45

ист

преди 3 години

Без ресторанти и кръчми може. По малко пияни, по малко надрусани, по добър живот.Хотелите извън курортите са излишни. Идваш с кола, свършваш работа и си заминаваш.Мутри с пари от рекет и ДДС превърнаха народа в слугински персонал.

44

Анонимен

преди 3 години

Заведение?В България?Не ме карайте да се смея!Държат ги мутри,а вътре работят роби!Заведение ама в чужбина!Тук не става!

43

Анонимен

преди 3 години

Нека си спомнят баснята щурец и мравка. В случая те са щурецът... Да се пренасочат хора от ресторантьорството към индустрията. Ама не искали. Защо ли...

42

Анонимен

преди 3 години

Стига бе с тая кръчмарска "култура".

41

Сезгин мемет

преди 3 години

ДПС !!!

40

Мадура

преди 3 години

Пълни глупости! Жена ми е готвачка в заведение. Оборота им е същият като си е бил винаги. Плащат и по малко от преди,а същевременно им намалиха ДДСто и използват и за осигуровките 60 /40 . Всичко това само им се тъпче в джобовете!

39

Мария

преди 3 години

Има смисъл от тази мярка, ако се обявяват обороти на светло. Кой го прави? *** със самочуствие и без познания управляват или притежават заведения. Там важно е да ГОЛЯМ, докато не затвориш!!!

38

Анонимен

преди 3 години

Фалират от алчност..........

37

Анонимен

преди 3 години

Нека....намалиха им ДДС на 11% и никой не свали цените дори със стотинка, даже напротив, повишиха ги.

36

Алибегов мазния

преди 3 години

Веднага да направим искане към баш тулупа за намаляване на ДДС на 0.05%, като естествено ние ще вдигнем даже цените с 20% да компенсираме, че простакесите си искат своето, лизингите вървят, а няма пари.Даже ще свалим още качеството, ако има на къде де, за да има за нов силикон и почивка.

35

Анонимен

преди 3 години

Да прав сте...тук на черноморието,ресторант ) супа топчета 8лв.,кюфтенца на скара 7 лв .пържени картофи с сирене 11 лв.агн.печено 40 лв. И 9 %ддс )

34

МКII

преди 3 години

До ЗозоВлади Горанов вече не е министър, но това не означава, че пак няма да си плащате данъците и осигуровките. Свърши това време, когато отчитахте по 10-15 лв. дневен оборот и водехте служителите си на половин работен ден и минимална заплата. С Влади или без Влади, нещата се промениха и старото време няма да се върне.

33

Анонимен

преди 3 години

През 2 часа новина за ресторанти или хотели - никой не го интересува и без това с тия цени само дерат кожа. Като не ви харесва или фалит или протест.

32

Анонимен

преди 3 години

А не бяха ли прекалено много?Мисля че преди короната бяхме рекордьори по посещения на заведения, и брой заведения отнесено към броя население. Нямам претенции да съм точен но, поне усещането ми бе такова.

31

Мен

преди 3 години

Пострадаха заведенията като рафи, които отвън изглеждат добре и разчитат на това някой чужденец да се излъже да се набута там и да яде скапаната им храна и да го треснат в грамажа. Качествените заведения си работят добре и си имат редовни клиенти. В на този *** кръчмата съм бил 2 пъти. Никога повече не повторих, няма и да си помисля да го направя.

30

Анонимен

преди 3 години

Всеки ден ли трябва да четем как вирусът е ударил заведенията,кръчмите и хотелите на морето. Ми ударил е. Да правят онлайн поръчки за домовете,да затварят,да се преориентират и това е положението. Да вземем сега да им плащаме,за да стоят там и да не фалират. Когато бяха добре и беше тъпкано с клиенти какво направиха парите. Купуваха си мерцедеси,поршета и прочие и ни продаваха по 5 лв бира която я купуват за левче. Като не са спестявали тогава сега да фалират.

29

Анонимен

преди 3 години

Е и? Други бизнеси също пострадаха, хора останаха без работа, но такова реване като тия никой не е удрял!Можем без вас господа, като не върви - преориентирайте се към друг бизнес, вашето място ще се заеме от други, които може би ще се справят и в тези условия! Стига оплакване и мрънкане, приспособявайте се като останалите нормални хора без да извивате ръцете на държавата и да рискувате здравето ни!

28

Анонимен

преди 3 години

Така е, и без ресторанти се живее. Не са жизненоважни. Докато има магазини и продажба на хранителни продукти, заведенията са места за надувки и парвенющина.

27

Анонимен

преди 3 години

Не се произвежда нищо защото населението е просто а населението е просто защото образованието е слабо а то е слабо защото не е приоритет на населението а то не е приоритет на населението защото населението е просто и цикъла се затваря.

26

Анонимен

преди 3 години

Аз като гледам кръчмите са пълни до дупка в крайните квартали на софия , че то дори на места и не можеш да седнеш