а не мит.

46

kkk

преди 2 месеца

Не е редно хора с 20к заплата и хора с 4к заплата да плащат едни и същи данъци и осигуровки. Има обаче и група на самоосигуряващи се лица, които ако се вдигнат праговете ще понесат цялата тежест сами, така че трябва да се пипа внимателно. Въпросът накрая, обаче, е - какво се прави с парите, които се събират. Ако само се наливат в бездънната яма НОИ, тогава и 100% данък няма да решат проблема. Трябват реформи - умни и дългосрочни. А това при нас е невъзможно. Затова просто ще вдигат МОД до откат

45

Анонимен

преди 2 месеца

Разни путинисти и слуги на Кремъл не искат да бъдем като Европа и да бъдем част от евроатлантическото семейство и европейските данъчни закони, и обслужват кремъл и Путин, които имат "Азиатския Плосък Данък от 13 процента". Българските слуги на Кремъл и Путин са по-големи азиатци от Путин, тъй като техният азиатски данък е още по-плосък - 10 процента.

44

Бай тошо

преди 2 месеца

Нали имате банане ха ха ха

43

Проверка

преди 2 месеца

Да видим в Гугъл къде има плосък: Казахстан, Русия, Сърбия, Албания, Украйна, балтийските. Нито една западноевропейска страна, нито една англосаксонска. Дам. Явно където в чисто, има инфраструктура и социална система, няма плосък. Плосък има в сатрапски азиатски кочинни, на Балканите и в Украйна. Разбира се, важното е да остават пари за БМВ и Мерцедес. Кво ти пука, че няма улица, парк и социална. Веднъж се живее. Да му мисли държавата за тия неща.

42

Вьзмутен

преди 2 месеца

Това си е вид рекет - сьбират ти даньци срешу нищо и накеая те праскат и с тоя данькЕдно време какви бунтове е имало срещу десятъкаСега ти отиват -30% в дьржаватаЯвно е било по добре да останем под османско владичествоДдс те праска отделно след всичко

41

Анонимен

преди 2 месеца

До Христо

40

Анонимен

преди 2 месеца

До Вьзмутен НДСВ рекетираха Станишев и той алчен се съгласи, че щяха да го свалат и сложат техен човек Близнашки или Гержиков и пак плосак.