146

T

преди 2 месеца

Нали изграждането на един блок беше излишно и щеше да ни съсипе финансово за 6 милиарда?! Сега два блока за 14 милиарда са ОК. Всички са едни измамници и лъжци.

145

Избирател

преди 2 месеца

Я някой енергетик от НС да ми припомни последните 10-15 години Уестингхаус къде са изградили някаква ядрена мощност, че не се сещам!?

144

Анонимен

преди 2 месеца

Добре е че имаме такъв умен парламент, с толкова много енергетици в него!

143

Анонимен

преди 2 месеца

Водорода има един Протон и неговото сестриче Електрон, което бяга с любовна енергия около Протона за да има атом Водород. . Деутерия е брат на Водорода и има един Протон, един заврял се скришом Неутрон и едно сестриче Електрон, което бяга с любовна енергия около Протона и скрития Неутрон, за да има Деутерий. Трития е брат на Деутерия и братовчед на Водорода. Трития има Протон и двама скрити Неутрона и едно сестриче Електрон, което бяга около Протона и два скрити Неутрона.

142

Анонимен

преди 2 месеца

Сглобката бърза да краде като за последно защото нещата на източния фронт не са обнадеждаващи.

141

Анонимен

преди 2 месеца

Не чертежи ли , пак ?Поредното прецакване , плащаш за чертежи !

140

Анонимен

преди 2 месеца

И отново , руски части и оборудване , ама чрез американско участие !!!

139

Анонимен

преди 2 месеца

Някой изненадан ли е , че ВСИЧКИ държавни гигантски поръчки в Бг , се печелят от американски фирми ?

138

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонимТо се знае, че руските ще отидат в Турция, а ние американофилите, ще духаме супата пак !

137

Анонимен

преди 2 месеца

А що не ползвахте двата реактора дето лежаха толкова време на площадката в Белене, а ги харизахте на Украйна ??? Това е въпрос касаещ националната сигурност, а не да си играем на кой е по-голям евроатлантик! Щото ако бяхме гърци, досега да ви бяхме подпалили чергата! Но тука българинът бил видиш ли търпелив...и накрая винаги изяжда дървото!!

136

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименТи да видиш колко въглерод има в амоняка.....Що пишете глупости, неграмотни българи !

135

Анонимен

преди 2 месеца

Горивото е ефективно неограничено в продължение на хиляди години и може да бъде получено навсякъде: деутерий от морска вода и тритий чрез размножаване с малки количества литий. Няма риск от верижна реакция. Той не използва делящи се материали и е безполезен за оръжия. КуКуРуКуКу - ПРЕВЕЛ вчерашна статия на Yahoo на български Nuclear fusion for the grid is comming much sooner than you think, за просвещение от неговото внуче - Америка на Божествения Български Народ изпаднал в кома от баламосване!

134

Анонимен

преди 2 месеца

АЕЦ Белене беше двойно по-голяма за 8 милярда лева, а в Козлодуй за 30 милярда лева. Прецкани сме.

133

Анонимен

преди 2 месеца

АЕЦ Белене щеще да е вече готова и на 3 пъти помалко пари. Лойко и демократичните трябва да растрелват. САЩ бават 30 г. във Финландия и още не е готова.

132

Мухахаха

преди 2 месеца

Уестингхаус е РЕДОВЕН КЛИЕНТ на Росатом и от години си пазарува ядреното гориво за атомните електроцентрали ОТ РУСИЯ , дори миналата година ОТНОВО купи за НАД 1 МИЛИАРД ДОЛАРА гориво.... пак от Русия . Ко става с тия "санкции" бре ? Американската ни електроцентрала ще работи с руско гориво... което ние ще плащаме на Уестингхаус с добавената "демократична" надценка... Ахахахаха. Отказахме руската оферта САМОзащото нашите управници не могат да "гушнат" такава комисионна като с Уестингхаус. БРАВО.

131

Наблюдател

преди 2 месеца

Тия където подписаха споразумението да пият по една чаша преди лягане от ядреното гориво което ще унищожи Родопите и Добруджа защо там ще го изхвърлят не си го искат краварите

130

Браво

преди 2 месеца

И България добре и терористична русия е зле!

129

Анонимен

преди 2 месеца

Привлекателността на синтеза вече е добре разбрана, Той генерира четири милиона пъти повече енергия от изкопаемите горива, без да отделя СО2 или метан. Не създава почти никакви дълготрайни отпадъци. Неговият основен страничен продукт е инертен хелий. Той не използва почи никаква земя и малко вода и може да бъде направен практически невидим. За разлика от днешното делене, той произвежда висококачествена топлина, и ще помогне за декарбонизирането на стъкло, цимент, стомана, амоняк, водород и.т.н.

128

Евроатлантик

преди 2 месеца

Не е важно България да е добре - важно е Русия да е санкционирана!

127

Анонимен

преди 2 месеца

Русия искаше 4 милярда $ за 2 по-големи блока в Белене и антиземетръс площатка. Голяма загуба и предателство към бг.