21

Джедай Мастър

преди 3 години

Изобщо не разбирам за какво е цялата сага, освен Vladi да крадне. ДДС не се плаща от търговеца, плаща се от потребителя. Всеки път, когато си купуваме сирене или шопска сал., плащаме 20% на Влади. Ако намалят ДДС на 9% логиката е, че цените ще паднат, затова повече клиенти ще генерират повече оборот и така кръчмите ще спечелят от оборота. Но кръчмите най-нагло казват, че цени няма да свалят, така че защо да им свалят ДДС, който т етака или иначе няма да платят.

20

Анонимен

преди 3 години

Не заслужават да се намали ддс това е най сивият сектор които крие около 70 80 процента данъци

19

Анонимен

преди 3 години

Слънцето се опита да позлати току-що разцъфналите гербери в голямата градина на счетоводителя. Но жълтите гербери бяха твърде малко. Имаше доста червени, бели, розови...Дойде джипката и счетоводителчето се качи. - Ко праим, сега? Инспекцийка?- Не, отиваме при Ричи на кръчма.- Ти луд ли си бе? @Кой ли ще плати сметката? - Ими аз ще опитам, ама не съм сигурен в бюджета...- Добре, О.К. Аз поемам пълна отговорност за сметката. Ся ще се обадя на Нелка и на летецо Че се напием, пък да видим...

18

Анонимен

преди 3 години

Врътката е следната :- намалете ни ДДС-то - ние ще държим в намален състав наетите- ще им скъсаме гащите от работа- ще им дадем малко по високи париОбаче дали клиенти ще има ... трудна работа

17

Анонимен

преди 3 години

Интересно до кога в България ще оцеляваме въпреки некадърното и крадливо правителство.

16

Miro

преди 3 години

Правителството ни е класически пример за верига от грешния решения, които пораждат други грешни решения.1. Прекомерни мерки, които водят до закъсала икономика.2. Привилегии с данъците за определени сектори, за да борят последиците от 1.3. Завишаване на мин. осигурителен доход, за да борят 2.Краен резултат - фалити, законите не са еднакви за всички и увеличаване на сивата икономика с увеличаването на ми. осигурителен доход.Пълна каша.

15

Мутри

преди 3 години

Никога няма да стъпя в ресторант.Мутрите ще избиват яко сега,но без клиентела ще увиснат.Биричката фъстъчки от маркета и в парка хем по-евтино хем по-забавно :)

14

Онбонго дава Любов

преди 3 години

Ся,кой нормален ще повярва на човек с име Ричард Али Бегов,и на мутра!?!?Само тролов човек може!

13

Йово

преди 3 години

Само наивниците вярваха че някой ще намали цените. Сезон година храни ресторантьорите на морето и кой е луд в тази корона криза да намали цените, по вероятно е да ги увеличат за да компенсират загубите.

12

Натали

преди 3 години

Докато ходенето на заведение не е станало задължително, няма проблем. Няма да ходим по заведения.

11

SS

преди 3 години

ами щом няма да падат цените, а собствениците щели "да инвестират в персонала", то тогава персоналът да осигури клиенти на заведението, или самите хора от персонала да са си клиенти един на друг... :) Така де - щом хитреят, да си обикалят празните масички.Лесно беше с прането на пари... но засега свърши!...

10

Анонимен

преди 3 години

Явно идеята от начало е била да печелят още по-вече - яко изработика хората хахаха цирк

9

Анонимен

преди 3 години

Е то се очакваше и да има разлика в цените, нека печелят още по-вече сега... Без коментар. Успех им пожелавам на всички хотелиери с българските клиенти ...

8

Анонимен

преди 3 години

Ние можем и без ресторанти,но който и да е бизнес без клиенти не може да съществува.

7

финансов(о) босс

преди 3 години

После се цупят, че стоим с приятелите на пейката в парка с по една бутилка бира и фъстъчки от близкия мини маркет, хем децата държим под око, хем полафим и няма нужда да им плащам на тройна цена.

6

Анонимен

преди 3 години

Персонала има различни имена: Мерцедес, Майбах, БМВ, Бугати Вайрон, Порше, Бентли и т.н. Бъдете сигурни, че яко ще се инвестира в персонал.

5

рубашка

преди 3 години

До руский окуппант. Ами личи ти, че си руснак и не знаеш добре български. В твоя коментар хлябът трябва да е с непълен член.

4

изнервен

преди 3 години

А така, пак ни го нахлузиха. Щели да намалят цените - вервайте им. Е затова не трябва на никой да се угажда

3

1

преди 3 години

намалиха им ддс-то за да могат да се нагушат още повече. щели в персонала да инвестират - някой вервали ви?

2

Cf

преди 3 години

Отиват към фалит. Няма да се наложи да ги търпим още дълго май.