55

До 54

преди 3 години

Ето пак не ги разбираш нещата! Но това дали Венера е в обитаемата зона или не, можеш да го провериш! В нетя, потърси! Според учените Венера се намира в обитаемата зона! Или ти си мислиш, че обитаемата зона е само орбитата на земята? Уф някак си не знам как хора които не знает даже дефиницията на дадени неща спорят по тях!? Абре както и да е прави сте? Предавам се! С глупостта и подръжниците и няма как да се спори!

54

ЦИНИК

преди 3 години

Ша са мре! То саа е видяло.Ко не от коронавирусо то от нящо друго.Ами яжте пийте и си носете новите дрехи и обувки.

53

До 56

преди 3 години

Абре що не цитира целия ми пост а а именно не получава чак толкова слънчева слветли за такъв парников ефект! Значи като почна още с вулканите, че те разбираш ли охлаждали земята тогава ми стана ясно, че не ги разбираш нещата! Ама никак! Не говоря, че не можеш да мислиш, не ти не ги разбираш нещата! И сега ме цитираш не правилно еми как човек да спори с такива "ерудити"!?

52

Анонимен

преди 3 години

Аз до края на века няма да съм жив.Да му мислят тези след мене.

51

И пак до Уууу

преди 3 години

Колкото до обикалянето, донякъде си прав, но трябва да направиш уточнение относно "цялата Земя" и "обикаляне". При максималистичен подход - най-вероятно няма начин един и същи човек да е стъпил на всеки 1 квадратен метър от над 149-те милиона квадратни километра суша. Но ако се премине през повечето региони/области/щати/провинции на всички страни от света от континентите и някои от по-големите острови, това не е чак толкова невъзможно.В най-общи линии е въпрос на мерак, амбиция и възможности..

50

До 50

преди 3 години

"И не получава чак толкова много слънчева светлина"Венера е на 100 милиона километра от слънцето а земята на 150. Разликата е голяма. Венера има и много по-плътна атмосфера. Въобще няма място за сравнение.

49

До Уууу

преди 3 години

Дюд, без да съм най-осведомения, се сещам поне за няколко нашенци, които са обиколили света - пеша, на стоп или с превозно средство. Тия със самолетите са малко несигурни, защото ако не се похвалят някъде, няма как да знаем. По същество:- по море - кап.Георги Георгиев, Николай Джамбазов, Васил Куртев- по суша - Стефан Пашов, имаше и един русенец, колоездачи и млада двойка с кола- по въздух - най-вероятно са много, като започнеш с част от депутатите, а преди време при Слави имаше и 1 девойка

48

До 50

преди 3 години

Ти наистина си доста упорит в глупостта си! Обитаемата зона според научните стандарти е орбитата на Земята спрямо Слънцето. Венера не е в нашата орбита, а е с около 30% по-близо до Слънцето от Земята, тоест категорично не е в обитаемата зона. А озоновия слой си е много добре, истирията с озоновата дупка приключи, тя почти се е затворила. Размера на Венера има до толкова значение, до колкото и позволява да има магнитно поле, което пък и позволява да има атмосфера - толкова с аналогиите.

47

До 50

преди 3 години

"пишете за магнитни полета и как ни предпазвали от слънчевите лъчи!"Ти въобще правиш ли разлика между слънчеви лъчи и слънчев вятър?

46

Анонимен

преди 3 години

До До 46"Няма как в атмосферата на Венера на има 97% СО2, а тук около 0.04% и да правим паралел"напълно съм съгласен, но дори и при нас да беше 97% CO2, пак няма да стане толкова топло като на венера. Като се нагрее атмосфератя тя запчава да излъчава топлинната енергия под формата на инфрачервена радиациякато излъчва 50% към земята и 50% отива към космоса. Когато атмосферата започне да излъчва към космоса толкова колкото получаваме от слънцето, тогава затоплянето спира и имаме еквилибриум.

45

До 46

преди 3 години

По-големия проблем е че хората не знаят какво е парников ефект и екоталибаните екплоатират този термин, за целите на тяхната религия като сатанизират като абсолютно лош. Без парниковия ефект, който задържа енергията която получаваме от Слънцето под формата на топлина, Земята ще е ледената топка, с абсолютно безжизнена повърхност и живот единствено в океаните - вече знаем, че такива периоди е имало в миналото. Няма как в атмосферата на Венера на има 97% СО2, а тук около 0.04% и да правим паралел

44

...

преди 3 години

Такаа и какво направихме ние със озоновия слой? Знаете ли? А знаете ли какво става с озона при по-високо налягане? А знаете ли какво става с озона ако се смеси с някой други газове и или аерозоли? Абе всъщност малко ми писна не знаете много неща но въпреки това ми пишете за магнитни полета и как ни предпазвали от слънчевите лъчи!За Венера тя е с размери почти колкото земята, намира се в обитаемата зона! И не получава чак толкова много слънчева светлина, че да се получи парников ефект както е сег

43

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"САЩ има масови измирания на 4 000 000"Че това е нищо. Некви си 4 милиона. Само домашните котки на година убиват към 5-6 милиарда пртици. Не съм чул до сега некой еко-талибан да писка против котките.

42

Анонимен

преди 3 години

До До 35"не правиш разлика между ултравиолетово лъчение и слънчев вятър"От слънчевия вятър ни пази магнитното поле.

41

До 36

преди 3 години

Не ми стана ясно какво ще разберам в скоро време, къде се крие опастността за човечеството? Не знам какви са тези птичи измирания, птици има предостатъчно. И какви са тези сривове в екосистемите само ти си знаеш, всичко е в болното ти съзнание.

40

Анонимен

преди 3 години

До До 22Хората които павят паралел на земята със венера наясно ли са че венера е по-близо до слънцето?Парниковия ефект не може да увеличава темепературата безкрайно. Той може да увеличи със 100% енергията която получаваме от слънцето така че не можем никога да станем като венера понеже получаваме много по-малко енергия от слънцето.

39

До 37

преди 3 години

Хайде изкажи се за Венера, кое е общото със Земята - просто не знаеш и пишеш простотии. Първо Венера е доста по-близо до Слънцето, второ химическия й състав е много по-различен от този на Земята. Общо взето двете планети нямат база за сравнение, дай ако искаш да сравняваме Земята с Юпитер.

38

До 35

преди 3 години

Мисля ясно съм написал в пост 28, че озоновия слой ни предпазва от ултравиолетовото лъчение, но ти очевадно не си много умен и не правиш разлика между ултравиолетово лъчение и слънчев вятър - на хора ползващи думи като "щото" и "инак" им е простено, те толкова си могат, не е смешно, тъжно е.

37

Митето

преди 3 години

Начи кво а са абим, земаме пример от Кораната дет пише: ако моамед не отиде до планината то планината ше отиде до моамед. Та така и с нас, ако ние не отидем на морето, то морето ше отиде при нас. Плаж ала бала, плуване и пичоци по банскиСупер, по бръже а иде тва море.

36

Уууу

преди 3 години

Абе Вий добре ли сте? Как може човекът да затопли цяла планета? Някой обикалял ли я е цялата? Само да обиколите пеша ще Ви трябват 4-5години и то ако постоянно вървите по 25-30км/ден. Ние зависим 99% от Слънцето и просто в момента сме се приспособили към средата. Ако малко се измени активността му, край с нас. Разходете се между Провадия и Шумен-пълно е с миди. Под водата е пълно с потънали градове, само че моретата не са добре изучени. Никой не знае какво ще стане в бъдещето! Учените са хора