118

една жена

преди 5 месеца

До Мюсюлманин до една 118 Доколкото Иисус не е историческа личност и няма никакви доказателства за съществуването му, е много трудно да се обсъждат поставените от Вас въпроси. Не можете да правите аналогии с всеки. Защото Синът Божи НЕ Е всеки. Няма друго непорочно зачатие. Ако не можете да проверите ДНК на бащата, не можете да твърдите, че е евреин. Изобщо, или вярвате, или доказвате. Смесено не може.

117

еврей до Мюсюлманин

преди 5 месеца

А стига плямпахте бе. Исус не е никакъв, важен е Моозес. Пък Мохамед е хептен никакъв. Явно не сме ви ги разяснили нещата достатъчно за тези 50 години.

116

Анонимен

преди 5 месеца

Остави етноса. Кажи Йоан Кръстител в какво го е кръстил? И да кажеш, че е бил лапе и не е знаел какво прави, ами то... Изобщо даваш ли си сметка, че Исус не се е изживявал като нещо, кръстено на кръста на който е умрал? Той се е имал за юдеин. Затова и се е присъединил към религията им.

115

Мюсюлманин до една

преди 5 месеца

Иисус не бил евреин, а роден сред тях син божии? Хайде, малко по-сериозно. Всеки роден на земята се ражда в определена етническа група, нали? Сега ще ни кажете и, че е бил рус, както го рисуват по детските. Като не е бил евреин, защо по християнския календар на 1. януари има обрезание господне? Защо изоставихте този негов адет? Ние вярваме, че е пророк, пратен на бени израил, който те не приеха и опитаха да убият. Не вярваме, че в разпъвам, а че Аллах го спаси. Поне го следвайте с обичаите му.

114

ПЛАТОН ЛЕБЕДИС

преди 5 месеца

Билгарите и Билгаранките -- НОСЯТ МАСОВО НАШИТЕ ГРЪЦКИ / ЕЛЛИНСКИ ВЕЛИКИ ИМЕНА !!!!...КАКВО ПОДРАЖАВАНЕ И ИМИТАЦИЯ ! ЗА ОСКАР .

113

една жена

преди 5 месеца

До До 110 112 Не сте личност, за която бих се постарала да ме оцени високо :)

112

Асанчу

преди 5 месеца

Аз пък си сложих сложих ново име Александър-Македонский ВиктороФ НикееФ!!!

111

Анонимен

преди 5 месеца

Както кажеш бейби. Дано поне мусаката ти си струва!-----------------------------------------------------------------------------Типичният Бай Г.аньо, мисли се за много оригинален и никога няма да осъзнае колко нелеп и смешен е

110

Ашурбанипал

преди 5 месеца

А пък аз съм украинец.

109

До 110

преди 5 месеца

Както кажеш бейби. Дано поне мусаката ти си струва!

108

една жена

преди 5 месеца

До До 107 108 Темата е за имената в България. :) Вие започнахте не на място този спор, въобразявайки си, че сте много сведущ :)

107

една жена

преди 5 месеца

До До 97 104 Ще Ви помоля да не ме наричате мацка, дори и да е доброжелателно :) Благодаря. Да не забравяме за "непорочното зачатие" :) Да, изпратен е сред тях, живял е сред тях, проповядвал е сред тях, но не е бил един от тях. Физическото тяло не е равно на същността.

106

Анонимен

преди 5 месеца

Моят син се казва Емануил.

105

До 107

преди 5 месеца

Направи си услуга и спри да пишеш по темата, преди да си се запознала с религията, която явно припознаваш за своя!

104

една жена

преди 5 месеца

До До 97 101 Още на Апостолския събор през 51 г. се разрешава на неевреите, които искат да приемат християнството, да не спазват юдейските обичаи. На практика, съвсем в началото християнството не се е схващало, като нова религия :)

103

Анонимен

преди 5 месеца

Иисус е бил юдей, приел будизма. После дал началото на християнството. Известен е и като Иса при мюсълите. Абе въобще, голям буламач са тия свети писания.

102

Анонимен

преди 5 месеца

Ебелин и Путкароса са убави за мунче и момиче, съответствената така.

101

До 97

преди 5 месеца

Самият Исус е кръстен от Св. Йоан кръстител в юдейската вяра мацко. Тогава още е нямало християнство. Църквата се появява векове след смъртта му.

100

Хесус Илайджов

преди 5 месеца

Според мен най-селските имена са Стою и Мезю. Както и Йорго. Но може и да греша

99

една жена

преди 5 месеца

До до 87 94 Това изобщо не е вярно. Древните гърци са имали лошия навик да преиначават имената на другите и да ги наричат долни, защото са смятали себе си за много издигнати. Така е било още, преди да срещнат нашите предци. За наказание днес целият свят ги нарича с грешно име - гърци, докато те се самонаричат елини :) А ние сме българи.