86

93,

преди 2 години

Като поработиш малко в частен сектор ще видиш колко дни е "платеният отпуск по кодекс"! Много неща ще видиш, ама няма да идеш. Щото лесно в бюджета - нищо не правиш и клатиш крака, а заплата ти капе, а можеш и вкъщи да си кесиш с месеци - все едно. Да ти напомня, че и 20 дни да са - с престоя вкъщи през зимата са отдавна опапани! Проста математика е, но толкоз си я учил!

85

Анонимен

преди 2 години

Карайте още 2-3 месеца на затворени училища и ви обещавам, че скоро няма да можете да се движите по улиците свободно от банди на деца. Карайте така - със затворени училища и лъжи за ужасни вируси, принуждавайте хората да бачкат в чужбина, за да има за хляб и покрив на децата. Още една година максимум с такова управление и държавата просто я зачеркнете! Пък ако щете денонощто обвинявайте родителите, на които се крепи продраният бюджет!

84

До 89

преди 2 години

Минималната отпуска по закон е 20 дни. Ако на теб работодателят не ти дава повече от 10 дни, значи проблемът е в теб. Приеми, че си с робско съзнание и децата ти ще станат роби като теб. А за мен не се грижи, работя в частна компания и годишната ми отпуска е 35 дни + 1 подарък от компанията за Коледа.

83

xaxsasб

преди 2 години

До 81 - Както виждаш сметките ми излизат до стотинка. На мен майка ми го направи с 1200 заплата сама. Даже да не споменавам, че единият го препродаде на 30к печалба и и помогнах да изплати още една боксионера и вече сме с 3 апартамента. Но тя е от старото поколение родена е 64та. Живота 95-05 беше много по-труден от днешният. Новите родители са по-слаби и податливи на медийната манипулация. Момента в който се оплачеш е момента в който трябва да осъзнаеш, че си изманипулиран от медиите.

82

Анонимен

преди 2 години

"Възпитанието" следваше да е приоритет на държавата и политиката, но с гробари с езика на *** и манталитета на ББ нищо друго не може да се очаква. Те са тези, които решиха, че децата могат да седят безконтролно по улиците с месеци и години. Като обясните как родител може да си е вкъщи през цялото това време, можете да отваряте уста и да ги вините! До тогава просто млъкнете и си взимайте там тихо и кротко бюджетната заплатка, че с това бъдеще на държавата няма да я взимате дълго!

81

87,

преди 2 години

Я си гледай в джоба бюджетната заплата и си затваряй човката! Хората не знаят какво е отпуск повече от две седмици и ги издоиха да си го пускат зимата още! Безсрамни нагльори!

80

Анонимен

преди 2 години

"Навремето" журналистите не се занимаваха с гащите на Кейт, с любовите на нам кой си неизвестен певач или футболист, нито навиваха едно и също как трябва децата да си кибичат по къщите с години, без да се предлага алтернатива за без друго изнемогващите им родители. Хайде да не ми сравнявате нещата с едното време, че става още по-тегаво и ясно, че България с още няколко месеца ДО е направо бегала. Можете окончателно да й турите кръст!

79

До 81

преди 2 години

Ако не си водите децата на море и планина, ако не им купувате дрехи и книги, ако не ги записвате на курсове и спорт, знаете ли колко много пари ще спестите? Като станат на 25 ще имат апартамент, нищо че няма да имат работа и ще са израстнали с огромни комплекси и ниско самочувствие. После могат да продадат апартамента и да изпият парите.

78

до 79

преди 2 години

Възпитанието е приоритет на семейството. Учителите учат децата на науки. Вярно е, че в училището също се обучават и възпотават децата, но възпитанието е приоритет на родителите. За семейно възпитание чували ли сте? Или раждате едно дете и го оставяте на произвола на съдбата? Има няколко вида семейно възпитание и какъв вид е избарло семейството зависи от тяхното образование и възпитание. Процеса е като доминото. каквито родителите-такива и децата.

77

Анонимен

преди 2 години

на работа... радвайте се че все още има някви деца!

76

82,

преди 2 години

"Навремето" и никога всъщност никой не си е позволявал да извади децата от институциите за година и половина! "Навремето" бабите се пенсионираха на по 55 и гледаха масово внуци, сега бачкат до 65-70 за пенсия. Не ми сравнявайте нещата с "едно време", че сте много далеч от истината.

75

До 81

преди 2 години

Познавам много родители непушачи, обаче нито един не е купил апартамент на децата си. Или не могат да смятат или проблемът не е в цигарите.

74

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 79--------------------------навремето и нашите родители ходеха на работа и имаха време и за нас.

73

xaxsasб

преди 2 години

До 58 - Математика за пушещият родител - 1 кутия на ден = 2000 лв на година. Слагаш ги в спестовна сметка и когато детето ти навърши 20 имаш 40к лева, купуваш апартамент с ипотека за 100к лева, пускаш го под наем и се самоизплаща. Детето ти е на 25 завършил е университет, има собствен апартамент и ти е благодарен за цял живот. Алтернативна реалност - пушиш си то си живее при теб до 26 то завършва университет казва ти, че не можеш да му дадеш нищо и заминава за чужбина.

72

джави

преди 2 години

Родителите са ги харизали на самотек или по целодневни занимални.

71

Анонимен

преди 2 години

За всичко са виновни учителите,че не възпитават децата.Родителите ходят на работа и нямат време.

70

Истината,

преди 2 години

Сложи си кавички и седни да четеш история и спихология, за да си припомниш или тепърва да научиш, че цялото обществото е отговорно за възпитанието на собственото си поколение. После помисли, ако имаш с какво, кой ще възпитава мнозинството деца, които година и половина е на улицата, след като родителите трябва да бачкат за хляба и за бюджетарите-калинки - любители на "хоумофиси"! Не ви е срам!.

69

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 74Бил съм приемчик в един склад, не знаех ко га ще се прибера, имах само един почивен ден.....хахахаха :)))

68

Анонимен

преди 2 години

И по-зле ще става-още една година ДО и отпишете бъдещето на държавата изцяло. Дори във военно време децата са ходели на училище! Никога никой не е посягал със скверните си ръчища на образованието и възпитанието им. Което става камо в общество, никога само по къщите. И не смейте вие,писа*рушки,да внушавате вина на тия, които ви изкарват парите! Защото вие пишете и преписвате глупости и клюки, а да, и поръчки за ужасния вирус и колко е добре да се затварят институциите с години.

67

ИСТИНАТА

преди 2 години

Проблемът е главно в родителите и това всеки го знае или е добре вече да го осъзнае и разбере в дълбочина и детайли. Расте едно разпасано, разгащено поколение, на което копче не можеш да кажеш, понеже видите ли всичко им е позволено....даже да шамаросат учител ако се наложи и им се направи забележка. Приоритетите са скъп телефон, лъскава кола, да слуша най-новата чалга и да публикува из социалните мрежи 'най-якия' клип или снимка, щото всички така правели