40

Анонимен

преди 3 години

Стойностите за намаление са абсурдни. Според тях Стара Загора е намаляла с 10 хил., Русе с 5 хил., Плевен с 3 хил.Роден съм в Русе и съм наясно, че градът от години губи по 1500 души годишно. Плевен също горе-долу толкова. Завишената бройка идва вероятно, защото много напуснали градовете предишни години заради пандемията вече са си сменили постоянния адрес. Това е единственото обяснение. Тези градове си намаляват така или иначе, но не и с такава скорост.

39

Анонимен

преди 3 години

То с тези панелки всички градове в бг-то приличат на курници май ама нейсе. Има и некакви предимства.

38

The Real Бай Иван

преди 3 години

София намалява. Това не е новина. Последните години механичния прираст (заселване-изселване) все повече намалява и тенденцията е ясна.Става въпрос обаче за адресни регистрации, което в общият случай е по-важният елемент, защото сезонните работници и хората идващи само да работят в София не важат така или иначе.Графиката е ясна - в близките макс 5 години София ще започне да намалява. Стряскащо е че отрицателния механичен прираст се случи тази година с цели 15 хил души на минус.

37

Анонимен

преди 3 години

В София ако изкарваш добри пари може да се живее добре, но за повечето хора си е жив курник.

36

Анонимен

преди 3 години

До софиянецЗащото където и да отидеш...и Ню Йорк дори , си все същият........затова ....

35

Софея

преди 3 години

До Анонимен 30Е да ама софия е *** и за това. Иначе ако живееше някъде в България щеше да разбереш...

34

Центъро

преди 3 години

Щом имате корени от село, връщайте се. Аз нямам и ми е добре в града. Всеки е свободен да живее където иска, не се карайте за глупости.

33

Боряна

преди 3 години

Дано да е така, но не го вярвам. Ако може да се премести столицата отново във Велико Търново, ще е много добре. Омръзна ми да чакам празници, и най-накрая въздух и спокойствие.

32

Сандо Кан

преди 3 години

До Туск 2Научи български първо, употребен кондом такъв.

31

Не бях чувал за

преди 3 години

град Костинброд преди сестра Мая Галева да скалъпи костинбродската лужа

30

Анонимен

преди 3 години

До 22"София ти е на 5 минути с кола или на 8 с автобус."Бах маа му, тоя автобус да не е Ферари??А колата да лети???Щото аз с кола ходя за 5 минути от Иван Вазов до НДК.

29

ДА ,АМА

преди 3 години

ТОЙ ДАВА И ЗА МАЙ 50 ЛВ НАД ПЕНСИИТЕ...КВО РЕВЕТЕ?

28

софиянец

преди 3 години

Ами аз що не съм избягал?

27

Анонимен

преди 3 години

А, Кастърбридж е университетски град! Не Костинброд, а Кастърбридж!

26

Анонимен

преди 3 години

Който някога е ходил Костинброд знае много добре че това е СЕЛО а не град.Точно каквото е и Банкя, дива провинция.......

25

Туск 2

преди 3 години

офффф значии що под всяка тема за имоти тряяя некви дурашки *** само да осират всичко амане вече и само некви тотален негативизъм строи ако човек ви слуша направо е може да се отчае от живота

24

Стар Софиянец

преди 3 години

Точно така, връщайте се в родните села, че те съвсем западнаха.А сега истинатаНаселението в градовете на България е намаляло с 82221 човека за една година. В София е намаляло с 20783 човека, което е 1/4 от общото намаление. В селата населението се е увеличило с 47287 човека, но вероятно това е заради повишената раждаемост на онези дето започват да раждат на 11-12 години, а не заради преселване от градовете в селата.

23

Н

преди 3 години

Крайно време е някои градове да станат села, такива каквито са по облик и брой на населението.

22

До 1

преди 3 години

Явно не си се разхождал из Костинброд. Последните години дръпна доста града, появяват се все повече хубави къщички с дворчета, райграс, басейни, децата в училищата се увеличават, бизнеса процъфтява, хем си на село хем в града - какво по-хубаво от това. София ти е на 5 минути с кола или на 8 с автобус.Така е на запад - белите живеят в предградията, а черните - в центъра. Така е и в София - сичкото селяни в центъра иска

21

АнонимеН

преди 3 години

СОФИЯ НАМАЛЯ ,ЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ВЪРНА ТАМ ОТ КЪДЕТО Е!