28

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен "...Над 55 съм и съм пълен с идеи, младите колеги не могат на малкия ми пръст да стъпят..."Е, те т'ва е типично! Ако използваме превода на "burnout в нашия език, напълно си "изпушил". Изгорял ти е чипът, но не се усещаш!

27

Анонимен

преди 3 години

Бърнаут е когато години правиш едно и също и очакваш различен резултат,обикновено по-голям,въпреки,че си зациклил.

26

София-2

преди 3 години

Това, което помага в такива ситуации е: активно движение, разнообразие, спорт, туризъм, домашна животинка. Абе, като цяло всичко, което може да те откъсне от това да мислиш за работа.Повярвайте ми, не е състояние, в което искате да изпаднете. Защото после идването "на себе си" е доста трудно, а за някои дори невъзможно. А посегнеш ли към алкохол и наркотици, всичко тръгва рязко надолу.

25

София

преди 3 години

Бърнаута е нещо нормално за т.нар. инвеститори дето идват на наша почва и имат нереални очаквания спрямо това, което предлагат насреща. И мениджмънта да закрепи бройката служители, за да може бизнеса да крета, наема куцо, кьораво и сакато, само и само работата да върви. Бърнаутват онези в екипа, които не са съгласни да работят с хора, които очевидно не стават за тази работа. Това беше и причината да напусна старата си компания, с надеждата, че в новата ще е по-различно - уви, същото е. Навсякъде

24

Анонимен

преди 3 години

до 21Еми не е така.Може и една най-обикновена касиерка да го хване,нищо,че работи на смени.Същото е с шофьор от градския.По-скоро монотонната една и съща работа,която е свързана с отговорност е причината.

23

Анонимен

преди 3 години

Класически Бърнаут е ситуацията в България! През тези 31 години се похаби много обществена енергия,по-голяма част от хората вярваха,нещата могат да придобият нормални измерения,но уви...комунизмът се завърна в най-лошия си вид!

22

Сифилисчо

преди 3 години

Откак съм хоум си вземам 3700 без да ходя по офиси. Много си ми е добре даже. Бърнаута ми ставаше като трябваше да ходя в метрото и после по центъра да се движа.

21

Анонимен

преди 3 години

Бълнаут не хваща онези,които ходят на работа единствено за да могат да приживяват!подобно болестно състояние е характерно за онези,които търсят смисъл в своята работа,които имат идеи,които работят и очакват нещата да се случат,но къде поради малоумието на шефовете,къде заради тъпотията на системата и статуквото ,нищо не се получава,а и няма подобна надежда!

20

Анонимен

преди 3 години

За да не седи Бърни отвън пийте седатив!

19

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен15Изкарва ги от равновесие защото едни работят, а други лежат. Ако работата в хоум офиса ти се е увеличила, значи вършиш и работата на някой друг.

18

Анонимен

преди 3 години

"бърнаут" е измишльотина на психолозите, за да си намират работа. Над 55 съм и съм пълен с идеи, младите колеги не могат на малкия ми пръст да стъпят, имам желание да работя и да реализирам идеите си.

17

Анонимен

преди 3 години

Познавам един свестен пич,който работи в голяма международна компания за доста добра заплата 7-8 000 лв. на месец чисто,без премиите на 3,6,9 и 12 м.Работи вече 10 м. "хоум офис" и направо изтрещя! Тръгна по психолози,закрепиха го,но се кани да си сменя работата!

16

Анонимен

преди 3 години

аз не мога да си афордна да бърнаутвам на уърк, просто съм емоушънъли интелиджънт за такива ситюейшънс...ай тейк кеър

15

Анонимен

преди 3 години

Така нареченият "хоум офис" е наистина нещо отвратително. Сигурно е приятен единствено, ако съществува като опция за един ден в седмицата.Но когато продължава с месеци, може да изкара от равновесие и доста спокойни по принцип хора.Естествено на никой не му пука, че хората страдат психически, а в лудниците няма места и преди ковид.

14

Анонимен

преди 3 години

jitie i stradanie...

13

Анонимен

преди 3 години

ПАСЕТИ СИ КОЗИТЕ НА СЕЛО И СИ ГЛЕДАЙТЕ РАХАТЯ . СТАНА СТУДЕНО НЕ Е ВРЕМЕ ЗА МЪЖЕ

12

до Анонимен 123

преди 3 години

Ами добре, преведи "локдаун" на български.

11

Перниканец

преди 3 години

Българина за пари е готов на всичко...дори и да работи.

10

Анонимен

преди 3 години

Като човек, преминал през това, знам какво е. Усещането е ужасно и, за съжаление, не се излиза от това състояние напълно. Променя те като човек и вече не си същия, на каквито и терапии да ходиш и каквито и медикаменти да ти дават. Апропо, медикаментите са временно решение и е по-добре да ги избягвате.

9

Анонимен

преди 3 години

Така е, понеже на обикновения програмист му възлагат все повече и повече отговорности и няма как човек да няма после PTSD след като на 3 Март в 7 сутринта ти звънят на пожар понеже на някои клиент му се е сбозила системата, а и това без стотинка отгоре.