57

До До работещия цял

преди 1 година

Да, такава е ситуацията в училище. Само че отправяйте претенциите си и недоволството към съответните органи и министерство. Защо смятате, че като се увеличават непрекъснато заплатите ви, а ситуацията остава все така бедствена, нещо се променя, оправя или какво? Ще продължи учителската незаинтересованост и маркиране на взети часове, родителите ще продължават по същия начин, учениците чудесно се ориентират и използват ситуацията и какво всъщност се променя и подобрява? Пари след постигнат резултат

56

До Ани Анева

преди 1 година

Децата не ги описваме като разглезени - те не само СА разглезени, но са и егоисти, които смятат, че светът съществува, за да се съобразява само и еднствено с тях. За да добиеш представа, застани пред което и да е училище по времето, когато си тръгват. Ще видиш и чуеш много неща, които се разминават с представата за цивилизовани хора. А пък аз имам въпрос към родителите - защо са искали да имат деца, след като прехвърлят грижата и отговорността за отглеждането и възпитанието им на някой друг?

55

Анонимен

преди 1 година

Защото учителската професия е призвание, а днес в нея едно 90% работят като чиновници, за едната сигурна заплата. Не оправдавам родителите, те прекалено се надяват училището направо да им отглежда децата, но и учителите не са истински учители. Отчитат едно присъствие или маркират такова в час, а глезльовците да правят каквото си искат. Но е факт, че и рИформите на образователното министерство много помагат за това. И в училището е каша, както навсякъде. Няма да се оправи с повишаване на заплати.

54

Alex

преди 1 година

Никакво увиличение не стига че работят до обяд ама и искат повече алчните учители

53

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 42, в моя екип, който няма постижения НЕ получава повишение на заплатата! Точка! Също трябва да важи и за учителите! Време е и те да бъдат оценявани! Стига сте мрънкали, че някой ви пречи! На кривата ракета... нали знаеш! Седнете си на четирибуквията и си вършете работата, за която ви се плаща! Никой не може да промени системата, ако тър теите в тази система не се раздвижите! Не са ви виновни децата, не са ви виновни родителите! Виновни са ви такива като тази от статията!

52

Анонимен

преди 1 година

Тази баба е вече на 75 години, що не се пенсионира и не даде на някой по-млад ролята, която играе?

51

Ани Анева

преди 1 година

Чета коментари и не мога да разбера едно нещо. Каква е причината да искаш да станеш учител, когато не обичаш децата, описваш ги като разглезени мамини синчета или момиченцето на тати, хвърляли,блъскали и т.н. Та въпроса ми е към тези, които упражняват учителската професия.Какво ви накара да станете учители?Предполагам сте наясно, че всички хора, така и децата са различни, че наистина тази професия е призвание и един учител трябва да е наясно, че трябва да бъде такъв с всички ученици!

50

Мен

преди 1 година

Всички на държавна издръжка с претенции, че трябва да получават по-високи заплати, трябва да бъдат законово задължени да ги искат от нас - данъкоплатците. Примерен текст на молбата би бил "Ние учителите/полицаите/..../..../...., молим вас данъкоплатците, да лишите вашите деца от средства, за да има за нас по-високи заплати. Ако молбата ни не бъде удовлетворена, ще реагираме като запазим тишина и се смирим пред вашето решение".

49

Анонимен

преди 1 година

Тая Янка Такева е един динозавър от времето на Тренчев и компания

48

Анонимен

преди 1 година

А какво да кажем за професорите и доцентите? те са с по-големи титили а получават по-малки заплати от учителите, които взимат близо 2000 лева в момент на икономическа криза. Може ли да не стават нахални учителите?

47

Анонимен

преди 1 година

До До работещия цял денПробвайте да си смените професията!Явно учителството не е за Вас! От описаното виждам,че липсва подход!

46

Анонимен

преди 1 година

Минах вчера покрай училище в София, от една стая се чуваха крясъци, обиди, блъскане на чинове. Това ученици ли са?Кой нормален и уважаващ себе си човек ще иска да работи в такава обстановка!

45

Киро-Роки

преди 1 година

До Анонимен 6"Неграмотни родители - неграмотни деца. Крушата не пада по-далеч от дървото. Тук учителите нямат вина." НАПРОТИВ!!! Точно учителите трябва да учат децата, защото родителите им са неграмотни! За това им се плаща! Ако ние плащаме за частни уроци, за частни училища, понеже учителите са неграмотни - защо ни е този държавен тумор - да иска още повече пари???? и то без да повишава качеството!?!?!Хайде няма нужда!

44

До работещия цял ден

преди 1 година

"пробвайте да работите по ЦЯЛ ден в един цех и по цяла година, а не само от ваканция в "болничен" и обратно" ----------- Пробвай да работиш по 6 часа затворен в 1 стая с 30 пубера, половината от които са *** и те плюят, защото родителите им така ги "възпитават". Пробвай да направиш забележка на мамино синче или момичето на тати. Пробвай да не си вдигнеш телефона, когато мама и тати те търсят за да те наругаят - няма значение дали е вечер, събота или неделя. След 1 седмица ще тичаш към цеха.

43

Анонимен

преди 1 година

Много ми е забавно като чета, как масово очаквате резултати. Ми няма да има такива, докато на матурата с 30 точки минаваш. Докато директорът ръчка учителите да пишат оценки различни от двойка. Докато нагли родители изискват учителя да пише високи оценки без покритие. Докато ти се обяснява, че ученикът не е човек, а перо в бюджета. Разбира се има немалко изключения, но учителите са длъжни да се съобразят с гореописаното.

42

Анонимен

преди 1 година

Аз пък протестирам против некадърността и невежеството на някои учители и не съм съгласна да им плащат от моите данъци по-високи заплати

41

РАБОТЕЩ ЧОВЕК

преди 1 година

Тази другарка(по време на най-голямата стачка в новата ни история)беше в основата да се постигне: Разделяй и владей!Окопирала е синдиката и няма да се махне оттам,а и учителите я търпят.Важни са резултатите,а не броя на учениците както е сега.Тя не се бори за по-малко деца в паралелка,за да е по-ефективно обучението.Тя продължава да смуче яко от МОН покрай различните НПО-та.1900 стартова заплата-та асистент в СУ започва с 1500.И на какво отгоре е тамплиерка и наградена от СУ с орден?

40

Анонимен

преди 1 година

До 41А ти имаш ли успехи или твоята фирма? Дали всичките клиенти и служители на фирмата са доволни безкрайно? Ама всички на 100%. Дали не послъгват малко държавата с каквото могат? Ако учителите не са си свършили работата ти нямаше да имаш нито кадърни колеги, нито платежоспособни клиенти.

39

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 38, в частния сектор никой не ни подкрепя при искането за повишение на заплатата! Знаеш ли защо? Защото се дава само след ПОСТИЖЕНИЯ! Такива, каквито учителите НЯМАТ!

38

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 34, до теб специално. Има такива като мен, които преподават и са се "затваряли" за няколко часа на ден :) И децата слушат! Изводът е... проблемът е в учителите! Защото са скучни, необразовани, незнаещи и неможещи! Ако им се преподава интересно си слушат, учат и внимават!