18

Пича

преди 2 години

Последната засега известна подробност е, че в деня преди инцидента, половината екип е отказал да работи, точно заради пълната липса на безопасност на труда. За яснота, в момента холивудските продукции се местят от Калифорния в Ню Мексико (заради по-ниските данъци), наемат локални екипи, и ползват всяка възможна вратичка да не им плащат и да се стискат откъм допълнителни разходи - като например дежурен експерт оръжейник.

17

Пича

преди 2 години

На въпроса - "защо Болдуин е стрелял по оператора и по режисьора" - освен вече казаното, понякога наистина има сцени при които се стреля към камерата (началото на филмите за Джеймс Бонд, например), но обикновено не се прави със заредено оръжие, а ефектът се добавя впоследствие. Според слуховете, Болдуин е искал да избегне да прави втори дубъл на различна сцена, и е решил да демонстрира нагледно как иска да стане кадърът... без някой да му е обяснил как наистина стават тези кадри.

16

Пича

преди 2 години

Колкото до инцидента, според слуховете изстрелът дори не е бил част от някаква сцена, ами Болдуин е обсъждал с пистолет в ръка как да направят дубъл, казвайки на режисьора и оператора "не мога ли просто да ви гръмна ей-така"... и взел, че ги гръмнал, ей-така. За допълнителна ирония, човекът иначе е яростен критик на оръжията, конкретно на конституционното право за носене на оръжие - а този тип индивиди обикновено не знаят нищо по отношение на безопасното боравене с оръжие.

15

до предните

преди 2 години

Когато жени пишат за оръжия, все едно мъже да си говорят за педикюр!!

14

Пича

преди 2 години

За уточнение - статията е вдъхновена- абе направо да си го признаем - ОТКРАДНАТА - от материал на изданието VICE озаглавен "How Gun Deaths Happen On Film Sets", с автор Мигел Фернандез-Флорес. Поздрави на другарката-плагиатка *** Христова, ама поне да се научи да чете на български, и да няма правописни грешки буквално в подзаглавието. Пък после медиите се чудят защо са с най-ниско доверие в Европейския съюз.

13

Пича

преди 2 години

Иначе, този тип инциденти са изцяло отговорност на актьора - т.е., човекът, натискащ спусъка. Нищо, че има задължително дежурен експерт. Нищо, че пистолетът е с халосни. Не - това е оръжие. За него важат закони за употреба. И не спират да важат на снимачната площадка, независимо колко голяма клечка са актьорът, продуцентът (в случая едно и също лице), режисьорът и т.н. В случая, това си е убийство от небрежност и следва да се съди като такова... ако някой съдия се навие, разбира се.

12

Пича

преди 2 години

Дори и да не сте стигнали до бисера "заготовката е кръг" (в оригинал "a blank is a round"), просто си личи, че някой е забърсал чужда статия, пуснал я е набързо през гуглето, и вече се пише автор - журналист. Явно г-ца *** Христова е била по-заинтересована да си скубе веждите, отколкото да прояви елементарна грамотност.

11

Обективно

преди 2 години

Статия,, която нищо не казва, но с мноооогоо думи!

10

До гого

преди 2 години

Ей сега ще ти обяснят всичко тия от Днес, само изчакай да си потъркат кристалната топка !

9

Анонимен

преди 2 години

До 4Много просто ,Болдуин стреля ,а операторката го снима без да знаят какво ще се случи.

8

Анонимен

преди 2 години

Ех този гугъл преводач! Офицер от запаса съм, но срещнах толкова нови думи за едно просто нещо. Патрон, състоящ се от гилза, куршум, барут и капсул детонатор.

7

Влау

преди 2 години

Въпиющо неграмотен машинен превод. Гугъл транслейт... Срам!

6

Alex

преди 2 години

Ето това е изречение за пример:Те се състоят от: снаряд или куршум, гориво - барут или химически експлозив, който изстрелва снаряда, грунд - първичен експлозив, който запалва горивото при натискане на спусък, и кожух - конструкциите, които държат всичко това заедно и обикновено се изхвърлят на земята при стрелба.

5

Преводач

преди 2 години

Google Translate....поне малко да го бяхте редактирали....мъка...

4

гого

преди 2 години

Много приказки и нищо за по най-важният въпрос: защо Болдуин е стрелял по оператора и по режисьора. Това някакъв сценарий ли е? Заснето ли е? Всички обясняват как се борави с оръжие при снимане на сцени. Е, каква е тази сцена, в която се стреля по оператора?!?!?!Рабирам да беше застрелял партньора си артист в дубъла и това да е било заснето, значи станала грешка. *** то не. Няма сцена, няма снимки, а стрелба срещу хора от екипа. Напишете няколко думи по ТОЗИ въпрос...

3

Анонимен

преди 2 години

На кой му дреме , стига сте ни занимавали с глупости

2

Анонимен

преди 2 години

Никой не го интересува.

1

Божкееее

преди 2 години

Прочетох първото изречение и се отказах да чета.