36

Анонимен

преди 2 години

Шивачките от Аушвиц. Шивачките, които е трябвало да шият, за да оцелеят. Имали са осигурена храна и контакти с градската среда. Шивачките в днешна България получават заплата, която едва-едва им стига за храна. В началото на ХХI век шивачките в България трябва да шият тоалети за експлоатиращата ги Еесовска Зона, за да оцелеят.

35

Сюлейман паша

преди 2 години

,,...в лагера в продьлжение на 10г.(!!!!)е имало шивашки цех..." Алооо,нагли еврейски льжци-лагера е построен за полски полит.затворници и пьрвите от тях идват в 1940г. И лагера е закрит през януари 1945 г.!!!Поне внимавайте в датите,че без туй никой не ви вярва на измишльотините!Имали и вестници,радио,лекарства!Нали се пазеше много стриктно от немците?!Немеца ако реши ти даже мухата от дебелия си мьрзелив еврейски зад...ник няма да можеш да изгониш без негово знание! На никой не им пука за вас

34

Е сега примерно

преди 2 години

Знаеш ли, че Пабло Пикасо и Владимир Димитров -Майстора са били на една маса. А знаеш ли, че съселяните на Майстора заемат да го питат: Майсторе какво работиш?Абе рисувам си тука едни работи.Абе ние наем, че ти постоянно си рисуваш, ама с какво си вадиш хляба?Та и момчетата и момичетата от СТЕМ и те така - това нашето не го считат за работа!

33

+1,4

преди 2 години

Квадратни метра българско съвременно изкуство от периода 1945-1990г.Докато обсъждаме работа! Аз си работя. Плюс още 3,2 траки славяни, прабългари , скити ...Плюс пет квадрата почти тая седмица!

32

astra umreka

преди 2 години

да преведа статията да те надупчат или да висиш като изпразнен на опашка да ти бъркат в гърлото за проба не е чак толкова лошо виждате какво е било в аушвиц

31

Хемус

преди 2 години

А жабарите дето имаха цехове за дрехи и обувки,колко години се подиграваха с българските жени!?

30

Роза

преди 2 години

Шивашкият труд винаги е бил най-неблагодарен и най-незаплатен.И сега е така.Но тези жени поне са имали надежда,че по този начин ще оцелеят.В хитлеристките, пък и в сталинските концлагери е било така-оцеляваш, ако имаш късмет.Било е такова времето,затова тези неща ги е имало.От нас зависи да не допуснем никога пак да ги има!

29

Нане

преди 2 години

Комунистите бяха направили фашистите по ниски от земята... *** е трябвало, още да ги гърчат... До девето коляно... За да не избуяят сега отново!!

28

.

преди 2 години

Арбайт Махт Фрай!!!

27

Анонимен

преди 2 години

Кого ще почеш бре еднодневко... Щи отнеса кратуната с бренеке за глигани...

26

Христо Христов

преди 2 години

Да не забравяме, че някои държави имат 3 различни дни в годината за възпоменаваме на жертвите на Холокоста.

25

Анонимен

преди 2 години

Един четвъртина евреин постави вековна вражда между две нации и заради неговите глупости измряха милиони европейци. Беше прав само за онези от маалата.

24

Христо Христов

преди 2 години

До 4 " 4 милиона са избити в Освиедцим официално" - Преди 30-40 години бяха 1 милион официално. Даже със синтите, и комунистите.

23

Христо Христов

преди 2 години

До 17В ЕС демокрацията "Невежеството е сила".

22

Христо Христов

преди 2 години

До 19Фашистът Кимон Георгиев е натресен от Чърчил. Инак е бил първи в списъка за разстрел.

21

Анонимен

преди 2 години

Тея са все едно шивачки в България...

20

Христо Христов

преди 2 години

Абе след толкова хвалене на тая съпротива, почвам да си мисля, че е като съпротивата на дкмс секретаря и БКП активист носещ плакат в подкрепа на превратаджията Луканов, срещу БКП.

19

те си знаят

преди 2 години

До Анонимен 4 От този непрекъснат рев за избитите милиони евреи Германия плати на Израел над 150 млрд евро!

18

Анонимен

преди 2 години

Като се сетя колко кожа са съсипали тези в концлагерите,чак яд ме лови.

17

До Нане

преди 2 години

Този БЪЛГАРСКИ елит запазва България от влизане във войната. Спасява и евреите си.Успява безкръвно да разшири земите ни. А комунистите са били толкова обичани че дори "въстанието" от 9.9 пред идващите съветски войски е организирано от истинските фашисти Кимон Георгиев и Дамян Велчев най-видните превратаджии.И вместо да бъдат преследвани получават привилегии.9.9.1944 излиза, че е фашистки преврат