87

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 54 - Знаеш ли кой прави "мечка" на по-стеснителните ученици? Това правят комплексираните nyтьoвцu, които събират смелост само когато са в група по няколко и се прицелват в стеснителен съученик, защото го мислят за будала, който няма да се оплаче.

86

Анонимен

преди 2 месеца

Щом си мсилиш, че в четвърти клас си видял и разбрал много за живота около теб, значи още са на нивото от 4-5 клас.

85

Анонимен

преди 2 месеца

от 89 Дето народа живееше в колиби образно казано преди комунизма а при бай Тошо половината население на България заживя в панелните блокове построени през бай Тошово време, кравар!

84

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 45 - Вярно е. Завърших елитна гимназия. Учител по математика ми беше един млад мъж, под 40 г. беше. За него се знаеше, че е преместен в нашата гимназия от друго едно елитно школо именно защото няколко момчета негови ученици го напердашили.

83

Анонимен

преди 2 месеца

до 87 Какъв разцвет преди комунизма бе, кравар??? Дето нямахме пътища, а коне газещи по калищата, дето нямахме заводи а 2-3 фабрики на кръст? Дето нямахме язовири, а при бай Тошо направихме 3000. Атомна централа, дунав мост...къде ми сравняваш царската изнемощяла мизерна България на Фердинанд и синчето му Борис с тази на бай Тошо??? Ти съвсем си изплискал легена, кравар!

82

До 41

преди 2 месеца

До До 30 - В някои от държавите, които наричаме нормални и на които се стремим да подражаваме, също има специализирани училища с интернати към тях, за деца с противообществени прояви.

81

Анонимен

преди 2 месеца

До 84 Мислиш в шаблони, породени от здраво вкоренени в главата ти лъжи. На въпросът ти - били сме в разцвет преди комунизма. Шаблоните трябва да си ги изчистиш от мисленето. Те изкривяват възприятието и изводите ти. Навикът за подчинение също много вреди.

80

До 32

преди 2 месеца

До Василев- до 28 Доколкото знам, когато извършителят не е пълнолетен, каквото и да е направил, присъдата е максимум 8 години. Това го прочетох в материал, публикуван във връзка с онези две пубертетки, които бяхга удушили своя съученичка заради това, че била хубавичка и имала дрехи, по-хубави от техните. Поне те двете бяха казали така пред съда.

79

Анонимен

преди 2 месеца

до 84 И сме можели да приобщим македонците към нас и да сме станели една държава. Тоя варненски римлянин съвсем е изтрещял

78

Анонимен

преди 2 месеца

до 82 Звучиш ми като оня Костадинов. Може ли сме да бъдем самостоятелна държава???? Ти откъде падаш бе? Марс, Луната? Кога от падането на турско робство сме били независими???

77

Анонимен

преди 2 месеца

Даже Леонид Брежнев беще украинец какво руско време и управление?

76

Анонимен

преди 2 месеца

До 73 Защо да избираш по-малка или по-голяма злина? Това е примиренческо поведение. Не ти ли е хрумвало, че може да направиш нещо различно, че може само да са те излъгали, че изборът е ограничен до "по-малка или по-голяма злина"? Задавал ли си си въпроса кой има полза да вярваш в тази лъжа?!? Не сме толкова малка държава, че да има нужда да сме зависими от някого! Но и двете страни ни мачкат и обезсилват, за да ни внушат, че без тях не можем да се справим. Помисли над това!

75

Анонимен

преди 2 месеца

Обективен, я кажи кое във филма което ставаше в училището не беше истина в действителност?

74

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 22 -- Няма проблем и днес да се възстановят трудово-възпитателните училища, а също и Строителните войски.

73

Обективен

преди 2 месеца

От филмът Маргарит и Маргарита, много народ черпи познания за онова време, но малко неща в него бяха така. Аз поне не съм видял такива неща или даже нещо подобно. Роден съм през 50-те, децата ми бяха ученици през 80-те, така че имам много наблюдения. Не се обучавайте от филмите! Животът е много по-различен. Същото е сега и с американските филми, с които ни заливат като река.

72

Анонимен

преди 2 месеца

От 79 коментара са останали само 15 ???

71

Анонимен

преди 2 месеца

до 74 Точно пък филмът Маргарит и Маргарита беше направен 1988-мa години и отразяваше последните години на социализма където учителката биеше по пръстите учениците с показалката. И беше забранен тогава за година. Аз съм 1978-мa година и помня как като бях 5-ти клас точно в годината когато бай Тошо падна от власт учителката ми насини кокалчетата на дясната ръка с показалката. Понял, кравар???

70

Ако е вярно това,

преди 2 месеца

което е написал по-долу N7, искам журналистите да спипат и да интервюират онази нагла многознайница от МОН, която е там заради етническия си произход и която ни проглуши ушите с инициативата "Отново в клас", но не ни оповести колко струва на данъкоплатците тази инициатива, от кой етнос са "децата", които трябва насила да бъдат връщани в училище и какви проблеми създадоха и на преподавателите, и на съучениците си онези от тях, които наистина се върнаха в клас, но не останаха задълго там.

69

Анонимен

преди 2 месеца

До 69 Точно пък последните 5 години показалката служеше за показване и за нищо друго. Това, което ми говориш явно е преразказ по приказки и слухове... В тези години вече учителите се скатаваха и гледаха много да не влизат в конфликти, защото лошият материал вече много си виреше главата и учителите не знаеха кой ще извади някакви връзки и ще им стъжни живота. Точно тези години бяха началото на избуяването на плевелите, които след това властваха през мутренските години.

68

Анонимен

преди 2 месеца

до 70 Ти не подкрепяш завладяването ни от западняците, но в същото време и си против методите на социализма в образованието в този случай. Та в задачата се пита, синко кое от двете злини избираш? По голямата или по- малката злина?