33

Всички разбрахме

преди 2 години

За какво точно става дума, само "експертите" ни убеждават в противното.

32

Анонимен

преди 2 години

Абе тоя кво е друсал??? Един простичък въпрос - на чие име са сметките в газпром банк? На името на купувача! И тази в евро/долар и тази в рубли! Газпром каква валута получава? Рубли от сметката на името на купувача! Това както и да го гледам си е плащане в рубли, а който твърди нещо различно е пълен ..... !

31

пх

преди 2 години

Пишман "експертите" не отчитат множество фактори - Европа почти запълни газохранилищата си в рамките на едномесечния месец преходен период, който им отпусна Путин, Реверсна газ, Летния сезон и държави като Бг без промишленост и без централно газово отопление, които не се нуждаят толкова силно ог газ. Виж, Нефта е друго нещо, танкерите превозващи нефт не са чак толкова много... Тъй, че Есента ще е Доста Напрегната, а Зимата направо тежка, но "експертите" мълчат, за да не всяват паника... -)))

30

dakotabg

преди 2 години

Е от такива специалисти,сме на тоя хал!

29

Експ

преди 2 години

Нали експерти и политици ни убеждават, че не е ок че другите държави си купуват евтин газ а ние трябва д аси купуваме скъп газ за да сме солидарни .. с и те не знаят какво. Обясняват ни как бялото е черно. От цялата работа трябва да се чувстваме ок че купуваме възможно най скъп газ и то през посредник. Явно наистина смятам за нас като общество че няма сила която да ни накара да се замислим че ни прекарват и крадат брутално. Не ги е страх от народа чиито слуга би трябвало д а бъдат.

28

Данъкоплатец

преди 2 години

Мен ми прилича да са двама дърдорковци, ама щом мисирките от ДнесБг държите да им казвате експерти, ваша воля!

27

Анонимен

преди 2 години

До кога някакви лъжци, ще се изказват? Вовата е ***, иска разплащане в рубли, но се съгласил и в евро?!?!?! Този както е почнал, след малко ще каже, че лично Вовата ще ни носи газ в кофи. Всички от Продължаваме Падението, са толкова нагли?

26

Анонимен

преди 2 години

Аз вярвам на западни експерти наще са Taшak работа сумати западни издания писаха че русия отчита рекордни приходи има прогнози за

25

Гepманистaн Убepалec

преди 2 години

И пак: Нито един клиент от "вражеска държава" не се е съгласил да плаща в рубли по договори в евро или долари. Това което е направено е откриване на сметки в банката на газпром (т.е. газпром) за да се правят трансфери в договорената валута и цена образувана по договорените правила. След това газпром превръща валутата в рубли по какъвто курс е заповядан. Но това не променя нещата. Щото конвертируема рубла няма. Проблемът е че все още има валутен поток към агресора. Но и това ще мине

24

Анонимен

преди 2 години

Копейкаджиите са в потрес, няма газ - няма рубли!

23

перко

преди 2 години

Тъпо племе сме! Путин я рави тази трасформация на валутата врубли за да може държавата а разпога с нея, а не фирмите!Всичко друго е вятър и мъгла! На теория има сакции от страна на ЕС, но на практика не. Отново се използва руски газ и държавите нанасят само щети на икономиките си. Няма как да е реши по този начин хода на войната.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен И при рязко спаднало потребление на нефт и природен газ, какво става с икономиката на България? -------- това за рязкото спадане в някой cъветски вестник ли го прочете?

21

Анонимен

преди 2 години

До А Масово се опитват да произвеждат родни заместители на западните стоки. ------ аха, затова москвичите и ладите ще са без никаква електроника, а бойците им крадат перални, тоалетни чинии и дрехи от Украйна.

20

dsss

преди 2 години

На коя опашка е "Газпром" да ва у ескперите..Ще кажете че има тръби от Европа, Турция, Гърция, Румъния и Русия.. че да е на опашката.. като си на опашката и си сам = на първи

19

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Всъщност, газта която купуваме е платена с рубли, просто не от нас а от посредници. ....... ти съвсем изплиска легена бе другарю :) В САЩ не ползват рубли дори за тоалетна хартия!

18

Анонимен

преди 2 години

Кви експерти са тези? Те са явно "образовани", но по всичко изглежда, че не са просветени! Това четенето с разбиране въобще не им се оттдава. Кой ги е обучавал тези нещастници, и за манипулатори не стават. Ако са учили в българско училище, даскалите да повръщат парите за "образоването" им, ако са си плащали - да ходят да си искат парите, похарчени за нищо! Срамно е вече и обидно такова говорене.

17

Анонимен

преди 2 години

Путин просто прави това което и САЩ правят с $. Но Путин има и тръби а САЩ нямат.

16

А

преди 2 години

Путин заяви, че започва да разширява връзките си с Азия. Явно много сериозно обмислят да изоставят европейските си партньори като приоритет, както и търговията с Европа. Масово се опитват да произвеждат родни заместители на западните стоки.Колко са успешни, времето ще покаже. Но май са с убедили, че няма смисъл да се мъчат повече с ЕС. Така, че ще се сбъдне желанието на някои да стоим "по-далеч" от Русия. Не разчитайте толкова, че Газпром ще се върне.

15

Анонимен

преди 2 години

$ също е искуствен курс на американците защото само те печатат.

14

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен И като как тогава рублата не била конвертируема като хората си ги купуват на борсата а после плащат с тях на газпром ? ............. купуват ги от руската борса, на която Путин казва какъв да е курса. Руски тарикатлъци за нискоинтелигентници.