32

анонимен

преди 2 години

Така е. Искат да стават банкери, ИТ специалисти, бизнесмени и министри. Не щат комбайни, а Мазерати.

31

Настигнахме Запада

преди 2 години

Е, на запад се оплакват от години по същия повод. 80% от работниците са чужденци. Явно и ние трябва търсиме решение

30

Анонимен

преди 2 години

Бъдещето не е само на комплексите за индустриално земеделие-това е подходящо най-вече за зърното- а и на множество малки ферми за биозеленчуци и плодове, организирани в доброволни кооперативи. Натам трябва да са насочени огромна част от субсидиите.

29

До 20

преди 2 години

Не си наясно готин. Съседката на вилата цял живот е била работничка в ТКЗСто. Храната и винаги е била безплатна и най-- доброто качество че и нaс черпеше. намазвахме пилета, свинско.... Деца и бяха безплатно по лагери 2-3 пъти в годината. А от бонусите си и на двамата им купи коли. Ама хич не и беше лошо.

28

Анонимен

преди 2 години

До Зозо Работеха за по 60 ст. на ден, но всички имаха къщи, образование, каквото пожелаят, безплатно, както и безплатно лечение, както и много други неща, които сега ги няма. Вярно е, че нямахме ценности като безработица, наркомания и др. подобни. Затова пък сега ги имаме в изобилие. Ти за това ли мечтаеше?

27

чичко Сталин

преди 2 години

- няма човек, няма проблем. В случая земеделие. Ей умни са тва комунистите, ей! Или им работиш ангария или те изчезват. Ся не могат да те изчезнат в лагер, за тва те изчезват в чужбина. Ама скоро ще ядът хурката

26

Елемаг

преди 2 години

Вдигнали сте мерника на милион и половина смесени предбалкански земи с неустановен статут,които са се самозалесили.Искате и тех да обърнете с големия Клааас!!Източихте язовири,овършахте оврагове с горички,изорахте черните пътища и тях за субсидия.Всички изсякохте за субсидия.!!Какви работници,вие сте всичките за арзследване?Да почнем и третирането с хербециди,измирането на пчелите,цъфтежа на водорасли по реките.Още ли ревете зърнари!!Че вие за колко прокурори сте!!

25

Анонимен

преди 2 години

Изходът- даваш на хората си по 3-4 хиляди месечна заплата / като начало/ и си свиркаш

24

Анонимен

преди 2 години

Ами сега ви е момента да си наемете хора на договор дето да вземат правоспособност за трактори и комбайни. Айде по селата е пълно с народ дето седи и бичи ракия с туршия. Ама българския "бизнесмен фермер" все чака да започне сезона та да дири работници, после не може овреме да изоре, ожъне итн и почва да циври на държавата за помощи. Ами инвестирайте в кадри от сега! Плащаш му курса и го държиш на заплата 400лв на измислен 4ч раб. ден да не избяга и като дойде сезона му даваш 2000 на месец!

23

Елемаг

преди 2 години

На 1000 декара след чератата средно ви е 50 000 лв чиста печалба ,господа зърнари!!!На 10 000 декара чичко паричко на година половин милион.Що си мислите,че не се знаем и не сме запознати,какви програми,какво и как се взима и във вашия бранш?Или да гледаме Хасиендите в центъра на всяко село?Малцина са тези,които целогодишно си плащат на комбайнерите с осигуровка.Всичките останали ги бичите на срочен и после на борсата зимата.Отделно един комбайнер е механик и подръжка :) Айде нема нужда.

22

Търпелив

преди 2 години

нямало хора, но този период щял да бъде най-добрия-е как ще стане?

21

Анонимен

преди 2 години

Който не е разбрал ще го разбере. Храната и водата са истинските ,,златни бизнеси " за бъдещето. На запад това вече е ясно , тук все още не. Фермерството ако е добре организирано носи отлични доходи.Имаме прекрасна земя, нужни са само хората които са с поглед в бъдещето

20

Анонимен

преди 2 години

Няма кой да работи? Това чак сега ли ви очуди?

19

Алко

преди 2 години

Балъците, гусин бизнесмен, отдавна заминаха в селското стопанство на УК и ЕС. Тука останаха хора, които очакват да работят за пари. Сеш ли се? Почнете да плащате и хора веднага ще се намерят!!!

18

Анонимен

преди 2 години

на вас скръндзите с големите джобове не се полагат ни пари, ни работници, ни евросубсидии. не заслужавате.

17

Зозо

преди 2 години

Мдаа, едно време в ТКЗС-то като работиха за 60 стотинки надница и после взеха 36лв. пенсия беше идеално, а? Или като караха ученици, студенти и войници да работят без пари на полето - чиста ангария на комунистите... После това било безплатно, онова било 2 стотинки... ай сиктир!!! Нищо не е безплатно.

16

Айдееее

преди 2 години

Щом и земеделците започнаха да ривът става страшно! По-големи от техните субсидии и то от години няма. Там парите дет се раздават не мож им хвана края!!!Кво искате бре. Пребройте си колко милионера имате в прочутото земеделие...а иначе ядем вносни зеленчуци и плодове ...и брашно 5-то качество!!! Я по кротко!

15

Анонимен

преди 2 години

Тоя иска зърнарите да ги направи милиардери без таван на субсидиите. Не го слушайте долното меееекере

14

Анонимен

преди 2 години

За какво реве тоя и земеделците като от мойте данъци в чужбина получават безвъзмездно евросубсидии. Да пукнат дано всичките лакоми земеделски часници

13

Чакаме те, Османе

преди 2 години

Закривайте я тази държава. 140 години мъка. Искаме си Османската. Тогава народът ни живееше най-добре и най-спокойно.