27

Анонимен

преди 1 година

Защо само GPT-тата ви все в устите? Цялата система е гнила! Замисляли ли сте се за какво плащате осигуровки? Където и да отидете, въпреки, че ви регистрират за еди-какво си действие - ви вземат такса. Защо я има? Защо не е част от т.нар клинични пътеки? Има проследимост кой какво кога и защо е направил еди-какво си. Защо е необходимо да се плаща допълнително? Особено т.нар потребителска такса! Недомислената Здравна каса е тумора на здравеопазването. Полза имат само армията некадърни чиновници

26

Дядо

преди 1 година

"Потребителската такса изостава" , а качеството и услугите, че и илачите растат ли, растат. Че и заплатите.Баланс, бате няма що.

25

Не са Лекари

преди 1 година

Това са пиявици дето пия кръв .

24

читател

преди 1 година

Нещо трябва да се промени??? Обсъжда се потребителската такса да е 7.90лв.Какво на практика става- отиваш при личния лекар за направление и плащаш 7.90, оттам отиваш при лекар-специалист и там 7.90,след което се връщаш при джипито да ти издаде електронна рецепта за предписаните от лекаря-специалист лекарства и отново 7.90???Някой трябва да е луд

23

ME

преди 1 година

До АнонименОПЛ и да иска не може да намери сестра, защото ходят да работят в яслите за 70 дни отпуска и същите пари. ОПЛ няма да ти прави домашни посещения за мерси, защото сме в 21в и не ти е роб. Стани ОПЛ и си прави кардиограма и манипулации за без пари. И като идеш на майстор за колата, пак да изискаш да ти прави годишна профилактика за мерси, защото си много красив.

22

Анонимен

преди 1 година

Първо ревизия н доходите, съд, връщане на откраднатото, присъди и най- накрая коментиране на такси и заплати. Прокуратурата да се самосезира!

21

Анонимен

преди 1 година

Кога ОПЛ ще се задължат да имат електронна връзка с Клиничните Лаборатории и on-line да проследяват резултатите на т.нар. пациенти? В момента те "ЛЪЖАТ", че са ти гледали резултати, а на другия ден те изпращат за хартиено копие. Кога ще се направи финансова ревизия на доходите нат.нар. ОПЛ - имоти, коли и т.н. от НАП за периода от НАЗНАЧАВАНЕТО им - до ДЕКЕМВРИ 2022г.? Как се преглеждат 4000 - 5000 - 6000 пациенти месечно???

20

Анонимен

преди 1 година

Кога ОПЛ ще се задължат да работят с медицински сестри, които да извършват манипулации на пациентите? В момента трябва да намериш сестра, на която да платиш, въпреки че си здравно осигурен. Кога ОПЛ ще се задължат да правят домашни посещения при трудно подвижни пациенти - Кардиограма веднъж годишно? В момента търсиш кардиолог, на когото плащаш най-малко 100 лева за домашно посещение.

19

Анонимен

преди 1 година

Отивам при джипи-то,а той бърза да ми даде направление за специалист.Е,за това ли иска по-висока такса?Щото е гара разпределителна?Не може ли направо да си ходя при специалиста?

18

Анонимен

преди 1 година

Ние пациентите обсъждаме, че институцията ОПЛ не работи. Край на модата Едноличен Търговец в медицината. Ще се разкрият и обновят поликлиниките и трудово възнаграждение както в ПИРОГОВ. В момента ОПЛ са "жалки" драскачи" и "сериозно некомпетентни" в областта на съвременната медицина. Поднесете ЦВЕТЯ за БЛАГОДАРНОСТ на КОМСОМОЛСКИЯ СЕКРЕТАР - ИЛКО СЕМЕРДЖИЕВ.

17

Хм,

преди 1 година

Не е вярно - за платената такса си се издава касов бон. Не съм платила стотинка на лекар без такъв. Въпросът е, че това е изнудване. Плащам здравни осигуровки от как има безсмислена грабителска НЗОК. Просто няма причина да плащам и тази такса. Защо я плащам? Тогава да се спре с осигурвките. Така плащаме двойно за едно и също нещо.

16

Анонимен

преди 1 година

Откраднахте пари от касата за 10 години напред. Даже трябва да ви се намалят заплатите. Минимална ви стига, колкото да не е без хич. Призовавам хората: НЕ ВНАСЯЙТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ В ЗДРАВНАТА КАСА, ВНАСЯЙТЕ СИ ГИ В ЛИЧНА СМЕТКА! И ги ползвайте, ако се разболеете при истински специалисти!

15

Хм

преди 1 година

Въпросната такса са пари на ръка ,върху които няма никакъв данък. Ако аз взимам на ден по 50 лева ,без да плащам данъци ,то НАП ще ме гони до дупка. Обаче на едноличните търговци - лични лекари е разрешено да не плащат данъци ,пък и сега още да увеличат скубането на болното население ,за да спестим едни пари от Здравната каса за шефчетата там...

14

Анонимен

преди 1 година

Без друго не ходя. Ако ми се наложи лекар за нещо важно, така и така ще си плащам, просто ще ида директно при специалист, който съмизбрала и ще сиплатя. Рекета за заплащане на задължителна здравна осигуровка не мога да го избегна, но поне тази такса мога и го правя. Ще го правя и занапред.

13

Анонимен

преди 1 година

до 20-25 лв е нормално какво мрънкате а и никой не ви кара да ходите на лекар

12

Анонимен

преди 1 година

Тогава,касови апаратчета,издаване на касови бон при всяко едно заплащане,при неиздаване на такъв 2000 лева глоба и закриване на лекарската практика!

11

Анонимен

преди 1 година

Върнете парите, които източихте от касата във вид на пътеки и бонуси! Нужна е ревизия на доходите ви! Отделно от това, трибуналът ви е в кърпа вързан! Нямате право да говорите за такси и заплати!

10

Доцент Карчев

преди 1 година

Айде нема нужда.......

9

Анонимен

преди 1 година

По високите такси за пациент ще си ги търсите от НЗОК по спомен един ваш друг доцент е шеф на касата!

8

тъй.....тъй

преди 1 година

Може, но да издават КАСОВА бележка от апарат свързан директно с НАП.