Отваряме-бизнесът доволен и ще млъкнат да протестират ,после -затваряме преди избори и управляващите -доволни ,че да не изпуснат кокала.Ех, че сметки!!!
И Ричи за едно е много прав. Здравният министър е виновен, че след като затвориха кръчмите и въведоха мерките броят на заразените се стопи в пъти. Той и другите експерти са виновни, че удържаха на напъна на Бойко нищо да не се затваря, да се отваря по Коледа...Няма да е нужно да сочи с пръст собствениците на заведения, хората сами могат да видят. Има една суха статистика, която показва над 13 000 направени теста и под 6% позитивни...преди "виновните" да надделеят над Боко процентът беше около 50
Протеста утре трябва да е мощен.Дано сте го организирали както трябва.Аматьорски прояви повече вредят.
Държавата е на място и чака, да не й се надяваш, но сега ясно лъсна алчността и наглостта на голяма част от работодателите....Няма ли някой в тази държава да въведе минимално заплащане за всяка професия....не да си професионален шофьор и да взимаш 2500 евро, а да си на 610 лв по документи (само за пример). После всеки чака на тая държава, ама всеки гледа да я прецака.....сега викат дай!
И почват едни сериозни проблеми с персонала, който разбра колко е зле да си на минимални осигуровки много преди пенсията. Затова реват да отварят, нито искат да осигуряват на 100%, нито искат да доплатят разликата. А много от тях си живеят на кредит и тия вноски на джипове и лимузини не чакат да свърши пандемията.
Ами те 2/3 отдавна са за фалит-мръсотия ,лоша кухня ,ужасно обслужване и за разкош надути цени.Въобще не ми пука за тези-да се научат как се работи качествено.В Ст. Загора има точно 3-4 заведения които стават, които и сега си работят на пълна пара с доставки по домовете. Останалите да ходят на село да работят ,че има достатъчно пустеещи земи, а не да ми се правят на "бизнесмени".
Сега....тоя май само говори. Ето ви и пример - обезщетенията са изплатени още вчера. Ето ви го и големия въпрос. На всеки работник в България се удържат 23% от брутната заплата за осигуровки. Нетната заплата е 77% от брутото. В момента държавата дава 75% от брутото. Ето ти го големия проблем на кръчмарите и всички като тях - масово осигуряват служителите на минимална ставка и имат задължения към бюджета. Така, ако изобщо получат някакви пари, техните служители може да очакват 456,50 лв
Тези тепърва има да се притесняват, освен няколко пицарии, които наистина правят добри пици и където на човек може да му е кеф да си плати. Ама смачканите салати на Сандокан от 25 лева, пържоли 10-15 лева - ще имат да вземат.
Не забравяйте, че се плаща на *** за да настройват хората един срещу друг. Не им се вързвайте!
Този , дето не знае да си измие главата , ще ми сервира храна , как пък не ! Повечето са като него , а така наречените "ресторанти" са потънали в мърсотия и фризерите им са пълни със стара негодна "храна"! Ейде БЕ !
Да фалират, тарикати в сивата икономика. Единственно ми е жал за персонала, който естественно не е осигуряван на реални доходи, нити има мозък и възможност за преквалификация.
От няколко години не мога да намеря в София добра пицария, или заведение, което да готви вкусно. Така че хич не ги съжалявам готвеха с долнопробни продукти, а продават на високи цени. Ям си в къщи и хич не ми дреме кога ще отворят.
Джебчиите искат отмяна на дистанцията от 2 метра, а крадците хоум офиса. Иначе излизат на протест.
До от менЗа супичка по морето лятото взимат почти двойно.А за останалото - забрави подобни цени ...
Сандокан с мазната коса - ха ха ха ! Да ви имам измисления безнес ! Който за нищо не става , става пицар , барман или още по-яко - сервитьорка. Неграмотни , даписват и без това големите сметки. Супичка 8 лв. , пържолка 15 - на ВИ ! Всичките фалирайте , аз мога да си сготвя.
Тези така си постлаха последните години, че на никой не му пука, дали ще живеят или не. Алибегщини...
30% от заведенията са фалирали, кръчмарите се отказаха да отворят протестно