109

Анонимен

преди 11 месеца

До Morski Даже и ако беше само славянска защо са чакали маке бг та бг им я измислят. Могло е някое югославянско маке да я измисли още преди новата ера и бг като пристига приема македоница.

108

Morski

преди 11 месеца

До Маке- брато да те питам защо да се именува " славянска азбука " като Полша,Чехия, Словакия,Словения,Хърватия не я използват ,а от други страни като Казахстан,Монголия, Татарстан... ,които нямат нищо славянско я използват?И ДА ТЕ СВЕТНА - ЗАЩОТО НЕ Е СЛАВЯНСКА ,А БЪЛГАРСКА И ПО ИСТОРИЧЕСКИ СЛЕДСТВИЯ СЕ Е РАЗПРОСТАНИЛА Н И СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ НАД 250 МЛН ХОРА!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ГОРДИ БЪЛГАРИ!

107

Анонимен

преди 11 месеца

Много ясно,макета и Македония не са съществували когато българите сме създавали кирилицата.

106

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен И татари не са славяни или маке а пишат с кирилици. Така че не е македоница а татарица при тях.

105

Цървул

преди 11 месеца

Единственото сигурно и признато е,че МАКЕДОНИЯ е телевизионен канал и то - ГРЪЦКИ!По тази логика РСМ си е подобие на нашата 7/8-ми, чалгийка за местна употреба на козарчетата оттатък Вардар. По едно време имаха претенции за древногръцко потекло, сега за азбуката.. Объркано племе с преобладаващо албанско бъдеще, няма как да се променят!

104

Анонимен

преди 11 месеца

Макетата друго казват . Македоницата била тяхна и как можело ние да празнуваме 24 май ? Това било отастъпление пред бу.гарите :)

103

Анонимен

преди 11 месеца

На мен ми изглеждат много прости нещата с РСМ , или потвърждават, че са били българи и си имат история, или не са българи, и тогава да си пишат ,че съществуват от 1991г. Какво не е ясно?! Защо ние им признаваме обща история? Няма обща история след като не са българи!!!

102

Днесовци,

преди 11 месеца

не ви прави чест, че слагате цензура в коментаарите на глупавия си сайт. Това само показва колко ви пука за свободата на словото! А днес е 24-ти Май! Слуги!

101

Драскащите

преди 11 месеца

тук пишман *** и имената не могат да си напишат без грешка!

100

Патко,

преди 11 месеца

поне на 24-ти Май не прави грешки! Пише се РСМ, а не РМС !!!

99

Анонимен

преди 11 месеца

До Отговор Ще върнат звателния но в градовете като чуят и летат на бой ако кажеш на жена Марийjo Пено и т.н. че е просташко.

98

Радев

преди 11 месеца

Абе какви Македонци какви пет динара,тази нация е изчезнала преди 2000 години ,по време на Римската Империя след въстанието ,на Псевдо Филип,лъжефилип Римляните са извършили геноцит и разселването на цяла древна Македония ,сегашните са едни славяно ,турски ***,викат на задънена улица кюр сокак,,какво общо имат с онази еленизирана нация

97

Анонимен

преди 11 месеца

До Сата НАТО Звателния падеш е в српския и какво ни мешате със србете.

96

Анонимен

преди 11 месеца

До Маке Ден е на славянската, българската и неславянската писменост. Защото има и неславяни които пишат на кирилица. Маке ако сте маке отивате в югославянската писменост която е латиница.

95

Мирослав

преди 11 месеца

Пълно с негрмотници,ама да се изкажат селяните.Половината от постовете се приема от написалите ги,че Кирилицата е творение на Кирил и Методий,крещяща неграмотност и простотия,но и те да кажат,като на село.Братята са написали ГЛАГОЛИЦА,която се използва изключително кратко поради сложноста и. КИРИЛИЦАТА Е НАПИСАНА В БЪЛГАРИЯ ОТ УЧЕНИЦИТЕ ИМ ПО ЗАРЪКА НА КНЯЗ БОРИС НА ИЗДРЪЖКА НА ДЪРЖАВАТА ДОКАТО РАБОТЯТ,СЛЕД ТОВА СА ИЗПРАТЕНИ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ ЗА ДА ОБУЧАВАТ И НАЛАГАТ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА.

94

Анонимен

преди 11 месеца

До До анонимен Македония я няма и няма и македонски език ако царя не беше загубил 1919 г. или царете на Англия и Австрия Германия не я разделиха в 1878 г. от България та трябваше войни в 1912. След 1944 всичко е въпрос на това дали са сърби или не са сърби, че можеше да ги карат да учат и сръпски и е още по-зле

93

Анонимен

преди 11 месеца

Няма нищо македонско в азбуката ,княз Борис праща Климент в южнобългарските земи да създаде кирилицата по- приспособена към българския говор азбука в сравнение с глаголицата,която е създадена от светите братя Кирил и Методий с цел да бъде преведено богослужението от гръцки на старо славянски език.

92

Маке

преди 11 месеца

Честит ден на Кирил и Методи, денот на словенската писменост!Кирилицата била развиена и користена во Преслав и Охрид, таа е наша заедничка азбука.Поздрав.

91

До анонимен

преди 11 месеца

Гледай да не получиш нещо от зад в пещерата.нали мразите комунизма тогава трябва да знаете кой и как преработи нашата българска азбука и измисли фалшивия македонски език РМС да внимават макета смотани

90

Българин

преди 11 месеца

В Украйна българските училища са отворени и работят.В окупираните територии от руските фашисти българските училища са затворени и българският е забранен!Какво изпищя Коце по този въпрос?