107

БИЗНЕС КЛАСА ПАТРИОТ

преди 2 години

Уточнение за комунизъма - режим на тока имаше да, но след 1985та някъде. По мои сведения някъде тогава двойният агент Луканов се договаря и със САЩ и с СССР да свалят Тодор Живков. Целта на режима на тока е ударен износ за долари, също и празните магазини и т.н. Ударно доене на държавата. Доларите се набират по сметки на специални дружества или банки с цел в бъдеще парите да се раздават в куфарчета на наши бизнесмени. Както и стана. Комунизма падна формално 1989та. Реално 1983 нататък...

106

Сата НАТО

преди 2 години

Николай Василев беше разумен избор, защото предлагаше затвгане на коланите. Вместо това новите предлагат харчлък и нови заеми.

105

Анонимен

преди 2 години

Този луд ли е? Да си изпукам парите, за да спасявам бизнеса на филанкишията?

104

хм хм

преди 2 години

До НиколайчоАми от гледна точка на богатите е така - обезценяват си кредитите, както беше написал някой по-горе. За обикновения човек по-скоро важи правилото, че трябва да спестява и да бяга от заеми, докато се нормализира ситуацията.

103

Ненормален

преди 2 години

При криза всеки нормален свива разходите си. Ще гледам свеоя бщджет, а не на олигарсите бизнеса. Те ни окрадоха достатъчно, че даим наливаме още пари, да не съм луд. Като харчиш цените хукват нагоре, а белите пари за черни дни стават нулеви. "За Бога братя не купувайте" беше казал един министър. Това е. Не слушайте богаташите и пишман бизнесмените какво ви приказват. Интересът им е такъв да си обезценят кредитите и да си напълнят гушката.

102

Гроби Таласомо

преди 2 години

Финансова криза? Ми, то имащият губи, на немащият не мой му вземеш нямането;)))

101

.

преди 2 години

Когато се влиза в криза се спестява а не се харчи!

100

ЦИНИК

преди 2 години

Ич не ми пука,да стаа кво ще ! Мислете му гражданята,че за сичко сте до магазиня,и сте се на купило.

99

Шаши

преди 2 години

Много е прав човека. Така беше при миналата криза. Всичко се сви. Намаляваха заплати и от там нямаше обороти.

98

Анонимен

преди 2 години

Дойдат ли комунисти и нови партии на власт винаги с тях започва икономическа криза. Това е световен закон!

97

Анонимен

преди 2 години

Че то кога е нямало световна финансова криза? Мисля, че от около 30 години постоянно има световна финансова криза, с някакви леки паузи от година, година и нещо. При капитализма е така, не се оплаквайте. Каквото искахте - това и получихте.

96

Анонимен

преди 2 години

Къде е тази световна криза? Безработицата я няма, цените се покачват поради покупки от страна на клиентите... Кризата е малко като ковид смъртността и чувалите за трупове... не съществува в такива високи размери обаче дай да говорим там. Крайно време е и да спрат със спасителните програми, няма кого да спасяват ако безработицат е ниска, на кого помагат точно?

95

Анонимен

преди 2 години

Калоян Буковски - ти влизаш в криза. Някои хора са се запасили и предавали със злато и евро. И те ли трябва да харчат? Или викаш - държавните да харчат, а после работещите магарета ще пълнят обратно недалечното. А олигарсите с чекмеджетата ще гледат отстрани и ще се подсмехват. Гений си Калоян Буковски, просто гений

94

Асан

преди 2 години

Дай по 1 чувал с пари да харчиме повече :)))

93

Честен

преди 2 години

Последния напуснал България да вземе знамето и да изгаси лампите.

92

Николайчо

преди 2 години

Не мога да си обясня, тази "революционна" теория с харчене повече по време на криза я има от 100 години, неин автор е Кейнс. Всеки път, когато е изпробвана, резултатът е един и същ - задлъжнялостта се изтрелва в космоса, а вместо очаквания бум на икономика и ускорено възстановяване, получаваме инфлация и стагнация. Не мога да си обясня луди ли са тези икономисти, да правят всеки път едно и също и да очакват да се случи нещо различно. И това идва от човек, завършил икономика!

91

Верно ли?

преди 2 години

Гат ми пратят денги по вадомеря почвам да арча.Аман от *** завършили степендианти на БСП-ДС.

90

обикновен пияница

преди 2 години

Мойто злато е течно и много не се задържа, изпивам го още същата вечер.

89

Харчете

преди 2 години

а ако няма - ще напечатиме още - хартията е евтина!

88

Дедо Пич

преди 2 години

Наше село у соца беше образцово, всичко под конец, фурна и цех за чорапи работеха, останалия народ бачкаше по текеесето и близките заводи. Улиците бяха асфалтирани, домвете подредени, без пустеещи къщи. А жипсита имаше само в една къща и те бяха кутлривирани. Сега жипситата станаха десеторно а другия народ намаля тройно , а на всичкото отгоре изпростя до немай къде. Къде ще сравнявате управлението на гавазина на бай Тошо със бай самия Тошо. Оня не даваше на ашлаци да си веят байрака.