278

Анонимен

преди 1 година

Всяка страна от свое име може да участва където си иска или да не участва. И за хората е така. Никой не спира господин професора да отива на фронта. Никой.

277

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 306 - И да и не. ГФР и ГДР са един народ. Германския. Условията позволиха да се обединят отново след изкуствено разделение. В случая на СССР много еднонационални народи потърсиха пътя си. Никой не ревизира тези неща, освен днес - Путин. Югославия - там един диктатор искаше да запази насила "съюз" от противоречия. Сърби, хървати, босненци - на едно място? Рецепта за взрив. Но до сега нито една държава не е започнала ВОЙНА с друга държава в пълен мащаб.

276

Сата НАТО

преди 1 година

защо Америка да може да атакува страни на 12 -15 хил км от границите си с мотива, че защитава нац си сигурност, а другите да не могат да се защитават от непосредствени заплахи около тях? ------////------ Защото тка е редно, аз така съм поискал. Аз не съм руснак, а съюзник на САЩ.

275

Анонимен

преди 1 година

Със заучени фрази от казионни медии не се продават на краставичар краставици. Именно за това сме в отбранителен съюз за да имаме отбранителна политика ккто и целия съюз.

274

Анонимен

преди 1 година

До долния. В международно установения ред след ВСВ имаме ГФР и ГДР , СССР и Чехословакия и Югославия но както се вижда този ред вече е нарушен и то многократно. Има много други примери северен Кипър Косово Корея и др. Близкия изток и Израел !!!

273

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 298 - Когато конфликта там приключи с руска победа, ще почука и на твоята врата. Агресор не се спира с "мили думи" и "неутралилет". Той затова е агресор - не му пука за твоя "неутралилет". За него ти си част от "саследството" на СССР - част от "Руския мир". Румъния се въоръжи сериозно и извоюва уважението на Запада. А ние? Куп стари съветски железа и нищо незначещи оправдания. Като искаме мир, къде е плана ни за мир изложен пред ЕС? Кой ще го предложи на Путин?

272

Анонимен

преди 1 година

До долния. В международно установения ред след ВСВ имаме ГФР и ГДР , СССР и Чехословакия и Югославия но както се вижда този ред вее е нарушен и то многократно. Има много други примери северен Кипър Косово Корея и др. Близкия изток и Изрел !!!

271

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 300 - И Австрия и Швейцария /особено/ са въоръжени до зъби. Швейцария е абсолютния пример. Цяла Европа /а и света/ пази Швейцария заради банките и банковата тайна. Няма нищо, ама нищо общо между нас и тях. Те спазват по конституция ВЪОРЪЖЕН неутралитет. Ние сме АБСОЛЮТНО невъоръжени. Имаме шанс само в СЪЮЗ.

270

Анонимен

преди 1 година

До 297 - защо Америка да може да атакува страни на 12 -15 хил км от границите си с мотива, че защитава нац си сигурност, а другите да не могат да се защитават от непосредствени заплахи около тях? И как тълкуваш 20 год война в Афганистан, нападението над бивша Югославия и мн др.? Като хуманитарни операции ли?

269

Анонимен

преди 1 година

Защо да не можем да сме неутрални вътре в Нато и в ЕС. Нато самото то сто пъти заявява че е отбранителен съюз. Какъв е проблема. Ние сме за отбрана !

268

Анонимен

преди 1 година

Швейцария и Австрия не членуват в Нато а Швейцария не членува в ЕС както и Норвегия и Великобритания , но са си много добре. България нека си членува но трябва да има позиция и в това и е чара !

267

Анонимен

преди 1 година

Не можем да бъдем неутрални - това е против нас самите.По-добре е да бъдем бити, май туй думаш, или поне така излиза..

266

Анонимен

преди 1 година

Къде ги видя тия "путинофили" ? Дори не виждам чак толкова да има и русофили. Но хората имат различно от сорросоидното мнение и тяхно право е да го отстояват. Не мисля че трябва да се взема страна и да се дават или продават оръжия за участие във вече започнал конфликт. Това е мнението ми.

265

Анонимен

преди 1 година

Интересна е "логиката" на българския путинофил! "Миролюбивия" Путин има повече бойни глави и 10 пъти повече тактически ядрени оръжия от Агресора - НАТО и Америка! И разрушана установение след ВСВ ред като нахлува в независима държава за да прекрои границите и - от "уплах", разбира се. Очаква се и същия този "човек" да "зачете" българския "неутралитет". Дали само на мен ми звучи фаршиво и някак - предателски?

264

Анонимен

преди 1 година

Още един който е слушал радио и преповтаря чутото .

263

Анонимен

преди 1 година

Хора, каквото и да си говорим, Путин не "уважава" Международния ред и договорености. Това, че голяма група очевидно изплашени хора искат да се "снишим" няма да ни помогне с нищо. Историята винаги се повтаря. С Вермахта на границата и ултиматума на Бекерле България влиза във ВСВ. Ако Путин е на границата ни, няма въобще да се интересува от нашия "неутралитет". За него сме парче месо което да вземе или да подели с Ердоган. Не можем да бъдем неутрални - това е против нас самите.

262

Анонимен

преди 1 година

Ето дори сега слушам един военолюбец по радиото. Поканен е там само пет дена преди изборите. Цел вкарване на България във война и превръщането и в мишена. Но по ми е интересно защо канят отявлени военолюбци и то само пет дена до изборите. И това ако не е пропаганда. Отявлена военна пропаганда.

261

Анонимен

преди 1 година

Аз не искам да умирам заради военнолюбците ! Има ли нужда да назавоваме техните имена. Те са всеки ден по радия и телевизии и трябва да носят отговорност за военнолюбивата си позиция и всеки който гласува за тях.

260

МагаРЕВ,

преди 1 година

колко ти плаща Козяк за тия *** ло у мия,дето ги ръсиш на килограм по студията?

259

Гошо

преди 1 година

Тъй нареченият професор да си свали розовите очила и извади главата от пясъка.... Стига поръчки.