24

инженер

преди 3 години

Отново за професора-калинка Кошмарджиев... ааа, пардон, Кантарджиев ли беше?Вирусът не може да бъде "убит" в микровълнова по две причини.Първо, вирусът е молекула РНК обвита в протеинова обвивка, тоест не е живо същество като бактерията, за да бъде "убит".Второ, има сведения че силата му отслабва при висока температура, но само толкова. В микровълновата не могат да се убият бактериите Стафилококус Ауреус, които ги има в повечето от нашите носове.За урината има логика, защото тя е стерилна.

23

Нянго

преди 3 години

Абе кво значи преципитира на български

22

До 20

преди 3 години

Счита се, че вирусите са на границата между живо и неживо. Но тъй кото РНК то им е белтъчна молекула - значи високата температура ги убива като преципитира белтъците им.

21

О хо хо

преди 3 години

И нормалната фурна върши същата работа!!!!!!!!! Важно е да не е кихал някой болен върху готовата храна. Затова е добре да я претопляме на фурна или на котлон.

20

Д-р Хаус

преди 3 години

Препоръчвам на всички мои пациенти при най малкото съмнение за коронавирус да си пъхнат главата в микровълнова та печка и да завъртят копчето на макс

19

Анонимен

преди 3 години

До Ямболски цървулТотално безотговорно поведение от твоя страна. Ама ти сам си написал какво си - ***.

18

Анонимен

преди 3 години

Всеки има глава на раменете и разбра какво каза или по точно какво не каза Кантарджиев.

17

Анонимен

преди 3 години

Микровълновата може и да убива коронавируса, но убива и всичко полезно в храната... Т.е. после ядете баласт...

16

Ямболски цървул

преди 3 години

Който се чувства хипохондрик да си се затваря у тях си.За мен живота продължава.

15

Дедо

преди 3 години

Във каквато и да е фурна да го бутнеш все ще мре. Същото е и с всичко живо на този свят. Не е необходимо да си професор за да го знаеш.

14

Започна

преди 3 години

Психотронната война ,който е с плитък мозък ще се побърка.Не вярвайте на белите мафиоти и политици.

13

Ямболски цървул

преди 3 години

Доналд Тръмп посъветва да се пие белина,а сега да разбираме,че има нова мода?!?! Всички болни от ковид в микровълнова?!? Хахахаха хахаха....На времето явно чичко Адолф е бил прав за крематориумите,защото те изгарят всички черни бацили с бради!

12

инженер

преди 3 години

До: номер 9Това са митове и легенди. Стерилизация се извършва в лабораторни условия единствено и само в автоклав - под високо налягане и температура. Не може с печка за 100 лева да постигнеш същото като с уред който струва колкото една лека кола втора употреба от автокъща!

11

инженер

преди 3 години

Микровълновата фурна използва микровълнова радиация с честоти в диапазона от 2,4 гигахерца. Точно в този диапазон работят всякакви видове WiFi устройства, но с много по-нищожна мощност.Прочие, вирусите първо не са живи, за да бъдат "убити", мисля че всеки студент по медицина трябва да го знае. Бактериите са най-простите живи едноклетъчни.И второ, ултравиолетовите лъчи във високия диапазон унищожават вирусите, такъв апарат има на летище София който работи с дължина на вълната 250 нанометра!

10

АнонимеН

преди 3 години

До АНОНИМНИЯТТОВА Е ТАКА НО ЛИЦЕТО СЪЩО ТРЯБВА ДА СЕ МИЕ С УРИНА БЕЗ ДА СЕ ОТМИВА ЗАЩОТО ТАКА СЕ СЪЗДАВА ПРЕДПАЗЕН ФИЛТЪР!

9

А така

преди 3 години

ае всички маскирани - главите в микровълновата, сетингите на 3 мин и цъкате суич онТака казаха по телевизора

8

Анонимен

преди 3 години

Великият"професор"Кантарджиев почна да претопля стари манджи! Отдавна е известно,че маските за многократна употреба от типа FFP2 и FFP3 най добрата стерилизация е микровълновата печка!

7

АНОНИМНИЯТ

преди 3 години

Не, вирусът е проектиран да минава през микровълновите вълни. Една знахарка ми каза един начин. Сутрин, с първата урина, напоявате хубаво един потник и го обличате отдолу, под другите дрехи. Като ходите така целия ден, сте защитени от коронавируса. Урината е познат още от древността дезинфектант. Използвана е от Древните лечители и я има дори и в източните книги.

6

аде де

преди 3 години

Моля следващата поданица за "вируса" да бъде, дали умира след пускането на водата във WC-то.

5

Дртпрч

преди 3 години

Негасена вар.Действа .