118

коментатор

преди 2 години

Хайде и аз да се включа, още преди "пандемията" продадох апартамента в областен град, сега сме на село на 10 мин. с кола от областен град, работим в града. Още преди 5 год. нямаше изобилие на читави къщо близо до града. Парите от апартамента директно за къщата и нищо не хартиса. После (и в момента) - ремонти и т.н. - още разходи. Има и плюсове, има и минуси, но като цяло - спокойствието сякаш си заслужава. А и карантините, дето ги карах като контактен - в апартамента щях да изкукам сигурно....

117

Анонимен

преди 2 години

Тука една мързелива брокерка дето не е виждала домат и не е хващала мотика седи и обяснява колко страшно и ужасно било в селата, че ти трабвало градинар и че зареждаш печката на 3 часа. Боже, колко си далеч от истината. Ама щото иска да продава тухли със замазка на 2000? квадрата и е умрела от глад, че балъци не останаха.

116

Анонимен

преди 2 години

"'Потрайте още малко и ще видите исторически срив в цените на имотите" - няма да е само на имотите, ще има пълен финасов срив, цялата ковидня беше , за да изгърмят всички и всичко

115

Хмм

преди 2 години

Та с какво да ме привлече селото1. Има ли детска градина и училище и колко % са от малцинствата? 2. Има ли Медицински център, доктор, аптека, полиция?3. Има ли канализация, постоянно електричество и питейна вода?4. Има ли магазин с нормални цени?5. Има ли добър път до там?Ха сега ми кажете едно такова село.

114

истината

преди 2 години

Лошо няма, но мен ме притесняват тези дошли от селата в София да храчат по улиците.

113

Галактика

преди 2 години

Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa пpeдпpиe мepĸи зa oгpaничaвaнe нa ĸpeдитиpaнeтo. Ocнoвнaтa пpичинa зa тoвa e бyмът нa ипoтeчнитe зaeми, ĸoйтo зacилвa oпaceниятa зa имoтeн бaлoн.Потрайте още малко и ще видите исторически срив в цените на имотите. БНБ са закъснели с мерките, конят е изтървян вече...Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa пpeдпpиe мepĸи зa oгpaничaвaнe нa ĸpeдитиpaнeтo. Ocнoвнaтa пpичинa зa тoвa e бyмът нa ипoтeчнитe зaeми, ĸoйтo зacилвa oпaceниятa зa имoтeн бaлoн.

112

Галактика

преди 2 години

'''Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa пpeдпpиe мepĸи зa oгpaничaвaнe нa ĸpeдитиpaнeтo. Ocнoвнaтa пpичинa зa тoвa e бyмът нa ипoтeчнитe зaeми, ĸoйтo зacилвa oпaceниятa зa имoтeн бaлoн''Потрайте още малко и ще видите исторически срив в цените на имотите. БНБ са закъснели с мерките, конят е изтървян вече...

111

kris

преди 2 години

''БНБ ограничава кредитирането заради бума на ипотечни заеми''Това е заглавие от днес, който иска да провери в нета. Всички знаем какво следва ...

110

Чичо

преди 2 години

Айде сега тия глупости може да си ги навиете на руло и да си ги ..да. Аз по един час търся къде да паркирам вечер, били се изнесли... Абе на кой ги пробутвате тия глупости, бе мaзни брокерчета!

109

Анонимен

преди 2 години

Много хубаво е това. Но скоро ще има обратна вълна при тази възраст на хората от по 35-55 години. Всички ли са без деца и какво ще правят, когато им се родят деца или малките порастнат? Защото дете след 7 клас с какво образование ще остане в малко градче с обща гимназия или малко село? Как ще се подготви за ВУЗ и добра професия? До 7 клас как ще се подготви за гимназия? Пътуване от село до града всеки ден за разкарване на децата в един момент писва, а и зависи колко е далеч големият град.

108

Сега

преди 2 години

Остава,да започнат и деца да раждат и всичко е наред!

107

село

преди 2 години

Тази цена се отнася за някои действащи хотели в селата в България, иначе с такива пари можеш спокойно да си купиш двустаен в Sants, квартал на Барселона, Испания. Аз съм много вътре в нещата по отношение на селски имоти в общ. Хитрино, Н. Козлево, Каолиново и Върбица например. Там наистина поголовно се изкупуват къщи, подходящи не само за селски туризъм, но и за живеене, био производства - растителни и животински, пчели и др. И цените са около 15 000 лв. за стабилна къща с двор около 2 дка.

106

Ямболски цървул

преди 2 години

Поредните лъжи.

105

Анонимен

преди 2 години

лъжи

104

ДЖЕНТРИФИКАЦИЯ

преди 2 години

Това преселение от градовете към селата е вид 'джентрификация'. Джентрификацията е процес, чрез който районите с по-ниски доходи се трансформират от приток на жители с по-високи доходи и по-доходоносен бизнес.

103

Бай Тошко

преди 2 години

Като ги слушаш тия брокери и си представяш държава с 50 млн души население и средна работна заплата от 5000 евро на месец. Купувайте, тук всичко само ще расте. Най-много расте простотията на българина според мен така като им чета заклинанията на брокерите.

102

Анонимен

преди 2 години

Продължавайте да ги затваряте и да им забранявате и процеса ще се ускори още повече.Ще си останте само ваксърите и номенклатурата по градовете, евро ***.

101

Анонимен

преди 2 години

Нещо сте се объркали! Хората не се връщат на село. Селяните продължават да мигрират към големите градове. А тези които сега отиват на село са граждани в повечето случаи от големи областни градове. Просто хората си сменят местата. Всеки търси нещо ново и това което не имал досега.

100

БОКО

преди 2 години

СЕЛЯ$НИ$ТЕ ПО местата си

99

Анонимен

преди 2 години

До 101 Striker Да но тези които са купили апартаменти с цел инвестиция не са съгласни да се изнасят, защото няма да ги отдават под наем и са на загуба като им стоят празни. Те даже и трудно ще ги продадат защото няма на кой.