91

Морски

преди 3 години

Елате да ги видите по морето. Бедните хранят богатите. Идват за по 2-3 дни с около 400-500 лева и бързат да ги дадат на кръчмарите. И това ако не е мазохизъм.... После ще реват по кръстовищата....

90

Кръчмар към сина си

преди 3 години

И да знаеш моето момче, вино става и от грозде......

89

Да ти кажа 96

преди 3 години

В кръчмата можеш да си лъжеш на воля,не е като в къщи дето ти викат :мълчи да чуем Айшето от филма!А пък ,че ще те по излъжат ,Айде голяма работа!Наздраве!

88

Аз

преди 3 години

А вие какво очаквахте, като им намалят ДДСто да спрат да мамят ли? Българския мутро-бизнесмен има ли наяждане?

87

Анонимен

преди 3 години

Не ги разбирам тия хора дето ходят по заведенията - разреждат им алкохола , готвят им храна с изтекъл срок , накрая им надписват сметката Защо им трябва да ходят при тия мошеници ?

86

Анонимен

преди 3 години

'' Честните хора с търговия не се занимават '' - Фр. Ницше

85

Кратката новина

преди 3 години

Половината от тези дето лъжат го правят по стара традиция и заради спорта а другата половина от лъжливите кръчмари защото са покровителствани от власта и се отчитат на когото трябва затова се смятат за недосегаеми . Първата половина присъства от време на време в новините в репортажите за "злостни престъпници , хванати на място" , но само като ниовина без особени последствия заради силно корумпираната ни съдебна система .....

84

светлана

преди 3 години

Ами те така забогатяват....

83

Анонимен

преди 3 години

До JonДа. Преди години в Гърция имаше практика, че ако събереш касови бележки от нехранителни стоки и услуги за определена сума, ти се приспада от данъците.Но там всички са задължени да подават данъчна декларация, независимо от дохода си.

82

емигрант

преди 3 години

Охооо! Че те кръчмарите и сервитьорите си лъжеха и преди 1989г.Стара традиция от 1944г.

81

Jon

преди 3 години

Много е лесно да се реши проблема. Начини има ,но няма воля.Ето ви нчколко лесни начина:1. Връщане на 5%(примерно) от ддс на клиента от НАП при представени касови бележки.Така много лесно ще се засече кой лъже!2. Тайни клиенти по заведенията - не даваш касова бележка? Зарварят те!3. и тн и тн , начини има..

80

Анонимен

преди 3 години

Като издават фалшиви касови бонове 50 хил глоба разследване и да оставят друг който не е български нагъл *** измамник да работи

79

Един

преди 3 години

На тези *** колкото и да им направят ставката пак ще красят. Затова трябва СУПТО само и единствено за тях.

78

Анонимен

преди 3 години

Добрите кръчми ще си останат и след кризата- тези които те посрещат като гост, а не като клиент. Иначе разни ми там джиджи биджи окичени и натруфени ресторантчета със кифленски сервитьорки, хич няма да ми липсват, да си ходят там тия дето се тагват от ,, лукса,, аз си ям кюфтета при бай Стефчо.

77

До 1234

преди 3 години

Ще ти се да вярваш, че нагъвам спагети от теско, но реалността изобщо не е такава. Може да ти звучи, че се правя на аристократ, но по-скоро това е твой проблем, да не кажа даже комплексарщина.

76

Анонимен

преди 3 години

Surprise Pikachu Face

75

До хахахахахахахаха

преди 3 години

Може,може,по света е така,отваря се страница на монитора на номера на масата и накрая всичко се сумира,плащаш с карта и получаваш касов бон.

74

Por

преди 3 години

Задължително плащане с карта, толкова е лесно

73

kirasirrav

преди 3 години

Отбивам се да обядвам или за по бира в близка кръчма; цените не са падали даже по малко се вдигат; онзи ден питах барманката - ,,доставчиците не ви ли карат по евтина наливна бира ?", оказа се че промяна няма или е само нагоре. Всъщност не съм изобщо изненадан, това се и очакваше.

72

Лия

преди 3 години

Наскоро се върнах от Шотландия,там никъде в заведенията вече не се плаща с пари,заради Коронавируса ,а с карти,дори едно кафе да си вземеш.Отделно тяхното правителство е обявило помощ за сферата на заведенията и за да ги подпомогне плаща половината от сметката на потребителя.