15

До Х /№ 4/

преди 11 месеца

Ами точно на работещи и учещи хора и на трудови пенсионери трябва да се дават повечето от общинските жилища.Ти спомняш ли си случая с известен наш кинорежисьор-документалист носител на 30 награди от международни кинофестивали, който в края на живота си беше останал без жилище и му бяха казали, че има шанс за общинско само при условие, че за някое жилище няма кандидати от ромския етнос? Този човек не почина на улицата само защото различни негови приятели го приютяваха подред. Направи си извод.

14

Един

преди 11 месеца

Кога България ще се откъсне от тези колективно мислещи хора ? И тези които работят в жилфонд и те не са виновни, тоест няма виновни, а потърпевши колкото искаш.

13

Анонимен

преди 11 месеца

Мария плаща ли данъци на държавата? Това трябва да е основният критерий и от него следва да бъдат освобождавани само хората с тежка инвалидност и кръглите сираци. Последните обаче получават от държавата само по едно одеяло, когато напускат сиропиталището, навършвайки пълнолетие. След демократичните промени вече имат шанс да попаднат в защитено жилище, но само за една година. После да се оправя сам. Някой мисли ли за тези хора?

12

Анонимен

преди 11 месеца

Бългериан тупаник, но това е реалността :)))

11

Анонимен

преди 11 месеца

Добре де в Русия няколко комуналки/ държавно жилище/ са с една обща тоалетна. Нямат и водомери.

10

банани и WC хартия

преди 11 месеца

По соца такива неща не ставаха!!! Сладки ли са бананите??

9

Анонимен

преди 11 месеца

Какво се чудим, българинът няма манталитет на цивилизован наемател - вижте на какво приличат депутатските апартаменти - при всяко ново нанасяне се правят основни ремонти та какво да е състоянието на едно общинско жилище дето го ползват нискочели с коефициент на стаен термометър

8

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 8. Ше ти думам : както е у Софето - така и по другите места. Няма човеци на територията. Аз познавам самотна майка с пълнолетно дете, която получи общинско жилище за няколко дена. По какъв начин се сещайте сами.

7

Анонимен

преди 11 месеца

За 45 кинта наем...има хора живеещи по квартири на една заплата и много деца и по 400 500 лева наем примерно и тая недоволна. Иска супер-лукс начи. От една страна разбирам, че когато се прави нещо то трябва да се прави както трябва, но от друга страна ... Дайте ми на мен това жилище бе за 45 кинта наем.

6

Анонимен

преди 11 месеца

Не знам как е в другите градове, но в София за жилища - както за всичко останало - настаняват близки и познати, вторите с пари в плик. У нас всичко е сбъркано и безчовечно :(

5

Анонимен

преди 11 месеца

До 13 години са доста. Явно при майка си

4

Анонимен

преди 11 месеца

Каква е тая лудост? Жилище без тоалетна и баня? Тези нормални ли са? Къде е ХЕИ?

3

x

преди 11 месеца

В София е пълно с общински апартаменти, които се ползват от прави, здрави, работещи хора. Тристайни апартаменти ползвани от 2-3 човека...Изобщо пълна гавра с хората които наистина имат нужда.

2

Анонимен

преди 11 месеца

Преди 1989 апартаментите се продаваха в завършен вид д мокети линолеум, с вградени гардероби и с кухненски шкафове. Двустайна панелка в София струваше 14600 лева. Сега ги продават незавършени на цена 120-250 хиляди евро .

1

13 години са доста

преди 11 месеца

Къде е живяла жената през тези 13 години - това е доста дълъг период - през цялото ли време е разчитала на възможността да вземе общинско жилище