78

Руската газ е ЧАО

преди 1 година

Европа спира да купува руска газ. Всеки ден се купува все по-малко и по-малко. На Портновая, злополучната станция, за която Пууутлер лъжеше, че не може;а да работи без турбината, от един месец гори 90 метров пламък - газ, която Просия изгаря, защото прецака Европа с договорите за газа и няма къде другаде да реализира. :)))))

77

Т.Шак

преди 1 година

До Анонимен 78: Високата цена на газа води до висока цена на европейската индустрия, която я прави неконкурентоспособна на международния пазар и следователно ще доведе до стагнация и лавина от фалити. Американският газ няма да помогне, а дори напротив - ще навреди, защото е скъп.

76

Анонимен

преди 1 година

До До 76/80 "Само еврогейска тиква може да си мисли, че свободния пазар може да предложи ниска цена в сравнение с дългосрочно договорена." ***. Докато руските нацисти не започнаха войната цената на газа в нормални обстоятелства беше по-ниска от тази, която Газпром принуждаваше България да му плаща по дългосрочните договори.

75

Анонимен

преди 1 година

Идеализма на руzзнаците не познава граници- тази зима ЕС няма да купува газ от Мордор и следващата и по- следващата, свърши и търговищката! Повишаването на цената е заради норвежките планови ремонти не заради московските газове!!! Ама статията е преведена наполовина и то промордорската! В момента само турски поток работи ( сЪРбия и унгария) по северен 1 е само на 20% ... а газпром гори излишъците в под станции на тяхна територия! КРАЙ С РУZКАТА ГАЗ!!!!!!!!!

74

китаец

преди 1 година

Добре е, че за Китай доставките се увеличават. Така ще може да се правят батерии и слънчеви панели за ЕС и САЩ. Нали ще минават на електрични.....някога си.

73

До 76

преди 1 година

Точно това си мислех и аз. Само еврогейска тиква може да си мисли, че свободния пазар може да предложи ниска цена в сравнение с дългосрочно договорена. Всички в Брюксел и в частност германските и френски политици са за тричане....

72

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 68 "на руснаците не им трябва арбитража" Ми тогава кво говориш за арбитраж? :))) Или нямаше какво друго да кажеш? :)))

71

Анонимен

преди 1 година

Значи американците ще им изядат и малкото пазар, който им е останал на рашките :))) Въпрос на време е американската икономика да надуши печалбата от ЛНГ :)))

70

Анонимен

преди 1 година

Кой казваше че руския газ е най-евтиния газ?

69

Т.Шак

преди 1 година

Цената на европейските борси не зависи от продавача, а от борсовите играчи. Руснаците искаха дългосрочни договори с ниски цени, обаче европедалите решиха, че през борсата щяло да бъде по-изгодно и вот вам результат - 2500 вместо 120 долара/куб.м. Въобще такива глупци като евроидиотите светът не е виждал.

68

Реалист

преди 1 година

Аз като им разправям на говедата, че който има ресурси има всичко, те не - парите били по-важни, а топли се сега с пари, само за бърсане на евро-гейските им газове стават!

67

хубаво

преди 1 година

Добре е, че при нас сме на въглища и атом. Да му мислят другите от ЕС. И Франция си е добре де и тя е основно на атом.

66

Анонимен

преди 1 година

Нека и още да вдигне цената, никой да не купува.

65

Анонимен

преди 1 година

До 61зозо имат и горят, ние нямаме и плащаме по цени над 2000 . Какъв ти е проблема? Безплатни неща няма и твоето тролене не е изключение

64

Зозо

преди 1 година

До Анонимен..........Мани правописа, важното е, че Крепостните накрая ще ядат пилето...

63

Анонимен

преди 1 година

Така работи КапитализъмЪ - изгаряш половината, а другата половина я продаваш на тъпанарите на десеторни цени, на който не му харесва значи е срещу демократичните ценности!

62

Анонимен

преди 1 година

Кокорчо къде си? как ще е положението тази зима? нали сам каза че нещо там азерски газ, нещо щяло да има да става? Кокорчо не се крий, ела да си поговорим като мъже.

61

Анонимен

преди 1 година

До 53 на руснаците не им трябва арбитража сега си продават на германците 30%от количествата ,а печелят с 200-300% отгоре. Като немците циврят денонощно по телевизия да се обърнат към арбитража. Или те си мислят ,че всичко им е позволено "русофобче" всички си извадиха заключение за западните банки и възможни санкции

60

Каспър от Каспичан

преди 1 година

До джендърката "Зози" Наистина платените троловете у нас, скоро ще останат без работа,и ще им се наложи да отидат да работят някъде като охранители за 550 лв/месец,тъй като са събрани от кол и въже, без акъл и образование !Защото нещата вървят към пълен провал на подетата от краварите и евроджендъритекампания срещу Русия и Китай. Затова е тази злоба и жлъч срещу тях в сайтовете . . .

59

Лаврентий Берия

преди 1 година

До Анонимен 54 - предполага се от изказването ти, че на вас - московските тролейчета Газпром лично ви донася газта по къщите. Как, по Спиди ли ви я праща или Митрофанова я дава по списък със заплатите ви?